cum sa prind regina(lostrita)iarna
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- junior
cum sa prind regina(lostrita)iarna
spuneti-mi si mie daca stie cineva cum pot sa prind regina baltii(lostrita)iarna.am un loc pe linga colibasi unde alt peste nu exista decat regina si nu am fost niciodata iarna.vara daca nu prindeam pe arges ma mutam pe calniste asa-i spune la rau si exista de vreo 8 ani o balta pe langa rau formata din revarsarea raului unde prind 3-4 kile de lostrita mica,este locul unde faci scurta la mana.de unde o fi atat de multa lostrita nu stiu dar de 5 ani de cand am dat de balta nu am prins decat lostrite.este balta mea de rezerva dar nu am fost nici o data iarna si as vrea sa stiu daca se prinde lostrita iarna si cu ce ,multumesc.
Pescarul inrait
Hai sa va spun cate ceva despre "psihologia" reginei ...lostrita, biban soare sau cum ii zice fiecare. E un peste curios la maxim si agresiv, lacom, iar in apropierea perioadei de inmultire e foarte teritoriala.
Din cate stiu a fost introdusa artificial la noi pentru starpirea tantarilor ( in mediul ei natural se hranea exclusiv cu larve de tantari) , dar in conditiile de la noi s-a reprofilat: mananca orice, prefera icrele altor pesti ( multi zic ca e un mare daunator pt fauna acvatica) si e rezistenta in ape poluate .
Pt pescarul sportiv ofera ceva distractie, poate fi prinsa "la ochi" in apele cu ceva vizibilitate,oferindu-i orice momeala direct la bot ... e prezenta pe langa maluri, diguri,pontoane etc. Nu se sperie usor iar daca se sperie si fuge , din curiozitate se intoarce inapoi sa "cerceteze" sau sa isi apere teritoriul.
Intr-o zi cand pescuiam cu un prieten la biban cu voblere mici, am observat ca reginutele urmareau voblerul foarte des, dar singurele atacuri le lansau asupra vartejului care era prins pe fir la 10-12 cm in fata voblerului. DE CE???? Pana ne-am prins de manevra: Pentru ea voblerul nu e prada ci un peste "competitor" , adica vede un pestisor(voblerul) care alearga dupa o "boaba" buna de mancat (vartejul), si se repede sa-i fure boaba
Am scos ancorele de pe vobler ( mic, 2,5 cm) ca sa nu se agate de nimic in apa si am pus pe vartejul de pe fir cea mai mica tripla pe care o aveam la noi ... rezultatul : Distractie totala , am "salvat " ziua compromisa de bibanul care doar urmarea apatic din cand in cand si nu ataca nimic .

Din cate stiu a fost introdusa artificial la noi pentru starpirea tantarilor ( in mediul ei natural se hranea exclusiv cu larve de tantari) , dar in conditiile de la noi s-a reprofilat: mananca orice, prefera icrele altor pesti ( multi zic ca e un mare daunator pt fauna acvatica) si e rezistenta in ape poluate .
Pt pescarul sportiv ofera ceva distractie, poate fi prinsa "la ochi" in apele cu ceva vizibilitate,oferindu-i orice momeala direct la bot ... e prezenta pe langa maluri, diguri,pontoane etc. Nu se sperie usor iar daca se sperie si fuge , din curiozitate se intoarce inapoi sa "cerceteze" sau sa isi apere teritoriul.
Intr-o zi cand pescuiam cu un prieten la biban cu voblere mici, am observat ca reginutele urmareau voblerul foarte des, dar singurele atacuri le lansau asupra vartejului care era prins pe fir la 10-12 cm in fata voblerului. DE CE???? Pana ne-am prins de manevra: Pentru ea voblerul nu e prada ci un peste "competitor" , adica vede un pestisor(voblerul) care alearga dupa o "boaba" buna de mancat (vartejul), si se repede sa-i fure boaba

Wow! cand am citit topicul m-am speriat...am crezut ca s-a dat liber la lostrita... 

ADDICTED TO SPINNING
http://spinningteambv.wordpress.com
http://spinningteambv.wordpress.com