pescuit categoria grea

pescuitul stationar si/sau cu momeli naturale: rame, pestisori, lipitori, coropisnite, insecte, etc

Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Moderatori

eugen
veteran
veteran
Mesaje: 2258
Membru din: 23 Feb 2004, 18:12

Mesaj de eugen » 08 Feb 2005, 14:23

si eu care credeam ca nu-l poate bate nimeni pe marin moraru....:))

thanx 4 the story! :)

Avatar utilizator
razvan m.
veteran
veteran
Mesaje: 4456
Membru din: 18 Oct 2004, 17:24
Localitate: arad
Contact:

Mesaj de razvan m. » 08 Feb 2005, 17:42

Misto ! :lol: :lol: :lol:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Avatar utilizator
MeHigh
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 295
Membru din: 18 Dec 2004, 03:23
Contact:

Mesaj de MeHigh » 08 Feb 2005, 20:56

Fain SF! Nu shtiu ce dracu e cu vremea asta ...shi aici sunt nishte valuri (2-3 metrii) shi vant... Sa nu-tzi para rau dupa caracatitza pt are carnea precum cauciucul !
Apropos de trasaturi de genul celor povestite de tine: Inttr-o noapte stateam pe stanci cu un prieten shi aveam nishte trasaturi f ciudate. 40 de cm fuga lenta shi stop, iar juma' de metru shi stop. Ridic intzep shi firul se rupe. Aduc montura shi descoper forfacul retezat. Rechin nu putea fi pt ca el trage furios, pisica de mare pleaca precum acceleratul...eram in ceatza. Faza se repeta de cateva ori. Prietenashul meu avea nishte fir textil de 37 kg. Ffac forfacul din el dar faza se repeta. Nici macar nu contram deosebit de tare avand in vedere rezistentza firului! Pun firul in 4 shi leg montura..."asta nici tata rechinilor nu-l taie"...dar faza se repeta. Parca ishi cumparasera peshtii forfecutza! Urmatoarea noapte venim echipatzi cu inaintashe de otzel. Lansare, trasatura shi agatzat....greu de tot se desprinde shi vine precum o canapea. Parca simtzeam ceva lovituri in bota , dar mult prea 'subtziri' pt dimensiunea peshtelui. Langa mal, punem lanterna shi vedem pe mama anghilelor(10 kg plus) Cea mai nashpa faza e scosul carligului din gura de la 'sharpe'. Dar cand prind carligul cu patentul anghila incepe sa se rasuceasca violent shi BINGO! Misterul firelor taiate e dezvaluit. Stand sub stanci shi in grotele subacvatice, anghilele luau momeala in dintzi, iar cand le agatzam se rasuceasca taind firul de stanca.
In noaptea cu pricina mi-am facut plinul la prins anghile pt o viatza intreaga. Lungi cam cat mine shi mai groase decat piciorul, ne-au umplut de mucus shi ne-au dat fiori cand se incolaceau pe noi. Dar a fost cool!
Fir intins!

Avatar utilizator
MeHigh
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 295
Membru din: 18 Dec 2004, 03:23
Contact:

