BRACONAJ

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 07 Noi 2008, 10:18

Astia ce merita?
http://www.youtube.com/watch?v=PiXLYCZJCSA

Accident ecologic. responsabili- Apele Romane.

DidelPro
veteran
veteran

Mesaj de DidelPro » 07 Noi 2008, 19:45

@lucius:se asteapta pina la SF.ASTEAPTA!!!
@APSALBA:dupa umila mea parere legislatia este prea ,prea blinda!!

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 08 Noi 2008, 08:43

Dimpotriva, legislatia este foarte dura cu cei ce se fac vinovati de asa ceva. Desi am monitorizat fenomenul si am produs probele si stabilirea vinovatilor, care s-au obligat sa refaca habitatul pe cheltuiala lor, responsabilii pescuitului (ANPA) s-au facut ca plua. Astia ar trebui castrati.

dan_acs
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de dan_acs » 05 Dec 2008, 14:02

salut la toata lumea,
Si scuze daca deschid o discutie un pic mai veche....dar e legata de braconaj...
Vreau sa povestesc in continuare o intamplare pe care am trait-o astazi cand am fost cu masina la service...undeva prin Pantelimon.
La un moment dat, toata lumea s-a strans buluc la portbagajul unei Dacii rablagite. Venisera 2 "baieti" cu peste de vanzare. Pana sa ma dezmeticesc...afacerea era deja incheiata, semn ca erau de-ai casei, nu era prima data cand veneau pe acolo. Imi pare rau ca nu am avut aparatul foto la mine sa vii arat pe acesti nenorociti. In portbagajul masinii erau numai Crapi (romanesc, oglinda, salonta) de marimi considerabile, de la 7-8 kg in sus. Dupa cum am mai spus, afacerea a durat 2-3 minute, dupa care indivizii dubiosi au disparut. Am apucat sa vad doar numarul masinii (o dacie albastra veche, modelul ala cu 4 faruri - B-27-GYT). Am incercat sa vb cu unul din cumparatori dar nu am reusit sa obtin mare lucru de la el, doar mi-a spus ca "baietii" aduc pestele de undeva de pe la Sarulesti.
Sincer..daca lumea va continua sa cumpere de la braconieri, va incuraja acest gen de comert si implicit va incuraja braconarea apelor.
Gasesc pe undeva un nr. de telefon, sau unde se pot anunta astfel de abuzuri?
Multumesc

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 05 Dec 2008, 20:26

Vinzarea pestelui fara acte de provenienta este infractiune . Dar daca dureaza asa putin nu ai timp sa-i prinzi asupra faptului .
Raduta oare stie ca i se fura din crapii de la Sarulesti :?: Din pacate trebuie sa recunoastem ca o parte dintre noi au in gena dorinta de a bracona .

DidelPro
veteran
veteran

Mesaj de DidelPro » 06 Dec 2008, 14:56

@aps...,cu postul asta ,lumea nu stie, ca cel mai bun peste, este, :porcul!

Scrie răspuns