Confirmare capturi

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
iorgu.pescaru
junior
junior

Confirmare capturi

Mesaj de iorgu.pescaru » 10 Mar 2010, 22:01

Am placerea si acceptul sa fiu membru pe acest site. Am vizualizat toate topicurile si subiectele postate. Doresc sa scot in evidenta un aspect care 100% va avea aderenti la el. Am vazut si lecturat postari referitoare la capturi frumoase de diferite specii (in special somn), capturate in: Franta, Italia, Spania,Austria si in alte tari din Europa. Pentru certificarea lungimii si greutatii acestora au folosit persoane pertinente in domeniu. Sunt mai mult ca sigur de faptul real ca in Romania, cel putin la ora actuala, exista sau au fost capturate exemplare din diferite specii, care de departe meritau titlul de record mondial-cel putin asa am inteles ca au fost catalogate, de ei Multi dintre noi poate am fost martori la asemenea capturi (in Romania) dar o simpla imagine sau un mini clip, facut la fata locului nu are relevanta. Sunt cazuri cand sunt puse la indoiala anumite dovezi foto sau video. Am o intrebare si in acelasi timp o sugestie: (poate exista si nu stiu eu) unde ne putem adresa daca dorim confirmarea unui exemplar ,,de top''. Un nr. de tel. ar fii ideal. Cei care vor venii urmand sa aiba exclusivitate in publicarea materialului respectiv.
Mentionez ca apelurile pentru confirmare si catalogare, vor fi luate in considerare dupa o prealabila filtrare a solicitarii facute. De asemenea precizez ca asemenea adrese telefonice se pot repartiza pe zone. Ex: Bucuresti, Moldova, Dunare,Banat,Crisana, etc. In speranta ca solicitarea mea nu este ,,utopica'', iar 2010 va fi un an al capturilor record in Romania, astept raspuns la aceasta solicitare.
Iubiti natura,merita. :)

cleanline
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de cleanline » 11 Mar 2010, 17:46

Nu stiu unde se poate anunta/confirma o captura dar observ ca pozele din galeria de pe site(ca exemplu) sunt mai vechi de 6 luni-cele mai recente, discutiile despre braconaj au foarte multe postari in care revolta pescarilor sportivi este evidenta si justificata, partidele si locurile de pescuit au devenit tot mai slabe, nu se mai vede activitate in apa ca acum cativa ani, in plus am citit un studiu facut de niste cercetatori francezi care constata ca marimea medie a majoritatii speciilor de pesti din europa a scazut bine-bine.
Astea fiind spuse, nu cred ca avem de ce sa ne facem griji despre inregistrarea capturilor - e probabil sa nu mai fie cazul.
''chacun est responsable de tout devant tous''

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 11 Mar 2010, 17:57

Pe ce te bazezi cand spui ca 2010 va fi un an al capturilor record ??? :shock:

iorgu.pescaru
junior
junior

Mesaj de iorgu.pescaru » 11 Mar 2010, 18:23

Daca vizualizati postarile mele veti afla raspunsurile solicitate.
Iubiti natura,merita. :)

Rapala Man
veteran
veteran

Mesaj de Rapala Man » 11 Mar 2010, 18:55

o vila"' noua pentru pesti?

cleanline
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de cleanline » 11 Mar 2010, 21:16

@ iorgu
Scuze ''daca te inoportunez'' dar nu am vazut postari de-ale tale decat despre lacul de la mihailesti crezi ca are un asa potential natura incat sa contracareze singura toate eforturile noastre de a o distruge?
mai jos aveti un link ca sa va dati seama in ce lume traim, suntem inconjurati de idioti.
http://predominantsenin.blogspot.com/
uitati-va la urna de colectare, nu imi fac reclama la blog, vroiam sa am un loc unde sa urlu si eu, am renuntat, nu mai puteam de nervi :D
''chacun est responsable de tout devant tous''

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 12 Mar 2010, 02:27

In cazul unei capturi serioase,cel mai la indemina e apelarea unei televiziuni locale...Reportaj,interviu la erou,masurat si cintarit sub ochiul camerei...etc.Ei ar fi bucurosi ca au material din ograda proprie si ramine in analelele arhivei cu ocazia asta..Foarte convenabil.
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

adyopo
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de adyopo » 12 Mar 2010, 09:33

Da, cum a fost captura din Mehedinti de miercuri seara cand doi pescari au capturat un somn de 90 de kile (aproximativ, nu ma pricep la greutati deci nu pot sa estimez la ochiometru) in plasa. Si totusi captura le-a fost difuzata de o televiziune centrala. Pe asta ar putea s-o confirme autoritatile, impreuna cu permisul de pescuit comercial al celor doi, precum si existenta vreunei plase mono, pentru ca dupa cum se pare mono e "pa trend"... Trist

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 12 Mar 2010, 09:51

adyopo scrie:Da, cum a fost captura din Mehedinti de miercuri seara cand doi pescari au capturat un somn de 90 de kile (aproximativ, nu ma pricep la greutati deci nu pot sa estimez la ochiometru) in plasa. Si totusi captura le-a fost difuzata de o televiziune centrala. Pe asta ar putea s-o confirme autoritatile, impreuna cu permisul de pescuit comercial al celor doi, precum si existenta vreunei plase mono, pentru ca dupa cum se pare mono e "pa trend"... Trist
http://libertatea.ro/stire/a-prins-un-s ... 79718.html

la somnul asta te referi....eu zic ca e japca, caci se pare ca mai nou japca e noul sport national ...Se practica la greu in MH, si in CS, cu acordul tacit al politiei si al politiei de frontiera..

Zilele trecute s-a mai luat 1 somn de "cam 100 de kg" la Coronini parca, in CS, si un altul de vreo 2.5 m de a fost scapat . Jepcarul nu a putut sa il urce in barca...

AndyHunter
junior
junior

Mesaj de AndyHunter » 12 Mar 2010, 10:14

Daca s-a ajuns sa fie braconierii premiati si laudati pt "capturile" record pe care le extrag din apa, prin orice alte metode decat pescuitul legal cu undita, fara ca vre-o autoritate locala sa se autosesizeze si sa ii execute pe nenorociti, atunci sa nu mai spuna nimeni ca are drept de control si administrare a apelor. Sa nu se mai laude ca au prins "n" pescari cu undita fara permisul vizat, iar cei de alaturi (cu plase, curent, var, ... - si ce le mai fata lor mintea sa bage in apa ca sa prinda peste) trec "nevazuti" :evil:
Si apoi sa mai spuna si te miri ce reporter fantoma ca e captura demna de Cartea recordurilor, pe naiba, sa scrie articole de genul "Cel mai mare braconier din zona a fost capturat, avea 90 kg!!! :wink:", si atunci asta da stire de senzatie! :shock:
scuze de off topic :(

Scrie răspuns