Ryobi Zauber 4000 aka. Trabucco Xenos XWS 4000

numai pentru persoane fizice, vanzari ocazionale

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

bogdan82
veteran
veteran

Ryobi Zauber 4000 aka. Trabucco Xenos XWS 4000

Mesaj de bogdan82 » 10 Ian 2012, 13:24

Vand Trabucco Xenos XWS 4000 - este identic 99% cu Ryobi Zauber, difera culoarea la 2 capacele de plastic, 2 tamburi, folosit, ii lipseste un capacel si are galetul taiat ... aici se gasesc piesele de schimb(sau la energo...sau la altii)...

http://store.scottsbt.com/35-1000AF-Lin ... 3C431.aspx
http://store.scottsbt.com/233-1000AF-Co ... 4C431.aspx

In rest mulineta este f OK, merge lin, fara jocuri.

Imagine

Imagine

pret 160RON

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 17 Ian 2012, 08:29

150RON

cam asa arata rola taiata de la galet

Imagine

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 20 Ian 2012, 22:56

140 RON

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 23 Ian 2012, 11:09

130RON

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 24 Ian 2012, 14:22

accept si schimburi cu gume si carlige de jig mari...

Schumy_me
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Schumy_me » 28 Ian 2012, 11:36

accepti 80 lei? :oops:

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 28 Ian 2012, 12:15

Nu accept Shummy, sorry...au fost care mi-au oferit si 100 RON ...

Voi o vreti numai pt tamburi ... dar eu va asigur ca-i si o mulineta OK, cu un galet putin zgomotos, care nu „ciupesteâ€

Simon Tiberiu Mihai
utilizator nou
utilizator nou

Re:

Mesaj de Simon Tiberiu Mihai » 05 Mar 2012, 10:04

bogdan82 scrie:Nu accept Shummy, sorry...au fost care mi-au oferit si 100 RON ...

Voi o vreti numai pt tamburi ... dar eu va asigur ca-i si o mulineta OK, cu un galet putin zgomotos, care nu „ciupesteâ€
Salut!

Pe mine ma intereseaza in cat timp s-a taiat in halul acela rola respectiva. A fost folosita numai cu fir textil? Era blocat rulmentul de sub rola?

Ce ti s-a oferit pe mulineta pare a fi pretul corect undeva la 100 de lei, sunt oferte la scule second echivalente de la mulinete SPRO Blue Arc seria 9000 la 100 de lei, mulinete fara problemele pe care le are a ta. Un tambur nou de mulineta seria asta e 5 EURO, deci ce ti s-a oferit e mai mult decat pretul tamburilor. Se pot folosi de la ea si alte piese de schimb. Eu pot sa o cumpar noua XWS 4000 cu 250 de lei cu garantie 2 ani. Te intreb ca pe unul care a folosit-o ceva vreme sa stiu daca merita cumparata sau ma orientez spre altceva. Noua, intoarsa pe toate fetele imi lasa impresia unei mulinete de top foarte legata, care merge fluid. In timp nu stiu cum functioneaza, daca ramane in parametri, de aceea te intreb. In catalogul Trabucco e prima. Probleme intalnite la alte mulinete, clone de-ale ei, pot sa enumerez cateva: Uzura la sistemul de cuplare a pick-upului, acesta nu se mai inchide pana sus, solutia inlocuirea piesei in forma se Z cu una mai lunga cu 1 mm si se rezolva problema. Joc la imbinarea dintre tubul de aluminiu si suportul rolei. Solutia o picatura de epoxy pusa la imbinare incalzit epoxy deasupra aragazului pentru fluidizare sa patrunda in fanta aceea foarte mica. Scartaie rulmentul de sub rola, apare relativ repede in functionare undeva dincolo de 40-50 de partide de pescuit. Solutia ungere rulment daca e din tipul deschis sau schimbare cu unul capsulat nou. Uzura la tija pe care se roteste manerul de plastic al mulinetei, in timp isi face joc destul de mare, atentie la nisip si alte mizerii. Oricum mulineta trebuie protejata si de apa, a se evita caderea in apa cu tot echipamentul, atentie la crapii naravasi care smulg lansete de pe suporti si rastoarna rod-poduri in balta, dupa recuperarea ei comand o revizie tehnica obligatorie la mulineta, curatare si ungere. De-altfel de-aia s-au si inventat mulinete cu baitrunner. La unele scapa instant antireversul cam o jumatate de tura. Curatare role si carcasa roller bearingului si a axului principal pe care se blocheaza. Lanseta nu se lasa in suporti in ploaie daca terenul e descoperit, am patit si am vazut si la altii de la stropii de ploaie au ajuns nisip si alte murdarii pe mulinete. Se pune o punga/folie de nailon de pamant sub mulineta cand ploua. Daca exista posibilitatea incarcarii de proba a firului pe tamburi inainte de achizitionare merita facuta, la Blue arc locasul de pe tambur de exemplu la una din marimi cel putin e mai mic decat cursa axului facuta de worm shaft de aici rezulta un profil cu burta la fel cu al unei mulinete cu cama S. Practic se platesc in plus vreo 150-200 de lei fara rost.
Bye!

