Permisul ANPA 2009 - Ape pe care este valabil

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

TheFly
veteran
veteran

Permisul ANPA 2009 - Ape pe care este valabil

Mesaj de TheFly » 23 Mar 2009, 17:12

Nu stiu daca s-a mai deschis vreun topic pe tema asta, vad insa ca nu s-a mai actualizat foarte recent daca ar fi, asa ca, propun un subiect de interes national pentru proaspetii posesori de permis dar mai ales pentru cei care inca nu au demarat demersurile necesare obtinerii lui.

Invit forumistii sa posteze aici lista cu apele pe care se poate pescui doar in baza permisului ANPA, organizate pe judete, fara alte taxe suplimentare la diverse asociatii (exceptie apele de frontiera unde se stie deja ca daca nu ai PG te impusca :lol: ). Consider necesar subiectul, deoarece pe siteul ANPA nu exista asa ceva, nenea care dadea permise parea ca nu stie ca mai curg si alte ape decat minerale in Romania, iar unii pescari obisnuiesc sa frecventeze si apele publice din alte judete decat cel de resedinta. Eu spre exemplu, pescuiesc in Ilfov, Calarasi, Prahova, Dambovita, Arges, Buzau, Neamt, Brasov. Cu exceptia Ilfovului si Calarasului unde dau banu' pac-pac ma-ntelegi?!, ca asa e regimul baltii, in toate celelate judete am mers doar pe ape publice. Se zice ca permisul asta e valabil in toate apele publice nearondate,dar nimeni nu stie care sunt alea. Ma indoiesc ca APS-urile sau ce or mai fi vor lua in gestiune praie si rauri pe care vine viitura de 2 ori pe saptamana si cara totul sau lacuri precum Izvorul Muntelui sau Miahailesti, unde este mai multa plasa decat pe toate terenurile de la Wimblendon la un loc :P.

Asa ca , cine ce afla , va rog postati aici.

Ionut Petrea
veteran
veteran

Mesaj de Ionut Petrea » 23 Mar 2009, 17:29

Eu cand am vb cu cei de la ANPA mi-au spus ca se poate pescui peste tot,pe toate apele Romaniei,cu exceptia:
-Zone de granita(Prut si Dunare)
-Delta Dunarii
-Apele de munte
Acum eu sper sa fie asa cum mi s-a spus,eu cred ca am inteles destul de bine ca nu sunt chiar greu de cap :oops:
Intotdeauna C&R

andreiL
junior
junior

Mesaj de andreiL » 23 Mar 2009, 18:08

badboy69on scrie:Eu cand am vb cu cei de la ANPA mi-au spus ca se poate pescui peste tot,pe toate apele Romaniei,cu exceptia:
-Delta Dunarii
-Apele de munte
Acum eu sper sa fie asa cum mi s-a spus,eu cred ca am inteles destul de bine ca nu sunt chiar greu de cap :oops:
ok, pt zonele de granita si delta trebuie PG , dar pt apele de munte ? adica de ce pt apele de munte nu e valabil permisul de la ANPA?

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 23 Mar 2009, 21:30

andreiL scrie:
badboy69on scrie:Eu cand am vb cu cei de la ANPA mi-au spus ca se poate pescui peste tot,pe toate apele Romaniei,cu exceptia:
-Delta Dunarii
-Apele de munte
ok, pt zonele de granita si delta trebuie PG , dar pt apele de munte ? adica de ce pt apele de munte nu e valabil permisul de la ANPA?
Pentru apele de munte nu cred ca permisul ANPA e valabil, sau nu singur! O parte din ele au fost concesionate AGVPS (din pacate, dar asta e) iar cele mai multe raman ale RNP. Cateva au fost preluate de APS-uri dar le numeri pe degetele de la 2 maini! Insa atentie! teoretic, daca cumpri permis RNP pe ape de munte valabil pe toate judetele tarii trebuie sa ai dpdv legal si permisul ANPA altfel tot nu esti in legalitate...Mi-a spus chiar cineva de la ANPA la telefon ca ROmsilva nu poate sa dea permise fara sa dea contra cost si pe cel al ANPA. Sa vedem daca domnii silvicultori vor respecta legea...greu de crezut!

