petitie impotriva braconajului

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 19 Sep 2011, 07:24

geppetto scrie:
elias scrie:
geppetto scrie:Inainte sa iti putem formula un raspuns, ne spui te rog cati ani ai?
Intrebarea asta sa nu o uiti si sa o pui si la aia cu capul de guma,care in fiecare primavara incearca sa ne convinga ce important e sa platim permisul si cotizatie de membru...bineinteles,pentru bunastarea pescuitului. :wink:
Aia-i deja manipulare si rea-vointa. Si oricum m-am lamurit cu permisele de cativa ani, braconez fara nicio remuscare si va sfatuiesc sa faceti la fel pana or sa se faca controale si o sa se aplice sanctiuni.

Treaba cu petitiile e pierduta din start daca vrei sa schimbi ceva aproape imposibil de schimbat. Daca vrei sa-i ajuti cu biblioteca la Jilava ai ceva sanse (alea reale, daca v-ati uitat pe site ce fel de petitii sunt alea 28 cu finalizare din 3798 fara finalizare. (numa la prostii va ganditi) Da daca ne apucam sa facem petitii online cu "Sa spunem nu coruptiei" "salvati copiii africani" "opriti nesimtirea" nu pot sa nu constat ca suntem cam naivi. Dupa umila mea parere...

Periculoasa pozitie ,Geppeto dragule...prietenii stiu de ce.. :lol: :lol: :lol:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 19 Sep 2011, 08:21

stai sa te vaza baietii si imediat sar la beregus. :lol: cum ???
doar ai insinuat ceva de asociatii!
nu generaliza! ca altfel se simt cu musca pe caciula! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

suru
junior
junior

Mesaj de suru » 19 Sep 2011, 08:29

Vorba domnului Semlecangheorghe
Periculoasa pozitie ,Geppeto dragule...prietenii stiu de ce.. :lol: :lol: :lol

Salut,
asa zic si eu,cam mult curaj iti trebuie sa indemni lumea sa braconeze,sa renunte la barconaj doar cand se fac controale.Cam acelasi lucru e si cu aruncatul gunoaielor pe jos,oare asteptam o lege sa nu mai aruncam ambalajele de la pruduse pe jos sau peturile dupa ce am golit sticla?ca doar e plin de ele pe toate apele.Asa e romanu asteapta o lege care sa ii interzica sa faca un anumit lucru,nu e de ajuns daca i spune constiinta ca acel lucru nu e normal.Totul tine de CIVILIZTIE,iar noi romanii stam foarte prost la acest capitol.Mentionez a nu stiu catea oara : "Cel mai mare ghinion e ca m-am nascut in Romania"
V-am salutat.

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 19 Sep 2011, 12:14

Alcatraz, tot respectu pt initiativa ta, cred ca ar trebuii o gandire ceva mai profunda.
Chiar crezi ca nu se stie la nivel de ANPA dezastrul apelor publice? chiar crezi ca nu au sesizat destui despre dezastrul din Delta Dunarii?
Chiar crezi ca ceea ce spui tu nu a generat suficienta raguseala celor mai multi iubitori ai pescuitului sportiv?
Eu spuneam, intr-un memoriu trecut in ale uitarii, ca treaba se va rezpolva sau se vor gasii o solutii numai daca pestele din apele publice va ramane in apa lui.
Cu alte cuvinte, apa se gaseste legislativ in administrarea Min. Mediului iar pestele din aceste ape se gaseste, la fel de legislativ, in administratia Min. Agriculturii.
Problema cred ca aiai se gaseste.
Faceti ceva si scoateti pestele din buzunarul fara fund al Ministerului Agriculturii si trecetil si pe el, in apa lui, adica in administratia Min Mediului. Apoi sa vedem daca cei de la Ministerul Mediului vor mai legifera exterminarea pestelui din apele domeniului public. Aici vorbim de o legiferare a dezastrului.
Mi se pare corect, asa cum o spun de ani de zile, ca Min. Agriculturii, respectiv ANPA, sa se ocupe de dezvoltarea, infiintarea si exploatarea pestelui provenit din acvacultura pe DOMENIUL PRIVAT, Sa avem multe, dar cat de multe crescatorii private finantate din fondurile europene, sa avem atata peste pe piata si la asa preturi incat braconajul sa nu-si mai gaseasca sensul.
Personal asa vad solutionarea acestei probleme, si nu de acum... dar se pare ca lumea e multumita si prefera sa -si scuture hainele de scame...inloc sa le schimbe.
Intradevar, nu va mai trece mult, pana ce pescarii plasari vor face o mare demonstratie pt a cere peste in apele domeniului publiuc, nici ei nu prea mai au ce plasuii...Dar si asta va fi o solutie... nu prea indepartata.
Este o vorba veche... pestele de la cap se"npute....
Din punct de vedere financiar pestele apelor publice reprezinta o sursa de bani negrii incomensurabila... toata linia politica cu buna stiinta mentine aceasta sursa... de... finantari la negru... daca asteptati ca cineva la nivel politic sa sustina interdictia distrugerii pestelui din apele publice sub orice forma, VA INSELATI AMARNIC...
Sa auzim de bine...

