anghila

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
rebelu
utilizator nou
utilizator nou

anghila

Mesaj de rebelu » 22 Mai 2008, 21:09

salut
ce puteti sa-mi spuneti despre pescuitul anghilei!!!???

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 22 Mai 2008, 21:28

Din ce in ce mai greu pentru ca anghila e pe cale de disparitie.
Cu cat stai mai aproape de ocean cu atat e mai usor de prins, mai ales noaptea la montura cu plumb culisant si un carlig cu rama mare sau un pestisor viu sau mort.
Drill zero si dupa ce o iei se incolaceste de-ti incuraca toata montura si esti obligat sa tai cam tot. Acum 25 de ani in Bretania prindeam o anghila la 30 de secunde la rama asa ca am fost nevoit sa o dau pe porumb pentru rosioare si ciortani. Acum daca mai prinzi 10 anghile pe 24 de ore e eveniment. :cry:

rebelu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de rebelu » 23 Mai 2008, 23:02

salut
eu sant acum in Belgia si un amic de al meu de aici pretinde ca anul trecut a (au)prins la angila de s-au plictisit,pe un canal(navigabil)foarte de vreme dimineata.maine o sa incerc si eu din nou ,la rama pt.ca nu am lut pestisor

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 24 Mai 2008, 08:25

Pai vei prinde pana te saturi. Pentru un pescar sportiv acest peste nu prezinta interes. E bun in tigaie insa eu nu pentru asta ma duc la pescuit.

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 26 Mai 2008, 08:39

cauta sa dai la rama neagra (serpeasca) ... la pestisor o ia mai greu ...
se prinde si ziua, dar foarte rar , in 95 % din cazuri tre sa mergi noaptea dupa ea ....

vezi ca inghite aproape invariabil carligul pe care nu prea mai poti sa-l scoti, tre sa tai rigul... este acoperita cu un strat consistent de mucus foarte alunecos si foarte dens ( daca il faci bila si il lasi peste noapte, de dimineatza ai o bila de cauciuc perfecta ).

ca sa poti lucra cu ea, ia-ti un prosop/carpa aspru/a, pe care sa il ai de sacrificiu ... prinde-o cu 2 maini si roaga colegul sa o rezolve, altfel daca o iei de cap ai toate sansele sa se incolaceasca pe mana si sa-ti faca hainele varza ...

pregatita in anume feluri este buna, dar all in all, eu nu m-as duce sa pescui dupa ea, prea e scarboasa asa :D :D :D

cum zicea si colegu, atacul e violent, da drilu' e de 2 lei ... nu se merita sportu .... da si tu dupa altceva ....
eu am prins si la 1.5 m , si nu pot sa zic ca a fost cine stie ce lupta ... doar ca a mai incurcat vreo 2 lansete la mal si le-a facut varza, si am pierdut ceva fir si m-am mozolit tot .... :D :D :D

baga lucioperca, baga silurus, essox, alea , lasa dreacu' sarpele ala obosit :D :D :D

rebelu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de rebelu » 28 Mai 2008, 22:24

Mersi mult mai convis ,sfatul e super, dar te rog dezvolta...!?

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 29 Mai 2008, 09:36

ce sa dezvolt man ?

Scrie răspuns