E permis cu barca pe ape publice ????

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 01 Feb 2008, 11:08

Tuturor celor care se impacienteaza ca nu pot pescui liber din barca! Fratlor, mai aveti putintica rabdare pana prin 2009 sau 2010 Cand Romania intra in Schengen si atunci la granitele cu Ung si Bulg va veti putea plimba linistiti in barca cu unditele la voi. Dar sa aveti in dotare musai un Drept Comunitar gereral de Fuerea sau de Barbulescu si daca vin dobitocii de graniceri le dati intai pe las nas cu manualul unde scrie negru pe alb ca liberatea de circulatie e un drept sacrosant al cetateanului european si daca nici asa nu merge, le dati cu el in cap (de aia recomand eu editii cartonate, de lux...) Vedeti ce simplu e? :lol:

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 02 Feb 2008, 21:37

Pe ape publice este voie cu barca de orice tip.
Daca este mai mare de 7 metri trebuie inmatriculata.
Ai voie si cu motor,dar trebuie sa ai permis de conducere eliberat de o Capitanie.Circula un zvon care zice ca nu mai trebuie permis de navigatie pentru motoare mai mici de 10 CP.
In anumite zone(Delta Dunarii)trebuie sa platesti o taxa daca mergi cu barca ta.Se plateste o alta taxa daca mergi cu motorul tau.
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!

thunder
junior
junior

Mesaj de thunder » 02 Feb 2008, 22:01

Din cate stiu eu , pe anumite ape ai voie doar cu motor electric( pe lacuri de acumulare sau montane), in rest, daca barca e inmatriculata si ai permis, e liber!

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 02 Feb 2008, 22:20

thunder scrie:Din cate stiu eu , pe anumite ape ai voie doar cu motor electric( pe lacuri de acumulare sau montane), in rest, daca barca e inmatriculata si ai permis, e liber!
Pentru apele de munte sau baraje sau zone de frontiera nu ma pot pronunta.
barcile sub 7 m nu se inmatriculeaza.
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!

SorinM13
senior
senior

Mesaj de SorinM13 » 04 Feb 2008, 11:56

thunder scrie:Din cate stiu eu , pe anumite ape ai voie doar cu motor electric( pe lacuri de acumulare sau montane),
Pe barajele de unde se alimenteaza cu apa potabila nu se poate naviga cu motoare termice (cu ardere interna ) si nici nu se face baie. Asta in principiu. Or mai fi si exceptii ca peste tot. Le-am vazut si eu,probabil si voi.

Barajul de la Cincis- Hunedoara nu face parte din categoria susmentionata si totusi nu se poate naviga pe el de vre-o 2 ani . Primaria Teliucul de jos (sau de sus nu-mi mai aduc bine aminte) a postat de jur imprejurul lacului pancarde care fac referire la o anumita lege care spune ca pentru a face baie si a naviga trebuiesc balizaje - geamanduri care sa delimiteze locul de scaldat de cel navigabil, post de prim ajutor, salvamar etc... lucruri pe care o primarie de comuna neavand cum sau interes sa le realizeze .... access denied

calcaneu
utilizator nou
utilizator nou

Barca pneumatica

Mesaj de calcaneu » 15 Feb 2008, 17:06

Salut !
Ca proaspat posesor de barca, tot ce am reusit sa aflu pe net e ca barca sub 7 metri si motor sub 20 cp nu se inmatriculeaza / nu trebuie brevet .
Pentru vara asta am achizitionat o barca pneumatica de 3.20 m cu fund de aluminiu : http://www.hibiscussport.ro/barca-pneum ... miniu.html# pentru agrement, pescuit, scufundari . E clasa C, deci pot sa ies si pe mare cu ea.
Problema e ca nu am inca un motor, pe site scrie min 2.5 cp, max 15 cp , dar deja unul de 2.5 cp costa 700 euro !
Intrebarea mea e cum imi dau seama exact ce motor mi-ar trebui ca sa misc barca decent ? Nu sa zbor, dar nici sa ma tarai contra curentului .

Mersi !

meas
veteran
veteran

Re: Barca pneumatica

Mesaj de meas » 15 Feb 2008, 17:21

calcaneu scrie:Salut !
Ca proaspat posesor de barca, tot ce am reusit sa aflu pe net e ca barca sub 7 metri si motor sub 20 cp nu se inmatriculeaza / nu trebuie brevet .
Pentru vara asta am achizitionat o barca pneumatica de 3.20 m cu fund de aluminiu : http://www.hibiscussport.ro/barca-pneum ... miniu.html# pentru agrement, pescuit, scufundari . E clasa C, deci pot sa ies si pe mare cu ea.
Problema e ca nu am inca un motor, pe site scrie min 2.5 cp, max 15 cp , dar deja unul de 2.5 cp costa 700 euro !
Intrebarea mea e cum imi dau seama exact ce motor mi-ar trebui ca sa misc barca decent ? Nu sa zbor, dar nici sa ma tarai contra curentului .

Mersi !
S-o stapanesti sanatos si sa-ti faca placerea pe care o vrei :!:
Ca sa te deplasezi fara sa ai mari pretentii de la viteza merge si un motor de 2.5cp.Eu am unul de puterea asta si pot spune ca face fatza.Am mers si contra-curent pe Dunare si nu mi s-a parut ca ma tarai.Oricum cu barca penumatica ai viteza mai mica decat cu una de fibra sau lotca pescareasca la aceeasi putere a motorului.
Cred ca ideal pentru astfel de barci este un motor de 5-6cp,asta daca accepti diferentza de pretz,de greutate a motorului,de consum,etc.

calcaneu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de calcaneu » 19 Feb 2008, 13:02

Mersi de sfat !

Cred ca o sa merg pe unul de maxim 4Cp, sa nu mai imi trebuiasca permis de conducere.

Apropos de balti, la Paltinu , langa Ploiesti, e destul peste, raci, dar din pacate e zona de protectie sanitara, iar de anul trecut au bagat si taxa de pescuit.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 19 Feb 2008, 13:08

ce inseamna destul peste la Paltinu ?

calcaneu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de calcaneu » 19 Feb 2008, 13:18

Pai eu personal am luat rosioara cam la 10-12 cm cu bat de 10 ron si paine de carfur drept momeala.
Era un nene care se chinuia la lanseta, dar mult mai departe de noi, intre pilonii podului, probabil ca lua ceva din moment ce a stat toata ziua.
Raci mai spre coada lacului sau cand e apa mai mare pe pajiste :wink:

Singura nenorocire cu locul asta e ca nu prea exista lemne de foc si ca risti sa te trezesti de dimineata cu un slagar gen "Hotii la padure !!! " pus de vecinii care au scos boxele de Kashtan sus pe masina

Ps: in drum spre Paltinu e si o pastravarie mare, nu stiu daca se poate pescui sportiv

Scrie răspuns