Masurarea pestilor
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Masurarea pestilor
Deschid acest topic fiindca am o nelamurire si nedumerire in legatura cu masurarea pestilor prinsi de pescari.
Din cate cunosc, legea spune foarte clar ca pestele se masoara de la varful botului pana la baza inotatoarei caudale (baza cozii).
Cu toate acestea, observ ca in concursuri si mai nou si in afara lor, s-a generalizat masurarea pestilor de la varful botului si pana la varful cozii.
Includerea cozii in masurare produce mari diferente de apreciere in greutate si creeaza confuzii majore ca sa nu mai vorbim de alte aspecte mai mult sau mai putin legale si morale.
Asadar, haideti sa stabilim cum este bine si care este "normalitatea" in acesta controversa.
Din cate cunosc, legea spune foarte clar ca pestele se masoara de la varful botului pana la baza inotatoarei caudale (baza cozii).
Cu toate acestea, observ ca in concursuri si mai nou si in afara lor, s-a generalizat masurarea pestilor de la varful botului si pana la varful cozii.
Includerea cozii in masurare produce mari diferente de apreciere in greutate si creeaza confuzii majore ca sa nu mai vorbim de alte aspecte mai mult sau mai putin legale si morale.
Asadar, haideti sa stabilim cum este bine si care este "normalitatea" in acesta controversa.
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.
Re: Masurarea pestilor
In concursuri e C&R din cate stiu eu... asa ca pot sa-i masoare cum vor si de-a latul si in diagonala ca oricum ii elibereaza. Nu are legatura cu dimensiunea minima legala la care ai voie sa retii un peste.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
Masurarea pestelui se face de la varful cavitatii bucale inchise pana la baza inotatoarei codale. Daca e cazul unui concurs, nu cred ca ar conta atat de mult cum se masoara, atata timp cat se foloseste aceeasi unitatea de masura la toti concurentii. Dar legal: de la bot la inceputul inotatoarei codale.
Si la somn cum se masoara ( baza inotatoarei caudale (baza cozii)adiwolf scrie:Deschid acest topic fiindca am o nelamurire si nedumerire in legatura cu masurarea pestilor prinsi de pescari.

FISHING IS LIFE.
The rest just details!
The rest just details!
- Lucius
- utilizator constant
Descarca o poza cu Silurus Glanis sa-ti improspatezi memoria , o sa observi cu stupoare ca nu are coada (innotatoarea) de juma de metru.

BEYOND THE TRAIL

Somnul poate avea coada si de 1 m, dar inotatoare codala sigur nu poat avea foarte mult

E adevarat nu i se spune coada de somn ci pana de somn
. 

FISHING IS LIFE.
The rest just details!
The rest just details!
la acest aspect ma refeream cand am deschis acest topicadiwolf scrie: Cu toate acestea, observ ca in concursuri si mai nou si in afara lor, s-a generalizat masurarea pestilor de la varful botului si pana la varful cozii.
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.
Probabil ca s-a generalizat masurarea pana la varful cozii pentru ca asa se face in occident. Si pe aici nu te intreaba nimeni care a fost greutatea pestelui. Doar talia.
Adi eu zic sa-i masori pana la baza cozii. De fapt stii lucrul acesta ...La concursuri ...treaba lor! 

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.