Tipari

pescuitul stationar si/sau cu momeli naturale: rame, pestisori, lipitori, coropisnite, insecte, etc

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
rischar_robert
utilizator nou
utilizator nou

Tipari

Mesaj de rischar_robert » 08 Ian 2005, 02:05

Buna, m-ar interesa niste date despre tipari, cum se inmultesc, unde cresc..., pentrru ca pe internet nu am gasit nimic de genul asta si in plus aud tot felul de pareri contradictorii.
Va multumesc.
PS.Sau daca stiti un site despre ei ar fi perfect.

ionescu adrian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ionescu adrian » 10 Mar 2005, 11:32

salut robert
cred ca este un subiect foarte interesant dar din pacate nici eu nu stiu prea multe despre tipari
pentru somnul mare am auzit ca este cea mai buna momeala deoarece rezista foarte mult in carlig
un vecin de al meu ii cumpara de la cineva si ii pastreaza toata iarna intr-un borcan pana vine primavara
cand ma mai gasesc cu el am sal intreb de unde ii cumpara sau de unde ii procura

fisherman
veteran
veteran

Mesaj de fisherman » 10 Mar 2005, 12:33

salut robert! vad ca esti albaiulian ca si mine.
cunosc niste tipi de prin aiud care numai dupa somn umbla (prin zona miraslau-decea-aiud) si din cate stiu eu momeala lor de baza e tiparul.
intr-o vreme se prindeau tipari frumosi (cca 20-30 cm) prin zona razboieni. erau niste canale prin spatele garii si pe langa linia ferata. asta era acum vreo 2 ani. probabil ca se mai gasesc si acum pe acolo. am auzit ca ar mai fi si posibilitatea sa ti-i aduca la magazin, dar nu prea le place ca nu prea au cerere in alba, si pentru cativa tipari ii costa prea mult transportul. eu am solicitat niste carasei anul trecut in toamna si mi-au spus ca teoretic se poate dar practic nu e rentabil pentru ei.

ionescu adrian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ionescu adrian » 10 Mar 2005, 23:39

chiar daca i-ai putea cumpara am auzit ca ar fi destul de scumpi 50 000 bucata
si pentru a face o partida ca lumea ti-ar trebui ceva tipari

ionescu adrian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ionescu adrian » 13 Mar 2005, 08:11

haide ma robert mai traiesti spune si tu ceva ca doar tu ai deschis topicul

rischar_robert
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de rischar_robert » 13 Mar 2005, 17:53

:D Da mai traiesc, apropo de ce ai zis tu 'fisherman'' stiu zona aia destul de bine dar cum se gasesc prin namol si prin canale, sincer sa fiu nu prea este genul meu de cautat momeli iar in alba se gasesc tipari in piata asa zic ei, dar niste prieteni au zis ca aia nu-s tipari pentru ca mor prea repede.Si sincer sa fiu si eu am cumparat si intr-o saptamana au murit.Tiparii normal trebuie sa reziste cam in orice conditii, mai ales daca ii tii in apa.Aia semanau perfect cu tiparii, dar erau ceva pesti care traiesc pe pietre in raurile de munte si mor foarte repede.Acum nu stiu ce sa zic, dar daca auzi pe cineva ca vinde tipari nu pesti asemanatori lor:)))), sa-mi zici.
Si despre carasei de ce nu mergi catre Turda, sunt niste balti langa drum, dar nu la alea este una mai incolo putin si acolo prinzi cati carasei vrei ii bagi intr-un butoi si ai toata vara, eu cel putin asa fac.

Va multumesc!

rischar_robert
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de rischar_robert » 13 Mar 2005, 17:59

ionescu adrian scrie:chiar daca i-ai putea cumpara am auzit ca ar fi destul de scumpi 50 000 bucata
si pentru a face o partida ca lumea ti-ar trebui ceva tipari
Apropo de ce ai zis tu, nu cred ca iti trebuie asa de multi, numai daca vrei sa da la 5 bete odata numai cu tipari, iar daca bagi unul, pelanga faptul ca o sa-ti creasca in carlig atat de mult traieste nu prea are cine sa-l rupa, numai daca il ia ceva mare, clenuti sau avati nu prea au sanse sa-l rupa numai daca sunt mari.

ionescu adrian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ionescu adrian » 13 Mar 2005, 18:18

Nu cred ca avatul s-ar da la tipar oricum pana acum nu am auzit asa ceva dar nu se stie
Iar cu privire la numarul de tipari totusi raman la parerea ca ti-ar trebui mai multi - sa spunem ca ajungi la balta lansezi iei o "moaca" la un kg si apoi ce faci trebuie sa pleci acasa?- altfel ar sta treaba daca ai avea unul mare in carlig
si apoi mai conteaza si cum il pui in carlig daca il intepi oare cat va rezista in carlig viu :roll:
cel mai bine cred ca ar fi sa il legi cu o ata de mijloc si sa treci carligul prin ea -am citit asta undeva-

ionescu adrian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ionescu adrian » 13 Mar 2005, 18:22

apropo Robert scuze ca am uitat sa te intreb :oops:
la carasei mai shimbi apa sau o lasi asa toata vara ue ii tin intr-o galeata ma intereseaza ca eu stau la bloc si shimb apa in fiecare zi si le mai pun si o pompa de acvariu sa oxigeneze apa :shock:

fisherman
veteran
veteran

Mesaj de fisherman » 14 Mar 2005, 08:06

ma gandesc ca trebuie schimbata apa din cand in cand. o fi carasul rezistent dar nu cred ca rezista fara oxigen. eu am tinut cativa vreo trei saptamani-o luna, si nu au avut treaba daca le-am schimbat apa.
robert, am vazut si eu odata in piata tipari. nu stiu ce ai nimerit tu, dar aia pe care i-am vazut eu erau chiar tipari. e drept ca s-a intamplat o singura data. eu de regula imi fac cumparaturile la "avat". asta-toamna aveau si vierme de salcie. era cam la 20.000-30.000 bucata, in functie de marime. n-am dat niciodata cu asa ceva, dar am inteles ca ar fi o momeala super.si daca l-ai pus pe carlig, greu ti-l mai ia ceva.

Scrie răspuns