pescuitul la somn cu momeala vie

pescuitul stationar si/sau cu momeli naturale: rame, pestisori, lipitori, coropisnite, insecte, etc

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 18 Iul 2005, 13:07

cred ca iese cu usturoi :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

MARINESCU ADY
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MARINESCU ADY » 31 Dec 2005, 00:35

Buchetul de rame...
Ultima data am fost "umilit" de un taran care" a luat" un somotei in jur de1.5 kg in timp ce eu luam numai caras cat palma. L-am intrebat ce a prins si cand am vazut, am ramas :shock: uimit la maxim (pescuia cu aracii de rosii :D cu rama si ac pt pasnic )Se pare ca pe raurile mici rama face legea.
INTREBARI:
1 Ati avut capturi bune la buchet de rame?
2Se gasesc iarna rame de cumparat? va intreb pt ca iarna nu am pescuit la rama pana acum. Multumesc anticipat pt raspunsuri...

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 31 Dec 2005, 10:34

Razvanel din declaratiile pescarilor care au tot pescuit la somn pe Tancabesti si care au si avut capturi de peste 10kg se intelege ca cea mai buna momeala este carnea de scoica si daca nu ma insel chiar lasata cateva zile pt a prinde miros mai pronuntat.
In orice caz recordurile la scoica au fost prinse :wink:
Marinescu Ady:
Rame mari gasesti si iarna daca vorbesti cu cei din Obor in cazul in care stai in Buc.
Buchetul de rame prinde f. bine atat somotei cat si somn mare cel putin pe lacurile pe unde am pescuit eu si unde prietenii mei care dadeau la stationar aveau capturi de la 1-2kg la 8-10 kg iar buchetul de rame era mai preferat decat lipitorile sau pestisorii.
In alte zone insa pot prefera altceva .Pe rauri de obicei ramele sunt tocate mai repede de ceilalti pesti uneori e chiar enervant ca iti trage intruna de montura :!:

noname
veteran
veteran

dxdf

Mesaj de noname » 31 Dec 2005, 10:35

Am prins somn si mreana dand cu buchet de rame, si il facem astfel.. puneam o rama mai groasa, taiata pe tija carligului pana pe fir, (trecea de nod) restul ( 7-8 mai schiloade) da cu forta de viata abia le agatam de 3-4 ori pe carlig... si era irezistibil buchetul, luam moace si mrene in prostie.
iar rame iarna... hmmmm ... sa-ti pui de toamna intr-o galeata :D si or sa te tina , iarna la rama merge bine scobarul si cleanul , asta pentru cei care au rabdare si rezista cateva ore in ger... sau ploaie mai nou

noname
veteran
veteran

sss

Mesaj de noname » 31 Dec 2005, 10:37

Apropo de somn mare... incercati cu hadina :wink: e mai buna decat coropisnita :wink:

MARINESCU ADY
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MARINESCU ADY » 31 Dec 2005, 11:21

.Pe rauri de obicei ramele sunt tocate mai repede de ceilalti pesti uneori e chiar enervant ca iti trage intruna de montura :!:[/quote]

Ma gandesc ca fiind iarna caraselul enervant poate se mai opreste din mancat si ma lasa in pace...Din pacate iarna nu am pescuit niciodata pe rau... si sincer acum imi pare rau... dar imi iau eu revansa...

Rame nu gasesc decat dau comanda sau ce sa inteleg???

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 31 Dec 2005, 11:37

Trebuie vorbit caci chiar daca au nu prea le ia cu ei in piata pt ca nu se vand in perioada asta dar ''la comanda'' sigur iti aduce pt ca si noi tot asa luam iarna :!:

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 31 Dec 2005, 11:42

Pe rau nu stiu cat carasel e dar in general carasul e mai activ decat somnul iarna ; dar eu ma refeream la bibanusi, mrenute, clenuti, pietrusei etc ,pesti de rau care oricum sunt mai agresivi ca cei de lac si toaca ramele suculente de scoti acele ca de la nufaru ...dar nu e o regula :!:

littlefish
junior
junior

Mesaj de littlefish » 16 Ian 2006, 16:27

Am tot auzit de bucata de sapun pusa pe tripla... sau carlig mare! E adevarat?

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 16 Ian 2006, 16:36

littlefish scrie:Am tot auzit de bucata de sapun pusa pe tripla... sau carlig mare! E adevarat?
Mai folosesc cei de pe la Dunare asa ceva... La "sfoara" se numeste procedeul asta si, din cate stiu, cel mai bun sapun era sapunul "Cheia" care se fabrica odata....

Scrie răspuns