Bass pe Dunare?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
informer
senior
senior

Mesaj de informer » 21 Oct 2010, 21:06

Pui de fusar ii asta de mai jos... io zic ca ala-i bass... acu` de unde ii... :).

Imagine
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 21 Oct 2010, 21:10

pai daca nu -i de fusar sa fie de p.u.l.a. ciobanului ? :lol: :lol: :lol:

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 21 Oct 2010, 21:20

:lol: :lol: :lol:

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 21 Oct 2010, 21:23

pestele din imagine se numeste "raspar".se aseamana cu faimosul ghibort. se confunda destul de usor daca nu esti atent dar are forma capului mai de "formula 1" :)

CosminD
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de CosminD » 21 Oct 2010, 21:23

Draqdevil, exemplarele prinse si fotografiate de Sorin Prodan nu sunt pui de fusar (nici macar cel pus de Informer nu e fusar, ci raspar), defapt nu sunt o specie autohtona. Intrebarea e: CE?

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 21 Oct 2010, 21:25

Se numeste raspar ( Gymnocephalus Schraetser ) ... un peste destul de frecvent in Prut in zona unde pescuiesc eu ... pe vremea cind foloseam ca momeala larvele de rusalie.

http://www.biolib.cz/en/taxonimage/id9393/

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 21 Oct 2010, 21:25

CosminD scrie:
rine scrie:e la caterinca :wink:
Ce anume?
"dezbaterea" de pe celalat forum.e la sectiunea umor. e mai vechi. de; se plictiseau baietii.

CosminD
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de CosminD » 21 Oct 2010, 21:33

rine scrie:
CosminD scrie:
rine scrie:e la caterinca :wink:
Ce anume?
"dezbaterea" de pe celalat forum.e la sectiunea umor. e mai vechi. de; se plictiseau baietii.
Defapt la diverse...topicul de care vorbesti e mai vechi. Da' am inteles explicatia :wink:

CosminD
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de CosminD » 21 Oct 2010, 21:35

grey-wolf scrie:pai daca nu -i de fusar sa fie de p.u.l.a. ciobanului ? :lol: :lol: :lol:
Vezi sa nu fie de coada-soricelului :lol:

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 21 Oct 2010, 21:37

rine scrie:pestele din imagine se numeste "raspar".
Exact . Cu siguranta nu-i fusar . Fusarul este mai lunguiet , are capul mai turtit si are corpul acoperit de pete maroniu inchise la culoare .

....................................

Referitor la bass , .... da , .... traieste-n Dunare ! Cand am prins primul exemplar nu am dat importanta , l-am eliberat imediat crezand ca-i cine stie ce ,, nenorocire " de peste despre care se intampla sa nu stiu eu . ba chiar m-a dus gandul la vreun soi de hibrid de guvide .

La al doilea ( si ultimul prins de mine ) deja culesesem cateva asemenea informatii de pe forumuri si am acordat mai multa importanta . Era bass !

Acum vin multi colegi cu asemenea marturii si vin din ce in ce mai des . Ultimele vin din zona Dabuleniului si se pare ca ,, vinovat de invazie " este canalul C zero . Nimic sigur insa . Zvonuri sau concluzii bazate pe logica .

Cum si in ce fel s-a pripasit la noi , cum si-n ce fel va afecta mediul , cum si-n ce fel se va acomoda si va prolifera sau se va stinge ..... Dumnezeu stie . Cert este ca-i destul de tenace si rezistent ca specie . Nu ramane decat sa ne dorim sa nu afecteze celelalte specii . N-am fi la primul impact serios din partea unei specii non native .

Scrie răspuns