Vinuri preferate in 'compania' pestilor gatiti, bucatareste.

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
aspius
junior
junior
Mesaje: 90
Membru din: 01 Mar 2009, 00:23

Vinuri preferate in 'compania' pestilor gatiti, bucatareste.

Mesaj de aspius » 25 Iul 2010, 11:10

Acum vreo trei zile, dupa o zi de pescuit intr-un lac de acumulare (la barajul Bicaz/Izvorul Muntelui) am 'sacrificat' cateva zeci de obleti.

Obletii curatati, cu putin malai si faina au fost trasi prin ulei incins, si apoi, cu putina mamaliga si un mujdei periculos de bun s-au dus ametitor de usor pe gatlejurile noastre. Noi i-am 'ajutat' cu o Francusa de Cotnari, rece ca ghiata.

Si m-am gandit eu asa, dupa cateva paharele, ce vinuri prefera pescarii pentru mancarurile lor de peste...

Ma intereseaza ce vinuri preferati, cand mancati peste...?

Cei cu berea, sa stea linistiti...

Avatar utilizator
Zamfi
veteran
veteran
Mesaje: 5774
Membru din: 01 Oct 2006, 19:50

Mesaj de Zamfi » 25 Iul 2010, 13:01

Nu prea mananc des peste (din pacate!) ,dar totusi cand e cazul beau un pahar de vin alb sec sau maxim demisec, din zona Ciumbrud-Aiud sau Jidvei . Soiuri sunt multe in zona asta si toate sunt bune! :lol:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Avatar utilizator
semlecangheorghe
veteran
veteran
Mesaje: 9544
Membru din: 04 Mai 2009, 07:05
Localitate: Arad

Mesaj de semlecangheorghe » 25 Iul 2010, 13:45

Vin de Porto.Periculos de bun ,ori cu peste ori fara..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

dan70
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 152
Membru din: 12 Mar 2010, 13:15
Localitate: Cluj

Mesaj de dan70 » 25 Iul 2010, 19:50

Vorba unor clasici in viata: "Cel mai bun vin este alb, sec, mult si pe gratis!" :D :D :D

Avatar utilizator
Diver
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 192
Membru din: 09 Iul 2005, 09:28
Localitate: Sibiu

Mesaj de Diver » 25 Iul 2010, 22:50

Cum ar zice un somelier : Excelent choice " Francusha de Cotnari" !
La fel de bine merge " Chateau Cotnari" .
Nu stiu daca mai tineti minte, pe Discovery erau acum vreo 5 ani doi muscari, care umblau prin toata lumea si dadeau numai la salmonide. M-a daramat psihic un episod din Noua Zeelanda sau Tasmania unde, dupa ce ca au prins niste pastravi- o splendoare- pe la 1,5kg , baietii aveau la ei o afumatoare portabila, cu spirtiera si rumegus de cedru. Au uns 2 pastravi ( restul au fost C&R, normal) cu zahar brun si whisky si i-au pus la afumat. Au bagat si o fiola de vin alb in riu , la frapat, si au mai dat o tura de vreo 3 ore. Cind s-au intors pestele era gata, vinul era rece, peisajul minunat, ce mai, cred ca asa e in raiul pescarilor! :lol: :lol: :lol:
Fir intins si happy bubbles !

Diver

aspius
junior
junior
Mesaje: 90
Membru din: 01 Mar 2009, 00:23

Mesaj de aspius » 11 Aug 2010, 17:58

dan70 scrie:Vorba unor clasici in viata: "Cel mai bun vin este alb, sec, mult si pe gratis!" :D :D :D

Fanus Neagu, DUmnezeu Sa-l ierte, zicea asa...

VInul are cateva conditii...
1. sa fie mult...
2. sa fie gratis...
3. sa fie alb...
4. sa fie sec...
5. sa-l bei cu prietenii...

Asa stiu eu...

dar ce stiu eu...

Nik...

puland
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 115
Membru din: 09 Iun 2006, 16:57

Mesaj de puland » 11 Aug 2010, 19:44

aspius scrie:
dan70 scrie:Vorba unor clasici in viata: "Cel mai bun vin este alb, sec, mult si pe gratis!" :D :D :D

Fanus Neagu, DUmnezeu Sa-l ierte, zicea asa...

VInul are cateva conditii...
1. sa fie mult...
2. sa fie gratis...
3. sa fie alb...
4. sa fie sec...
5. sa-l bei cu prietenii...

Asa stiu eu...

dar ce stiu eu...

Nik...
cred ca e inca pe spritzuri
http://ro.wikipedia.org/wiki/F%C4%83nu%C8%99_Neagu

Scrie răspuns