Uite un subiect la care nu m-am gandit pana acum....:...exista bete shimano,daiwa...etc....facaturi?????..cat de des sunt intalnite pe piata din romania..????ati intalnit pana acum???...dar mulinete????
Numai bine....
Facaturi
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- Wavedancer
- veteran
da...interesanta discutie...dar eu ma gandeam in primu rand la bete (ca sunt mai usor de imitat...zic eu...)...eventual cum poti sesiza ca un bat este facatura, sau este, cum spunea cineva in discutia de care mi-ai zis, o loterie achizitionarea sculelor in romania?????
Oricum mersi pt eleganta redirectionare pe care mi-ai oferit-o...
numai bine si fir intins
Oricum mersi pt eleganta redirectionare pe care mi-ai oferit-o...

numai bine si fir intins
Razvan, nu stiu daca te-ai uitat ca sint discutii destul de aprinse si argumentate unele in acest sens. In mod oficial schimano are patent instrainat in China, Taivan, si poate si prin alte parti.Cele mai des intilnite cel putin de mine in magazinele din tara, le-am vazut la Gipo, si sint patentate tocmai pt a se putea produce aceste marfuri cu materiale, manopera, etc... mai ieftina si deci sa poata fi comercializate si in tari cu venituri mult mai reduse ca in Japonia.Nu stiu daca cineva poate sa gindeasca la calitatea acestora ca fiind la fel ca cele lucrate in Japonia. In schimb apar si falsuri grosolane care au clar o singura provenienta si anume China cea neagra ca si comert. Aceste produse se pot gasi in debaralele incepatorilor, care cad prada usor acestui tip de comert.
Mi-a fost dat sa vad stifturi clare care purtau embleme de prestigiu, si care ca sa devina mai credibile aveau si preturi pe masura.Scrisul pe scule costa cca.0,1 la mie, deci este clar ca acest lucru fiind foarte ieftin si este si la indemina.Se mai poarta la unii comercianti si chiar la f. multi expresia"pai toate se fac in China", completez, toate care le-a cunoscut comersantul respectiv.Concluzie, cauta un prieten care te poate ajuta sa-ti aduca o scula de afara, din vest, de la magazin de specialitate, pt. si acolo la magazine de gramada se gasesc stifturi.
Dady.
Mi-a fost dat sa vad stifturi clare care purtau embleme de prestigiu, si care ca sa devina mai credibile aveau si preturi pe masura.Scrisul pe scule costa cca.0,1 la mie, deci este clar ca acest lucru fiind foarte ieftin si este si la indemina.Se mai poarta la unii comercianti si chiar la f. multi expresia"pai toate se fac in China", completez, toate care le-a cunoscut comersantul respectiv.Concluzie, cauta un prieten care te poate ajuta sa-ti aduca o scula de afara, din vest, de la magazin de specialitate, pt. si acolo la magazine de gramada se gasesc stifturi.
Dady.