NADE COMPETITIE

pescuitul stationar si/sau cu momeli naturale: rame, pestisori, lipitori, coropisnite, insecte, etc

Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
Avatar utilizator
ionut-raptor
senior
senior
Mesaje: 304
Membru din: 25 Noi 2007, 17:51
Localitate: Targu Jiu
Contact:

NADE COMPETITIE

Mesaj de ionut-raptor » 02 Iun 2012, 22:13

Pt un concurs de stationar am cumparat nada Benzar Turbo Competitie Crap si aditivul Turbo concentrat scopex.Ce ziceti,le-ati incercat careva?Sunt ok?E bine sa le mai amestec cu alte nade si arome?Sau le las doar pe ele,la care sa adaug porumb si ceva micropelete?

ticairlandezu
veteran
veteran
Mesaje: 737
Membru din: 19 Noi 2007, 04:40
Localitate: peste tot

Re: NADE COMPETITIE

Mesaj de ticairlandezu » 03 Iun 2012, 12:17

La o competitie ai nevoie in jur de 17l de nada,.Uite o reteta buna, folosita de echipa Romaniei la Campionatul Mondial din Spania - Merida 2010.

- 1 punga TTX Benzar,peste care adaugi sticluta de Turbo concentrat Scopex si 1,5l apa.Amesteci pana se omogenizeaza totul dupa care o lasi minim 3 ore, pentru a se umfla TTX-ul.Intre timp cu mana mai sfarami bucatelele mai mari de ttx,daca este nevoie.
Separat intr-o galeata amesteci in stadiul uscat 2 pungi de Turbo Comp. Crap cu 1 punga de Benzar Special Concurs.Cand ttx-ul este gata incepi sa-l incorporezi in nada uscata luind cate un pumn de ttx si amestecandu-l vanjos cu nada praf, pana se omogenizeaza totul.In stadiul acesta nada nu este destul de umectata si mai necesita apa.Prima data vei lua 1/2l apa in care adaugi 1/2 dintr-o sticla de Benzar Turbo CSL- Miere(daca nu gasesti miere, poti pune tot Scopex sau Big xxx) o torni usor peste nada si amesteci energic.Daca umectarea nu este suficienta mai adaugi apa in cantitati mici pana obti consistenta necesara pentru a putea forma usor bulgari de nada.
Toata operatia asta se face in seara premergatoare, zilei de competitiei.
In dimineata zilei de competitie inainte de a pleca la pista se mai face o verificare a nazii.Vei constata ca, datorita puterii mari de absortie, nada Turbo Comp. Carp fiiind foarte grosiera, mai trebuie sa adaugi apa, cate putin, pana obtii din nou consistenta dorita.
Ultima verificare a nazii o faci cu 1/2 ora inaintea inceperii nadirii grele(in perioada de pregatire) iar dupa adaugarea apei necesare(daca mai trebuie) se poate face si sitarea nazii, operatie foarte importanda daca deti o sita.De fapt sitarea se poate face dupa fiecare etapa de verificare a nazii, pentru o mai buna omogenizare a sa.Dupa sitare pui si 2 cuti(conserve) 400g de porumb boabe+ echivalentul a unei cuti(sau doua) de porumb...de pelete, de 6mm recomand eu.
Ultima operatie.
Inainte de a forma bulgarii pentru nadirea grea, adaugi si 1/2 litru de viermi combinati albi + rosii,formezi bulgarii si nadesti.
Fir Intins!!!!

Avatar utilizator
ionut-raptor
senior
senior
Mesaje: 304
Membru din: 25 Noi 2007, 17:51
Localitate: Targu Jiu
Contact:

Re: NADE COMPETITIE

Mesaj de ionut-raptor » 03 Iun 2012, 13:58

Mersi mult de sfat.

Scrie răspuns