Mesaj de MeHigh » 12 Feb 2005, 12:27

In sfarshit am prins o zi buna (valuri sub 2 metrii) shi m-am infiintzat pe plaja preferata pt jucat cu monstruletzii. Primele doua trasaturi le-am ratat ...shi duse au fost 3 ore de pescuit. In schimb urmatoarele 2 ore au fost magice. Tocmai iesheam din apa de la o partida de bellyboarding (un fel de surf pe placa mai mica) cu Sami(consoarta) cand trec pe langa bota observ ca frana ceda fir incetishor. Ridic bota, inchid frana shi las firul sa se intinda. Cand consider ca e firul intins, fac trei pashi in spate shi BANG, intzep violent. Simt firul intins shi mai dau doua trei intzepaturi. Baietzelul de la capatul firului porneshte in tromba. Smucitura ma arunca doi pashi in fatza shi vad ca din neatentzie am dat frana la maxim. Slabesc frana shi peshtele pleaca. Il intorc dupa catziva metrii buni shi ma apuc de ridicat shi mulinat. Capatul botei ma intzeapa in disperare deasupra.... shi urlu sa imi aduca cineva centura in care se monteaza bota. In buimaceala ce urmeaza, firul slabeshte. Ajung oamenii cu centura, aparate de foto , caine, etc... dar eu simt ca pleznesc de nervi _ firul e moale! Speram din tot sufletul sa o fi luat bestia spre mal, dar firul nu venea chiar liber, asha ca am declarat peshtele pierdut. Mulinez urmatoarea suta de metrii in gol shi lumea adunata la spectacol dispare, cand simt ca firul o ia in dreapta shi se intinde. Urlu cu ochii holbatzi de placere "il aaaaaammm!". Relativ ushor il aduc urmatorii 50 de metri shi ma ashtept la un peshte mic, cand Dan, intrat in apa pana la brau ca sa apuce inaintashul, ishi duce palma pana la gat...e mare! Apoi se razgandeshte shi arata deasupra capului...cam atata de lung. Acum il vad shi eu in valurile ce se spargeau la mal. Cu spinarea de culoarea bronzului shi dorsala afara din apa...Falci. Cand e in apa mica, Dan apuca inaintashul shi trage bestia pana langa mal. Arunc bota shi sar in ajutor. Prind peshtele de coada shi il tragem afara. Urmeaza shedintza foto, lume adunata, etc... Nu reushim sa scoatem carligul(era in stomac) asha ca Dan ii taie inaintashul de otzel foarte scurt, practic din gura. Rechinashul se intoarce in apa shi eu plutesc.
Dupa nici 20 de minute bota lui Dan " ia foc". Lupta pe masura, dar rolurile schimbate. Cand ajung cu rechinul la mal Dan declara gatuit ca e moarta bateria in aparatul de foto. Sami plecase acasa cu aparatul meu, asha ca primul lui rechin a ramas fara "trofeu" de laudat. Eliberam bestia shi ne ducem la o tzigara. Poveshtile pescareshti ne sunt taiate de zbarnaitul mulinetei mele. Sprintez la bota, intzep, ma lupt....greu...shi iar ma lupt. Pierdut fir, recuperat fir, mult fir, durut bratzul, durut toate cele, dar peshtele e la apa mica. Ma duc sa il ajut sa il tragem afara shi vad bestia. Sa tot fi avut spre 100 de kg. Massif! Shi iarashi fara camera . Injuraturi cu jumate de gura (cealalta jumatate nu mai putea de bucurie). Eliberam monstruletzul shi plecam....
Maine suntem pe "balta" in acelashi loc! De data asta cu camere shi tot tacamul.
Fir intins

Avatar utilizator
MeHigh
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 295
Membru din: 18 Dec 2004, 03:23
Contact:

Mesaj de MeHigh » 12 Feb 2005, 12:43

Am pus 2 poze in galerie cu primul dintre ei...cel mic :)

Avatar utilizator
Adelin
Moderator
Moderator
Mesaje: 5271
Membru din: 14 Apr 2004, 22:53
Localitate: ARAD

Mesaj de Adelin » 13 Feb 2005, 02:29

MeHigh scrie:Am pus 2 poze in galerie cu primul dintre ei...cel mic :)
Pai si aia cu cel mare....nu-mi spune ca n-a iesit :oops: ...

:lol: :lol: :lol: :lol:
Hai ca e frumos si asta... :lol:

Avatar utilizator
Adelin
Moderator
Moderator
Mesaje: 5271
Membru din: 14 Apr 2004, 22:53
Localitate: ARAD

Mesaj de Adelin » 13 Feb 2005, 18:04

Ce faci cu rechinii dupa ce ii prinzi ? Ii eliberezi sau hap cu ei... :lol:

Avatar utilizator
MeHigh
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 295
Membru din: 18 Dec 2004, 03:23
Contact:

Mesaj de MeHigh » 13 Feb 2005, 22:15

Salut Adelin(Arad), 4 postari mai sus shi gaseshti raspunsul la intrebarile pa care le-ai pus.
Rechinul e unul dintre peshtii mei preferatzi , asha ca nici poveste sa ii ucid. Ba uneori imi risc destul de mult pielea ca sa le scot carligul din gura.
Fir intins!
P.S. Am fost shi ieri la o partida. A fost mai slabutz. Am ratat din pripa un peshte mare shi am scos unul de 20-30 de kg.

Scrie răspuns