pescuit din barca

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
CR@PY
utilizator nou
utilizator nou

pescuit din barca

Mesaj de CR@PY » 06 Iul 2009, 23:07

cine stie daca exista vreo lege cu privire la pescuitul din barca pe lacurile publice din Romania ?
un mic exemplu a fost pe lacul Oltet din Fagaras, un amic a fost dat afara de pe lac de un domn politist in uniforma.
problema este ca domnul politist nu s-a legitimat si asta a fost foarte dubios si exista posibilitatea sa fi fost un mic "plasar sau braconier" .

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 07 Iul 2009, 07:35

Din cate stiu eu pe lacurile publice (apartinand apelor romane) nu exista restrictii de pescuit sportiv din barca (atentie barca = barca pneumatica cu motor electric sau de putere mica, barca cu vasle). Totusi exista cateva restictii si anume, se interzice pescuitul pe lacuri in zona barajelor(paremi-se pe o zona de sub 100 m de baraj), altfel se poate pescui pe tot restul lacului . Oricum aceste zone de interzicere sunt marcate sau ar trebui marcate cu balize.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 07 Iul 2009, 09:04

domnul politist trebuie intotdeauna cand iti solicita ceva sa precizeze motivele
trebuie sa invoce un articol de lege
nu merge asa - dom'le n-aveti voie

pe apele publice este permis pescuitul din barca, cu unele exceptii legate de locuri specifice - baraje, poduri etc unde sunt prevazute distante minime de protectie
chiar si asa nu te da nimeni afara de pe lac, ti se poate cere sa te indepartezi
pe lacurile de munte nu era permis motorul termic

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 07 Iul 2009, 09:25

@danr
doar pe unele :oops: de anul trecut prin ordin de ministru lacurile Tarnita si Belis din judetul Cluj au devenit lacuri navigabile :evil: :evil: :evil:
nu e cam suspect ????cind in tara pe ape interioare doar Bicazul si Snagovul sunt navigabile?
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

lerua
junior
junior

Mesaj de lerua » 07 Iul 2009, 21:41

Stie cineva daca sunt conditii impuse pescuitului din barca pe Dunare in zona de frontiera cu Serbia ? Trebuie sa anunti la postul de graniceri , trebuie sa.... :(

siluru
junior
junior

Mesaj de siluru » 08 Iul 2009, 00:53

Pt danone Afla, te rog baza legala la ceea ce ai zis tu ( 100 m de baraj), pentru ca eu ma ciocnesc de aceeasi problema si nu stiu ce zice legea...danke

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 08 Iul 2009, 07:00

Nu stiu care ar fi legea. Poata ca e ceva legat de ordinele interioare date de hidroelectrica. Atata stiu ca langa barajele de la Gilau si Tarnita Cluj sunt postate tablite pe care scrie "pescuitul interzis (pe lac) la mai putin de 100 m de baraj". Poate din motive de securitate (vartejuri, etc). O sa caut mai exact prevederile legale si le postez.

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 08 Iul 2009, 09:28

siluru scrie:Pt danone Afla, te rog baza legala la ceea ce ai zis tu ( 100 m de baraj), pentru ca eu ma ciocnesc de aceeasi problema si nu stiu ce zice legea...danke
Sa stii ca e interzis pescuitul si de pe mal la mai putin de 100 m de iesirea din baraj. E drept ca pe multe lacuri nu sta nimeni sa apolice legea dar ea exista. Cred ca din motive de securitate - daca se da brusc drumul apei din baraj si stai aproape exista riscul sa fi prins de apa si inecat.

siluru
junior
junior

Mesaj de siluru » 08 Iul 2009, 21:12

Fario,eu stiam ca 200 m in aval...nu mi-e clar insa cum se pescuieste in amonte de baraj...

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 09 Iul 2009, 08:08

siluru scrie:Fario,eu stiam ca 200 m in aval...nu mi-e clar insa cum se pescuieste in amonte de baraj...
E vorba de pescarul cu barca, atunci cand se asaza aproape de cumpana barajului, locul unde iese apa din lac. Iti dai seama ca daca se da drumul brusc la apa se face un vartej si numai un motor puternic te mai poate salva de a fi "absorbit"! :lol:

Scrie răspuns