Lanseta e facuta pt piata japoneza din cel mai nou carbon Toray, blankul avand straturi paralele de fibre cat si perpendiculare pe lungimea lansetei(ei au botezat impletitura asta TAF).
Este o lanseta senzitiva, fiind 100% carbon(si scrim-ul este din grafit). Mandrina este decupata si e facuta de Abu Garcia, piulita fiind Fuji.
Inelele sunt Fuji SIC, plecare 20H terminata in micro 4.5. Are 9 inele+varf.
Varful are 1,6mm, grosimea blancului deasupra mandrinei fiind de 12mm.
Lanseta e f usoara, are 112.5g(cantarita de mine).
Are 2.54m si mufare pe spigot. Spigotul+intaritura de baza a segmentului de varf e dintr-un carbon diferit, impletit precum o tabla de sah. Lungimea de transport e 1.35m (incape la fix intr-un tub Dragon de 1.35m)
Blankul nu este lacuit si are tinuta(revenirea e curata, fara vibratii). Este o lanseta rapida cu o rezerva mare de putere pe talon.
Arunca bine si 5g si jiguri de 17g+guma.
Puterea de ML este pt pescuit marin, e o lanseta care duce maxim 16lb.
EVA este rigida(mai tare decat cea de la Matagi).
Este o lanseta sensitiva, special gandita pt pescuitul la jig de pe mal la o specia de biban marin(Kurodai), eu am pescuit cu ea cu jiguri de 10g-12g si cu voblere 4-7cm pe garla de pe mal. Am luat-o noua, are pana in 10 partide, nu are defecte ascunse, nu are zgarieturi pe blank, are o uzura normala.
Seria Salty Stage este f reusita si foarte apreciata la japonezi. Mai am inca doua variante pe care le pastrez. O vand pt ca a fost inlocuita de un ZAGS-87L/MLR si sta degeaba.
In opinia mea, Salty Stage sunt lansetele cu cel mai bun raport calitate-pret, vreti ceva mai bun costa pe putin dublu.
Pretul de catalog este de 32.000YEN(peste 1000lei, cursul vanzare fiind mai mare la platile internationale), prin magazinele japoneze se gasesc reduse cu 10-15%. In EU eu nu am vazut seria asta la vanzare.
Detalii gasiti aici
https://www.saltystage.jp/kurodai_rod/
Pret 880lei+transport
email b94649464@gmail.com