Masurarea pestilor

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

adiwolf
veteran
veteran

Masurarea pestilor

Mesaj de adiwolf » 17 Apr 2012, 11:18

Deschid acest topic fiindca am o nelamurire si nedumerire in legatura cu masurarea pestilor prinsi de pescari.
Din cate cunosc, legea spune foarte clar ca pestele se masoara de la varful botului pana la baza inotatoarei caudale (baza cozii).
Cu toate acestea, observ ca in concursuri si mai nou si in afara lor, s-a generalizat masurarea pestilor de la varful botului si pana la varful cozii.
Includerea cozii in masurare produce mari diferente de apreciere in greutate si creeaza confuzii majore ca sa nu mai vorbim de alte aspecte mai mult sau mai putin legale si morale.
Asadar, haideti sa stabilim cum este bine si care este "normalitatea" in acesta controversa.
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

Tavi
veteran
veteran

Re: Masurarea pestilor

Mesaj de Tavi » 17 Apr 2012, 11:30

In concursuri e C&R din cate stiu eu... asa ca pot sa-i masoare cum vor si de-a latul si in diagonala ca oricum ii elibereaza. Nu are legatura cu dimensiunea minima legala la care ai voie sa retii un peste.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 17 Apr 2012, 11:31

Masurarea pestelui se face de la varful cavitatii bucale inchise pana la baza inotatoarei codale. Daca e cazul unui concurs, nu cred ca ar conta atat de mult cum se masoara, atata timp cat se foloseste aceeasi unitatea de masura la toti concurentii. Dar legal: de la bot la inceputul inotatoarei codale.

MatrixVR5
veteran
veteran

Mesaj de MatrixVR5 » 17 Apr 2012, 11:49

adiwolf scrie:Deschid acest topic fiindca am o nelamurire si nedumerire in legatura cu masurarea pestilor prinsi de pescari.
Din cate cunosc, legea spune foarte clar ca pestele se masoara de la varful botului pana la baza inotatoarei caudale (baza cozii).
Cu toate acestea, observ ca in concursuri si mai nou si in afara lor, s-a generalizat masurarea pestilor de la varful botului si pana la varful cozii.
Includerea cozii in masurare produce mari diferente de apreciere in greutate si creeaza confuzii majore ca sa nu mai vorbim de alte aspecte mai mult sau mai putin legale si morale.
Asadar, haideti sa stabilim cum este bine si care este "normalitatea" in acesta controversa.
Si la somn cum se masoara ( baza inotatoarei caudale (baza cozii) :lol: ) :?: Un somn de 1,5 m , are de fapt 1 m :lol: !
FISHING IS LIFE.
The rest just details!

Lucius
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Lucius » 17 Apr 2012, 11:59

Descarca o poza cu Silurus Glanis sa-ti improspatezi memoria , o sa observi cu stupoare ca nu are coada (innotatoarea) de juma de metru.
:lol: :lol:
BEYOND THE TRAIL

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 17 Apr 2012, 12:02

Imagine
Somnul poate avea coada si de 1 m, dar inotatoare codala sigur nu poat avea foarte mult :))

MatrixVR5
veteran
veteran

Mesaj de MatrixVR5 » 17 Apr 2012, 12:30

E adevarat nu i se spune coada de somn ci pana de somn :lol: . :respekt:
FISHING IS LIFE.
The rest just details!

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 17 Apr 2012, 12:38

adiwolf scrie: Cu toate acestea, observ ca in concursuri si mai nou si in afara lor, s-a generalizat masurarea pestilor de la varful botului si pana la varful cozii.
la acest aspect ma refeream cand am deschis acest topic
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 17 Apr 2012, 12:52

Probabil ca s-a generalizat masurarea pana la varful cozii pentru ca asa se face in occident. Si pe aici nu te intreaba nimeni care a fost greutatea pestelui. Doar talia.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 17 Apr 2012, 19:28

Adi eu zic sa-i masori pana la baza cozii. De fapt stii lucrul acesta ...La concursuri ...treaba lor! :lol:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Scrie răspuns