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 19 Sep 2011, 12:52

legi si institutii de stat. multe idioate de-a dreptul. spre exemplificare:
e adevarat ca permisul anpa nu-i valabil in delta dunarii? e adevarat!
e adevarat ca valabil e permisul eliberat de arbdd? adevarat!
pai si atunci, de ce dracu imi cere politia de frontiera tulcea permis anpa in baza caruia, sa-mi elibereze p.g-ul pentru zona chilia? adica tot in delta unde anpa e out? :roll:
nu se pot pune in mod firesc, cap la cap , institutiile, dar crede-ti ca v-or stopa braconajul in cativa ani ?
intrebarea lor cred ca ar fi ...de ce? :lol:

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 19 Sep 2011, 12:59

Imi mentin pozitia. Si n-am inteles aluzia cu prietenii care stiu clisee :) . Sa vina sa ma amendeze, ii astept de multa vreme. Nu platesc niciun permis de 10, 30 sau 120 de lei atata timp cat sesizarile mele cu privire la actele de braconaj nu sunt solutionate si in miezu zilei autoritatile stau si se uita la fomisti. Fac C&R si pe public si pe privat, strang gunoaiele dupa mine si uneori dupa altii. In privinta lu suru - n-am nimic impotriva sa dai lectii de CIVILIZATIE, nu ma simt vizat. Fir intins!

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 19 Sep 2011, 14:01

alcatraz scrie:
geppetto scrie:Inainte sa iti putem formula un raspuns, ne spui te rog cati ani ai?
nu e nici un secret. am 55 de ani si sunt moderator pe un forum de pescuit din oltenia.
Domnule draga, iti admir atitudinea visatoare si romantica la varsta maturitatii. Eu am devenit cinic inainte de vreme si cred ca nu ma distrez atat de tare ca dumneata. Toate cele bune!

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 19 Sep 2011, 14:58

Cinicule... :lol: :lol:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

keymaker
senior
senior

Mesaj de keymaker » 20 Sep 2011, 15:46

info:ieri 19.09.2011(tineti minte data) s-a efectuat un control pe prut de catre inspectorii piscicoli de la Braila in colaborare cu politia de frontiera Galati incepind de la vadeni la slobozia oancea.s-au confiscat vintire care nu erau marcate si s-au dat amenzi de 300 ron(150 in 48 ore) la pescarii sportivi care au retinut peste sub dimensiunile legale.pentru ca nu au putut sa supraincarce salupele PF cu atatea vintire confiscate au luat numai cate au putut transporta cu promisiunea:"we'll be back!" :shock: :shock: :shock: :shock:
"I love not man the less, but Nature more"....lord George G.Byron

g30rg3
veteran
veteran

Mesaj de g30rg3 » 20 Sep 2011, 16:03

keymaker scrie:info:ieri 19.09.2011(tineti minte data) s-a efectuat un control pe prut de catre inspectorii piscicoli de la Braila in colaborare cu politia de frontiera Galati incepind de la vadeni la slobozia oancea.s-au confiscat vintire care nu erau marcate si s-au dat amenzi de 300 ron(150 in 48 ore) la pescarii sportivi care au retinut peste sub dimensiunile legale.pentru ca nu au putut sa supraincarce salupele PF cu atatea vintire confiscate au luat numai cate au putut transporta cu promisiunea:"we'll be back!" :shock: :shock: :shock: :shock:
Din pacate prea rar se fac astfel de controale, mai rau e ca il amendeaza pe cel care prinde o rosioara sub dimensiune (si totusi bine le face) dar ce ne facem domn'le cu electronistii :lol: ca nu am auzit niciodata sa fie prins unu in actiune in Delta asta cat e de mare desi aproape zilnic isi fac de cap in vazul lumii.

Scrie răspuns