E permis cu barca pe ape publice ????

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

siluru
junior
junior

Mesaj de siluru » 05 Apr 2008, 22:29

Barcile sub 7 m lumgime cu motoare sub 20CP(conditii cumulative) nu trebuiesc inmatriculate.Cata vreme legea nu interzice, atunci ea permite, astfel, pescuitul sportiv se poate practica atat de pe mal cat si din barca, atat in apele interioare cat si de frontiera.

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 05 Apr 2008, 22:56

NOU- Monitorul Oficial nr. 827 / 09.10.2006 - Ordonanta de urgenta nr. 74/2006 .
Articolul 51 (4) paragraful (5) :

(5) Nu se �nmatriculează sau nu se �nscriu �n registrul de evidenţă următoarele categorii de nave:

a) ambarcaţiunile cu o lungime mai mică de 7 m şi/sau cu o propulsie mai mică de 15 kW;

b) ambarcaţiunile propulsate prin forţa umană;
c) ambarcaţiunile de agrement cărora nu li se aplică reglementările naţionale privind introducerea pe piaţă a acestora, cu excepţia ambarcaţiunilor destinate să transporte persoane �n scop comercial şi a ambarcaţiunilor pe pernă de aer
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 05 Apr 2008, 23:20

O marunta completare.A mai aparut un ordin din iunie 2007 cu referire la certificatele internationale de conducator de ambarcatiuni de agrement.
Din cate am inteles eu pana la 31.12.2008 trebuie preschimbate permisele vechi.

http://www.rna.ro/pers_navigant/ordin534.pdf
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!

siluru
junior
junior

Mesaj de siluru » 06 Apr 2008, 11:45

Asta-i un lucru bun...Inca un motiv s-o tai de la servici pana-n Delta...Esti sigur ca termenul e 31.12.2008 ?

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 06 Apr 2008, 12:12

Asa scrie in ordinul postat.
N-ai deschis linkul?

siluru
junior
junior

Mesaj de siluru » 07 Apr 2008, 15:47

Am deschis linku'. Era si normal sa fie asa... incepem sa copiem occidentul. Acolo n-ai voie pe mare daca n-ai statie pe frecvente marine pe barca. Sint niste reguli bine puse la punct...canalul 16 e de urgenta, n-ai voie pe canalul 16 decat daca ai probleme, etc...Eu am B fluvial si B marin (model vechi). Daca auziti de ceva cursuri pt B (12 Mm) va rog sa ma anuntati. Ma oblig sa fac si eu la fel...Danke

Chief
veteran
veteran

Re: E permis cu barca pe ape publice ????

Mesaj de Chief » 07 Apr 2008, 16:23

Florin M scrie:Un amic care si-a facut permis pe anu asta a observat in nu stiu ce regulament ca nu e voi cu barci pe ape publice, pana acu cativa ani ne intrebau ce culoare are barca din dotare si treceau asta in permis. Stie cineva legislatia in sensu asta ?????
Legata de pescuit presupun, nu? Pe apa curgatoare (nu e voie) sau statatoare? Pescuit sportiv sau industrial sau cum?
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Florin M
senior
senior

Mesaj de Florin M » 07 Apr 2008, 17:32

Mai exact este vorba de un regulament de pescuit sportiv, regasit in revista "Somnul" scoasa de AJVPS Timis. Acolo era pomenit ca pescuitul sportiv se face doar de pe mal ..... si facea referire la ceva lege.
Oricum eu o sa ies cu barca pe rauri .....

Cucu Ionel
senior
senior

Mesaj de Cucu Ionel » 07 Apr 2008, 18:41

Florin, nu mai lua de bune ce scrie in Somnul, mai intai verifica ptr. ce an este regulamentul ala de pescuit, urmareste sa vezi ca este acelasi de cand au inceput ei sa editeze revista!Apropo, in revista de anu' asta este au uitat sa modifice macar anul, scrie ca-i regulamentul ptr. anul 2007! ... :lol:
Fir intins tuturor celor ce-si doresc acest lucru!

calcaneu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de calcaneu » 13 Apr 2008, 19:54

Am fost la capitania Braila sa ma interesez ce inseamna sa inmatriculezi o barca si ce beneficii ai :
deci trebe certificat de conformitate de la fabricant si pt barca si pt motor, facturile de la ele, verificarea tehnica, poze de la babord si prora si poate inca ceva ...nu mai tin minte
Motorul de 5 CP sau sub 5 nu necesita brevet de conducator de barca
Cu barca neinmatriculata se poate circula pe dunare, dar numai anumite portiuni .. mi-a dat ala niste kilometri, da ma uitam ca la urs. cert e ca nu prea ai acces pe portiunile navigabile, doar pe bratele mai mici fara trafic greu
Toate actele costa cam 350 ron, cu tot cu traducerea si legalizarea certificatelor.

Scrie răspuns