pescuitul la somn cu momeala vie
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
- utilizator constant
Buchetul de rame...
Ultima data am fost "umilit" de un taran care" a luat" un somotei in jur de1.5 kg in timp ce eu luam numai caras cat palma. L-am intrebat ce a prins si cand am vazut, am ramas
uimit la maxim (pescuia cu aracii de rosii
cu rama si ac pt pasnic )Se pare ca pe raurile mici rama face legea.
INTREBARI:
1 Ati avut capturi bune la buchet de rame?
2Se gasesc iarna rame de cumparat? va intreb pt ca iarna nu am pescuit la rama pana acum. Multumesc anticipat pt raspunsuri...
Ultima data am fost "umilit" de un taran care" a luat" un somotei in jur de1.5 kg in timp ce eu luam numai caras cat palma. L-am intrebat ce a prins si cand am vazut, am ramas

INTREBARI:
1 Ati avut capturi bune la buchet de rame?
2Se gasesc iarna rame de cumparat? va intreb pt ca iarna nu am pescuit la rama pana acum. Multumesc anticipat pt raspunsuri...
Razvanel din declaratiile pescarilor care au tot pescuit la somn pe Tancabesti si care au si avut capturi de peste 10kg se intelege ca cea mai buna momeala este carnea de scoica si daca nu ma insel chiar lasata cateva zile pt a prinde miros mai pronuntat.
In orice caz recordurile la scoica au fost prinse
Marinescu Ady:
Rame mari gasesti si iarna daca vorbesti cu cei din Obor in cazul in care stai in Buc.
Buchetul de rame prinde f. bine atat somotei cat si somn mare cel putin pe lacurile pe unde am pescuit eu si unde prietenii mei care dadeau la stationar aveau capturi de la 1-2kg la 8-10 kg iar buchetul de rame era mai preferat decat lipitorile sau pestisorii.
In alte zone insa pot prefera altceva .Pe rauri de obicei ramele sunt tocate mai repede de ceilalti pesti uneori e chiar enervant ca iti trage intruna de montura
In orice caz recordurile la scoica au fost prinse

Marinescu Ady:
Rame mari gasesti si iarna daca vorbesti cu cei din Obor in cazul in care stai in Buc.
Buchetul de rame prinde f. bine atat somotei cat si somn mare cel putin pe lacurile pe unde am pescuit eu si unde prietenii mei care dadeau la stationar aveau capturi de la 1-2kg la 8-10 kg iar buchetul de rame era mai preferat decat lipitorile sau pestisorii.
In alte zone insa pot prefera altceva .Pe rauri de obicei ramele sunt tocate mai repede de ceilalti pesti uneori e chiar enervant ca iti trage intruna de montura

dxdf
Am prins somn si mreana dand cu buchet de rame, si il facem astfel.. puneam o rama mai groasa, taiata pe tija carligului pana pe fir, (trecea de nod) restul ( 7-8 mai schiloade) da cu forta de viata abia le agatam de 3-4 ori pe carlig... si era irezistibil buchetul, luam moace si mrene in prostie.
iar rame iarna... hmmmm ... sa-ti pui de toamna intr-o galeata
si or sa te tina , iarna la rama merge bine scobarul si cleanul , asta pentru cei care au rabdare si rezista cateva ore in ger... sau ploaie mai nou
iar rame iarna... hmmmm ... sa-ti pui de toamna intr-o galeata

sss
Apropo de somn mare... incercati cu hadina
e mai buna decat coropisnita 

-
- utilizator constant
.Pe rauri de obicei ramele sunt tocate mai repede de ceilalti pesti uneori e chiar enervant ca iti trage intruna de montura
[/quote]
Ma gandesc ca fiind iarna caraselul enervant poate se mai opreste din mancat si ma lasa in pace...Din pacate iarna nu am pescuit niciodata pe rau... si sincer acum imi pare rau... dar imi iau eu revansa...
Rame nu gasesc decat dau comanda sau ce sa inteleg???

Ma gandesc ca fiind iarna caraselul enervant poate se mai opreste din mancat si ma lasa in pace...Din pacate iarna nu am pescuit niciodata pe rau... si sincer acum imi pare rau... dar imi iau eu revansa...
Rame nu gasesc decat dau comanda sau ce sa inteleg???
- littlefish
- junior