cum sa fac cu balta

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
LUPAN
utilizator nou
utilizator nou

cum sa fac cu balta

Mesaj de LUPAN » 03 Mai 2009, 10:18

Salut ,sint nou pe acest forum lam gasit tot cautind informati pe net despre cum se creste crap caras si cum se construieste o balta Vreau sa fac o balta mai mare Sint din baragan zona de cimpie si vreau sa sap balta in unele locuri mai adinca sa dau si de izvoare de apa pentu ca nu am nici o sursa de apa si sa fac si doua puturi de apa sa trag apa de acolo Ce sfaturi imi dati reusesc sa fac ceva .

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 03 Mai 2009, 17:36

mai intai fa un studiu geo si abia apoi ia o decizie in acest sens in functie de rezultatele pe care le ai de la acest studiu f important.
in baragan,daca nu ai panza freatica destul de sus risti sa te trezesti cu balta seaca,sau cu niste costuri foarte mari la factura de energie electrica pt pomparea apei :wink:

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 03 Mai 2009, 18:23

Trebuie sa fi atent si la calitatea apei de forare (duritate si hidrocarburi in suspensie). O analiza a solului reprezinta primul pas. Al 2-lea este cel al analizei apei. Al 3-lea pas este sa vezi daca panza de apa freatica nu scade prea mult vara in perioada secetoasa. Faci socoteala dupa ce ai strabatut cei 3 pasi. Daca-ti "surade", trebuie sa te apuci de un proiect pe care-l inaintezi la Apele Romane. Daca treci si de AR urmeaza aprobare de la Mediu. Dupa ce treci de Mediu, cu toate analizele obtinute oficial te prezinti la DSV zonala pentru autorizarea sanitar veterinara. Cu toate hartoagele astea in buzunar si cu aprobarea Consiliului Local din zona de care apartine lucrarea te apuci de santier.
Dupa ce santierul va fi finalizat si helesteul se umple cu apa incepe pregatirea lui care dureaza cca 2 ani (formarea unui biotop si a unui strat mic de namol). Pentru a te lamuri cu acest aspect (de constructie si formare a helesteului) poti studia cartea "Cresterea crapului" scrisa de Adrian Grozea si Marian Bura. Eu am dat pe ea acum 3 ani vreo 25 lei cu tot cu transportul prin curier.

Scrie răspuns