aligator gar

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

tudor
Moderator
Moderator

aligator gar

Mesaj de tudor » 15 Feb 2005, 16:50

Cred ca Jean Scurtu e cel care poate raspunde mai usor la intrebare.

Ce tehnici se utilizeaza la prinsul pestilor astia Jane ? Ca ma ia o pofta sa vin sa ma masor cu niste bucati ca astea :
http://www.texasfishingguides.org/kirkland/pictures.htm

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 15 Feb 2005, 17:03

Cred ca as fugi sa am asa ceva in undita :)
E ceva hibrid intre stiuca si crocodil?

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 15 Feb 2005, 17:13

Fiecare cu ale lui. Eu as prefera hibrizi din astia in undita decit obleti. Trebuie sa-mi gasesc un pretext sa fac un drum pina la monstruletii astia.

Tudor

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 15 Feb 2005, 17:14

adica intre peste si reptila, o noua ramura a evolutiei ? :lol:

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 15 Feb 2005, 17:15

Dane, daca-i o ramura imi vine sa prind tot copacu'.

fbolocan
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de fbolocan » 15 Feb 2005, 18:05

Paul scrie:Cred ca as fugi sa am asa ceva in undita :)
E ceva hibrid intre stiuca si crocodil?
E ceva putred aici!

Daca ar fi existat asa ceva, e imposibil sa nu-i fi vazut pana acum, mai ales ca astia cu TV-ul abia asteapta sa darame rating-urile.

Da' mai stii...

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 15 Feb 2005, 18:30

Nu e nimic nou. Era fotografia de coperta a revistei La peche et les poissons acum 10 ani deja.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 16 Feb 2005, 10:02

De la coada pana in dreptul ochilor seamana cu arapaima (pirarucu). Din ce familie face parte? Ca parca are gusa de pelican si bot de aligator. :D Inainte de nenorocirea de la Cernobal, exista asa ceva? :D
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

MeHigh
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MeHigh » 16 Feb 2005, 21:54

Super fain peshte. Cred ca e teribil in bota!

Jean Scurtu

Pestele aligator

Mesaj de Jean Scurtu » 17 Feb 2005, 10:08

Pestele aligator(alligator gar) face parte din familia Lepisosteidae,denumirea lui latina fiind Lepisosteus spatula si se considera a fi un peste preistoric ce ajunge la peste 45kg.,recordul in TEXAS( si in U.S.A.)fiind de 126,55kg.,prins pe RIO GRANDE in 1951.
Este abundent in apele dulci din Texas precum si la revarsarea fluviilor in Golful Mexic dea lungul coastei.Este cel mai mare peste de apa dulce din Texas
Poate supravietui si apele mai mult sarate decat dulci datorita unui sistem de respiratie auxiliar ce are o basica cu aer ce-i serveste ca plaman permitandu-i astfel sa sa existe si in apele cu un continut redus de oxigen.
Pestele aligator iubeste climatul cald fiind foarte activ din primavara pana toamna tarziu.
Se prinde folosind ca momeala pesti mai mari vii sau bucati de peste,sau este vanat cu arcul(mai ales in verile fierbinti cand iese frecvent la suprafata sa-si completeze rezerva de aer auxiliar).
Am relatat pe forum un drill de-al meu de 2,5 ore(fir FIRELINE cu rezistenta de 1,8kg si leader SEAGUAR fluorocarbon tot de 1,8kg. rezistenta)cu un peste aligator de peste 20kg.(peste agatat intamplator pe dinafara pescuind la jig anul trecut),drill terminat de ruperea nodului de la carlig.
Cel putin unde pescuiesc eu nimeni nu pescuieste la acest peste(am vazut doar cum din barca il vanau cu arcul),nefiind apreciat din punct de vedere culinar.
Tot din aceeasi familie face parte si"longnose gar",gar-ul cu ciocul lung,denumirea latina Lepisossteus osseus,ce are "ciocul"lung si ingust.
In Galeria Foto este o poza de-a mea cu un longnose gar de peste 6kg.(nu mai retin exact greutatea)pe care l-am prins tot intampator la jig pe dinafara(tot cu fir de 1,8kg. rezistenta).

Jean Scurtu

Scrie răspuns