mreana, nepretuita comoara

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Black AnAtomy
utilizator nou
utilizator nou

mreana, nepretuita comoara

Mesaj de Black AnAtomy » 29 Mai 2005, 20:33

Salve!!!! :P ...Sunt un pasionat de pescuitul la rapitor, am ceva vechime dar niciodata un pescar nu poate sa stie totul despre aceasta arta. Am ani buni de pescuit pe o groaza de balti, rauri.... Un singur peste mi-a atras atentia in mod special- mreana. Poate va intrebati ce legatura are mreana cu un site de rapitori?! ei bine, are! Am dedicat foarte mult timp studierii comportamentului acestui peste care trece de fiecare data in discutii precum o umbra... Mreana, se hraneste aproape tot timpul, iar uneori,seara, are instincte de rapitor. Imi aduc si acum aminte, cum, atunci cand era apa limpede, prindeam cateva muste, si- cu un plumb foarte usor si o pluta de ciocan de 2 cm aruncam cu un adanc foarte mic in curent. Mreana isi astepta hrana aproape de ranis, sau langa pietrele de la mijlocul raului. Nu sarea numai la mustele mele, ci si la alte muste. Uneori o intpam si in centrul curentului. Greu de crezut ca un peste de fund, pasnic, cu gura plasata sub cap, oarecum "rotofei" poate avea instincte de rapitor.
Cidat si minunat acest peste, care, dupa parerea mea-merita un site special. Sunt o sumedenie de lucruri de spus( Capacitatea de adaptare la apa foaret oxigenata, la apa sarata, la diferentele de temperatura, camuflajul in functie de transparenta apei.etc.etc) va multumesc foarte mult ca existati, cu ajutorul dumneavoastra copii nostrii vor trai aceleasi sentimente ca si noi cand vor avea parte de un dril pe cinste cu o mreana de 6 Kg. papa

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 30 Mai 2005, 08:08

Salut si bine ai venit!
Este, intr-adevar frumos pescuitul la mreana, atat pe suvoi cat si pe ranisuri.
cu ajutorul dumneavoastra copii nostrii vor trai aceleasi sentimente ca si noi cand vor avea parte de un dril pe cinste cu o mreana de 6 Kg
Ai prins pe Buzau mreana de 6 Kg? Unde? Precizez ca pe Buzau cunosc destul de bine zona dintre gabioanele de la Badila si Cislau.
Din cate stiu eu, la Surduc cea mai mare mreana prinsa (din auzite) a fost una de aprox. 5 Kg, prinsa de un om din Palici

Iujin
veteran
veteran

Mesaj de Iujin » 30 Mai 2005, 11:41

Excelent pescuitul la mreana!!! Cea mai frumoasa mreana pe care am prins-o avea 3.200 kg pe Mures la un vobler Salmo Hornet sinking de 4 cm. Oricum cele mai bune rezultate au fost la rama neagra, coropisnita si cascaval. Drilul cu o mreana de peste 2kg, si mai ales daca este prinsa in repezis, este unul FANTASTIC!!!

Calone
veteran
veteran

Mesaj de Calone » 30 Mai 2005, 11:48

ba jujine sa nu uiti sa ii spui la om sa nu pescuiaca in prohibitie . :twisted:

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 30 Mai 2005, 11:51

Tot respectul pentru mreana, tot respectul pentru pescarii de mreana (la momeli naturale sau artificiale). Ce nu inteleg eu este ce naiba cauta mreana in sectiunea "Echipamente si accesorii"?! Echipament nu e (sau eu n-am auzit) atunci o fi vreun accesoriu?! Si daca da, cum se foloseste?
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

Calone
veteran
veteran

Mesaj de Calone » 30 Mai 2005, 11:57

:lol: chiar e un accesoriu rar , wawe .

Iujin
veteran
veteran

Mesaj de Iujin » 30 Mai 2005, 13:40

Si sa nu uiti: Nu pescui in prohibitie :D

Scrie răspuns