Alcatraz, tot respectu pt initiativa ta, cred ca ar trebuii o gandire ceva mai profunda.
Chiar crezi ca nu se stie la nivel de ANPA dezastrul apelor publice? chiar crezi ca nu au sesizat destui despre dezastrul din Delta Dunarii?
Chiar crezi ca ceea ce spui tu nu a generat suficienta raguseala celor mai multi iubitori ai pescuitului sportiv?
Eu spuneam, intr-un memoriu trecut in ale uitarii, ca treaba se va rezpolva sau se vor gasii o solutii numai daca pestele din apele publice va ramane in apa lui.
Cu alte cuvinte, apa se gaseste legislativ in administrarea Min. Mediului iar pestele din aceste ape se gaseste, la fel de legislativ, in administratia Min. Agriculturii.
Problema cred ca aiai se gaseste.
Faceti ceva si scoateti pestele din buzunarul fara fund al Ministerului Agriculturii si trecetil si pe el, in apa lui, adica in administratia Min Mediului. Apoi sa vedem daca cei de la Ministerul Mediului vor mai legifera exterminarea pestelui din apele domeniului public. Aici vorbim de o legiferare a dezastrului.
Mi se pare corect, asa cum o spun de ani de zile, ca Min. Agriculturii, respectiv ANPA, sa se ocupe de dezvoltarea, infiintarea si exploatarea pestelui provenit din acvacultura pe DOMENIUL PRIVAT, Sa avem multe, dar cat de multe crescatorii private finantate din fondurile europene, sa avem atata peste pe piata si la asa preturi incat braconajul sa nu-si mai gaseasca sensul.
Personal asa vad solutionarea acestei probleme, si nu de acum... dar se pare ca lumea e multumita si prefera sa -si scuture hainele de scame...inloc sa le schimbe.
Intradevar, nu va mai trece mult, pana ce pescarii plasari vor face o mare demonstratie pt a cere peste in apele domeniului publiuc, nici ei nu prea mai au ce plasuii...Dar si asta va fi o solutie... nu prea indepartata.
Este o vorba veche... pestele de la cap se"npute....
Din punct de vedere financiar pestele apelor publice reprezinta o sursa de bani negrii incomensurabila... toata linia politica cu buna stiinta mentine aceasta sursa... de... finantari la negru... daca asteptati ca cineva la nivel politic sa sustina interdictia distrugerii pestelui din apele publice sub orice forma, VA INSELATI AMARNIC...
Sa auzim de bine...