rine scrie:pestele din imagine se numeste "raspar".
Exact . Cu siguranta nu-i fusar . Fusarul este mai lunguiet , are capul mai turtit si are corpul acoperit de pete maroniu inchise la culoare .
....................................
Referitor la bass , .... da , .... traieste-n Dunare ! Cand am prins primul exemplar nu am dat importanta , l-am eliberat imediat crezand ca-i cine stie ce ,, nenorocire " de peste despre care se intampla sa nu stiu eu . ba chiar m-a dus gandul la vreun soi de hibrid de guvide .
La al doilea ( si ultimul prins de mine ) deja culesesem cateva asemenea informatii de pe forumuri si am acordat mai multa importanta . Era bass !
Acum vin multi colegi cu asemenea marturii si vin din ce in ce mai des . Ultimele vin din zona Dabuleniului si se pare ca ,, vinovat de invazie " este canalul C zero . Nimic sigur insa . Zvonuri sau concluzii bazate pe logica .
Cum si in ce fel s-a pripasit la noi , cum si-n ce fel va afecta mediul , cum si-n ce fel se va acomoda si va prolifera sau se va stinge ..... Dumnezeu stie . Cert este ca-i destul de tenace si rezistent ca specie . Nu ramane decat sa ne dorim sa nu afecteze celelalte specii . N-am fi la primul impact serios din partea unei specii non native .