as vrea si io o nada (de casa)CRAP-CARAS

pescuitul stationar si/sau cu momeli naturale: rame, pestisori, lipitori, coropisnite, insecte, etc

Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
Avatar utilizator
rbogdan
utilizator nou
utilizator nou
Mesaje: 22
Membru din: 16 Feb 2007, 14:11
Localitate: moinesti
Contact:

as vrea si io o nada (de casa)CRAP-CARAS

Mesaj de rbogdan » 17 Oct 2007, 08:55

Cine ma poate ajuta?
peste o saptamana plec iar in delta si m-ar ajuta foarte mult o nada buna.
acum 2 saptamani s-a prins destul de bine dar numai ciortanas si caras.
trebuie o nada la care sa nu te necajeasca rosioara marunta care este din belsug acolo. Va rog. razvan :cry: [/b]

Avatar utilizator
arapaima
senior
senior
Mesaje: 359
Membru din: 21 Mar 2007, 17:48
Localitate: bucuresti

Mesaj de arapaima » 17 Oct 2007, 10:58

salut.poate nu sunt cel mai in masura sa-ti raspund,dar am fost multi ani la pescuit stationar si am invatat de la pescari cum se face o nada de caras si ciortan.cel mai indicat ar fi s vorbesti cu Vijelie,dar o reteta as putea sa-ti dau si eu.In primul rand nada pe care o folosesti trebuie sa aiba granulatia mai mare,deci este suficient sa o dai prin masina de tocat.Rosioara este un peste de suprafata sau care circula intre ape.In momentul in care faci bulgarii de nada trebuie sa-i umectezi destul de mult,incat acestia sa ajunga direct pe fund.Foloseste seminte de floarea soarelui,canepa,alune,pesmet sau biscuiti.Un aditiv foarte bun este carpixul de la sensas.ai grija la felul in care combini ingredientele.cam asta este in mare.Sper ca sfaturile mele sa te ajute.Sa nu uit,semintele le prajesc in cuptor,dar nu exagera pentru ca daca le tii prea mult se amarasc.trebuiesc tinute pana au o culoare galbena ,aurie si dupa ce se racesc le poti da prin masina de tocat.Si pesmetul prefer sa-l fac tot acasa din paine uscata data prin masina de tocat.daca mai ai intrebari,te astept cu raspunsurile. fir intins!!

Avatar utilizator
Jonin
veteran
veteran
Mesaje: 822
Membru din: 01 Iul 2005, 23:04
Localitate: Pe langa garla
Contact:

Mesaj de Jonin » 18 Oct 2007, 19:24

Mamaliga pentru cubulet:
1. malai extra cernut si dat prin masina de rasnit (o cana de 250g)
2. un varf de cutit cu sofran
3. faina de grau (o lingura de masa)
4. arome (samanta de anason, vanilie)
5. zahar (o lingurita) sau 2 pastile de zaharina
6. apa plata 250g
7. amestecam ingredientele de la punctele 1-5
8. intr-o cratita de tuci fierbem apa pana da in clocot dupa care turnam amestecul fara sa amestecam timp de 7 minute
9. se micsoreaza flacara de fierbere si se amesteca timp de 3 minute
10, se rastoarna mamaliga pe un fund de lemn si se framanta repede dandu-i o forma dreptunghiulara
11. se pune astfel mamaliga intr-un ciorap de bumbac sau in tifon dupa care o introducem intr-o oala mare (4-5kg) in apa clocotita care se va fierbe timp de 40 min. dupa care ea se va ridica la suprafata
12. se scoate din ciorap si se pune la zvantat pe o bucata de carton
13. dupa racire (4-5ore) se pune intr-o carpa de bumbac si se pune la rece
14. taierea in cubulete se face se face pe un fund de lemn cu un cutit cu lama subtire unsa cu ulei alimentar
15. cubuletele pot fi insotite pe carlig de viermusi sau rame care dau"miscare"momelii



Cartoful ca momeala:
Cartoful fiert si pus pe carlig se desface in gura pestelui permitand inteparea. Atunci cand vrem sa aruncam departe vom folosi cartoful crud pe care il prindem in carlig ca o biluta BOUILLETTE in montaj"fir de par". Cartoful crud nu este toxic pentru crap. Cartoful trebuie indulcit si de aceea il vom taia in bucati mici (cuburi, bilute) pe care le introducem intr-o cutie de plastic inchisa ermetic nu inainte de a-i acoperi cu zahar pudra. Se lasa astfel 12 ore la temperatura camerei, dupa care bucatile vor capata o consistenta elastica si se vor inchide la culoare. Inainte de a pleca la pescuit aromatizati si colorati dupa dorinta. Cartofii vor fi curatati de coaja.


Asta e buna cand e apa rece,dar e greu sa faci rost de canepa:fierbi 2,5 kg de porumb,nu prea mult,doar cat sa-l poti strapunge usor cu croseta.separat fierbi 5 kg de canepa ,la fel,nu prea mult,doar pina ce "infloresc" primele boabe.
Porumbul il rastorni intr-o galeata si adaugi apa de la canepa pina este acoperit cam 2 degete...apoi iei o juma de palinca,de-aia curata de la mama ei,torni 250 ml peste porumb iar ce-ti ramane o bagi in desaga ca-ti prinde bine in Delta .mai pui 250-300 g de melasa,o lingurita de sare(neiodata sau cea mai buna=sare de mare),si aroma care vrei tu...la sfarsit ,cand apa s-a mai racit,dizolvi si o lingura de betaina.acoperi
minunatia cu un capac si dupa 12-24 ore poti sa-l folosesti cu incredere pe un pat de nada facut din canepa(pe care ai fiert-o mai devreme).

Cam atat,fir intins!
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!

Multi prosti, putine gloante!

gabrielfurtos
utilizator nou
utilizator nou
Mesaje: 29
Membru din: 31 Iul 2012, 15:23
Contact:

Re: as vrea si io o nada (de casa)CRAP-CARAS

Mesaj de gabrielfurtos » 03 Sep 2012, 11:43

Nu e mai usor sa-ti cumperi una? Inafara de satisfactia personala, nu cred ca ai vreun castig din alta parte. Mai ales ca nadele de firma de pe piata sunt testate si iti indica clar pentru ce sunt facute

grizzly
veteran
veteran
Mesaje: 540
Membru din: 14 Feb 2005, 13:22
Localitate: Constanta

Re: as vrea si io o nada (de casa)CRAP-CARAS

Mesaj de grizzly » 03 Sep 2012, 21:15

tu te-ai croit sa dezgropi toate topicurile de pe forum? mai uita-te si tu la data postarii anterioare inainte sa iti expui gandurile. inteleg ca e foame de posturi, da` totusi...

Scrie răspuns