Daca este vorba de VICTOR TARUS minte cu nerusinare.al. trentea scrie: 2. Un cunoscut om din bransa, pescar, publicist si om de televiziune, mi-a spus ca in momentul cand aceasta federatie a luat fiinta, el fiind coptat in conducere pentru ca aducea dupa sine un segment important de mass media, la propunerea sa ca intreaga conducere FNPSR sa nu primeasca nici un fel de indemnizatie sau alt folos, cel putin cativa ani de la infiintare, a fost combatut vehement, acesta fiind unul din motivele pentru care a parasit Federatia..
Cind am discutat la Bucuresti necesitatea infiintarii in Romania a unei Federatii noi care sa intre in concurenta cu AGVPS-ul , V.Tarus ne-a trimis un mesager care ne-a transmis ca el deja are rezervarea de denumire al noii Federatii si daca dorim sa facem parte din Federatia lui sa luam legatura cu el. Cu aceasta propunere nu au fost de acord nici unul dintre cei prezenti la acea sedinta si ca atare V.Tarus a ramas pe din afara.
Tot la aceea sedinta au participat din Bucuresti mai multi reprezentanti de cluburi si Asociatii de pescari printre care si OANA care a cerut ca sediul noii Federatii sa fie la Bucuresti , iar mie personal m-ia cerut sprijin sa ajunga el la conducerea Federatiei. Dupa ce l-am refuzat politicos argumentindui ca inca Federatia nici nu are personalitate juritica si este inca mult prea devreme sa se aleaga conducerea Federatiei , cei din Bucuresti efectiv s-au retras de la discutii . Iar noi cei din teritoriu am hotarit sa infiintam Federatia cu sediul in Alba Iulia .
Asa a luat fiinta FNPSR.