bau.bau
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bau.bau » 23 Mar 2009, 22:18

cred ca verso permisului explica totul
Permisul de pescuit recreativ/sportiv permite pescuitul în habitate piscicole naturale ale domeniului public în următoarele condiţii:
a) în apele curgătoare şi stătătoare din zona montană, numai cu o singură undiţă cu maximum două cârlige sau cu o lansetă;
b) în apele din zona colinară şi de şes, pe tot cursul Dunării şi pe braţele sale, în Delta Dunării, cu maximum 4 undiţe sau 4 lansete cu câte două cârlige fiecare;
c) în apele teritoriale ale Mării Negre, cu maximum două undiţe, două lansete sau o ţaparină, cu câte 10 cârlige fiecare;
d) pescuitul salmonidelor în apele de munte este permis numai cu momeli artificiale;
e) în apele din zona colinară şi de şes, pe Dunăre, în Delta Dunării şi în apele maritime un pescar sportiv poate reţine din captură maximum 5 kg de peşte sau numai un singur peşte, dacă greutatea lui depăşeşte 5 kg;
f) în apele de munte cu salmonide se pot reţine de către un pescar maximum 10 bucăţi, în total, din speciile: păstrăv indigen, păstrăv curcubeu, fântânel, lipan şi coregon.
5
elev pescar

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 23 Mar 2009, 22:21

bau.bau scrie:cred ca verso permisului explica totul
Permisul de pescuit recreativ/sportiv permite pescuitul în habitate piscicole naturale ale domeniului public în următoarele condiţii:
a) în apele curgătoare şi stătătoare din zona montană, numai cu o singură undiţă cu maximum două cârlige sau cu o lansetă;
b) în apele din zona colinară şi de şes, pe tot cursul Dunării şi pe braţele sale, în Delta Dunării, cu maximum 4 undiţe sau 4 lansete cu câte două cârlige fiecare;
c) în apele teritoriale ale Mării Negre, cu maximum două undiţe, două lansete sau o ţaparină, cu câte 10 cârlige fiecare;
d) pescuitul salmonidelor în apele de munte este permis numai cu momeli artificiale;
e) în apele din zona colinară şi de şes, pe Dunăre, în Delta Dunării şi în apele maritime un pescar sportiv poate reţine din captură maximum 5 kg de peşte sau numai un singur peşte, dacă greutatea lui depăşeşte 5 kg;
f) în apele de munte cu salmonide se pot reţine de către un pescar maximum 10 bucăţi, în total, din speciile: păstrăv indigen, păstrăv curcubeu, fântânel, lipan şi coregon.
5
Tocmai ca nu e deloc clar! Si Romsilva gestioneaza ape curgatoare si statatoare din ape montane desi nu scrie asta pe permisul ANPA...

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 23 Mar 2009, 22:53

Fario_nebunu scrie: Tocmai ca nu e deloc clar! Si Romsilva gestioneaza ape curgatoare si statatoare din ape montane desi nu scrie asta pe permisul ANPA...
Unde mai scrie ca Romsilva gestioneaza ape?
Fario, imi e teama ca esti in urma cu legislatia.
Conform legilor si ordinelor in vigoare, RNP sau AGVPS nu au in acest moment ape in gestiune sau sub alta forma (concesiune). De asemenea RNP nu mai are baza legala pentru a emite acele autorizatii de pescuit pentru apele lor.
Asa ca fa-ti rost de permis de la ANPA, valabil pe toate apele publice si bucura-te ca le poti da flit prietenilor tai padurari.
Intre noi fie vorba, bucura-te pana mai e asa , ca nu cred ca va dura mult si te vor alerga din nou. :lol:
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

pityu
veteran
veteran

permisul anpa 2009 ape pe care este valabil

Mesaj de pityu » 23 Mar 2009, 23:12

Tavi are dreptate. Permisul ANPA este unic si national. Nu exista alte permise sau autorizatii in afara de acesta. Romsilva nu mai are nici o apa de munte. Nici nu mai existta notiunea de apa de munte sau de ses ci doar ape continentale si maritime.
Pe cat te dai de destept (Fario), pe atat de greu ti-e sa citesti (sau sa intelegi !) legislatia :!: :?: :wink:

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 23 Mar 2009, 23:21

astazi am ridicat permisul ANPA de la inspectorul zonal.
din discutia purtata cu el a dat de inteles in modul cel mai clar ca la Bucuresti se poarta discutii zilele astea sa se modifice iarasi legislatia,in special pt apele de munte si sa reintre in carti RNP-ul.
omul dadea mai mult ca sigura treaba asta si chiar a facut recomandarea ca la terminarea prohibitiei,sa ne informam innainte de a merge din nou pe apele de munte.

pityu
veteran
veteran

permisul anpa 2009 ape pe care este valabil

Mesaj de pityu » 23 Mar 2009, 23:25

Posibil Adiwolf, dar deocamdata respectam legile care sunt si nu cele care s-ar putea sa fie. Daca va fi, va fi, daca nu............ nu.

Scrie răspuns