STM

bogdan82
veteran
veteran

Re: Ryobi Zauber 4000 aka. Trabucco Xenos XWS 4000

Mesaj de bogdan82 » 05 Mar 2012, 10:15

Tiberiu, mulineta este tanc, dar are o mare problema de design - corectata la noul model zauber

„Camasa” care protejeaza galetul este gandita gresit.

Mulineta asta a fost pescuita exclusiv cu fir textil. Galetul s-a taiat pescuind la stiuca in apa mica, invadata de vegetatie. Probabil am adus ceva iarba/matasea broastei pe fir, galetul s-a blocat si l-a taiat textilul ... avand in vedere ca galetul este facut din alama, nu cred ca dureaza mai mult de 10 min de mulinat pana cand se taie - firul textil are o duritate tripla fata de otel ... alama are o duritate muuuullllt mai mica decat otelul ... fiind blocat, a intrat firul ca-n branza in el ... am deja pe drum un galet nou si un capacel lateral nou, insa. :)

Simon Tiberiu Mihai
utilizator nou
utilizator nou

Re: Ryobi Zauber 4000 aka. Trabucco Xenos XWS 4000

Mesaj de Simon Tiberiu Mihai » 06 Mar 2012, 14:11

bogdan82 scrie:Tiberiu, mulineta este tanc, dar are o mare problema de design - corectata la noul model zauber

„Camasa” care protejeaza galetul este gandita gresit.

Mulineta asta a fost pescuita exclusiv cu fir textil. Galetul s-a taiat pescuind la stiuca in apa mica, invadata de vegetatie. Probabil am adus ceva iarba/matasea broastei pe fir, galetul s-a blocat si l-a taiat textilul ... avand in vedere ca galetul este facut din alama, nu cred ca dureaza mai mult de 10 min de mulinat pana cand se taie - firul textil are o duritate tripla fata de otel ... alama are o duritate muuuullllt mai mica decat otelul ... fiind blocat, a intrat firul ca-n branza in el ... am deja pe drum un galet nou si un capacel lateral nou, insa. :)
Salut!

Multumesc pentru raspuns. Am patit la un DAM SEL 330 ca s-a taiat rola complet, adica pana in bucsa de sub ea. Au iesit 2 saibe.... Era facuta tot din alama dar stratul superficial e cromat dur, cand stratul ala se duce deja e gata rola, trebuie alta.
Sunt mulinete cu rola ceramica vezi Persicus sau din carbura metalica vezi mulinete Banax. Fara moarte. Cedeaza alte componente.

Se pare ca voi cumpara un XWS. Daca nu e secret militar, de unde ai componente de schimb? Si zici ca e compatibil cu Zauberul? Ma gandesc sa cumpar un tambur tip match, ca eu pescuiesc si la pluta.

Bye!

STM

Scrie răspuns