vreau sa ma apuc de spinning!!!!!

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

sman
utilizator nou
utilizator nou

vreau sa ma apuc de spinning!!!!!

Mesaj de sman » 22 Apr 2007, 22:14

buna!
ma adresez tuturor cunoscatorilor acestui stil de pescuit pentru a cere niste sfaturi.eu pescuiesc la pesti pasnici dar din vara asta voi pescui pe prut,un rau care imi poate satisface si placerea de a pescui la rapitor.
as dori sa-mi cumpar o lanseta, mulineta,fir,etc. si vreau sa cer niste sfaturi pentru a nu gresi.in mod normal investitia mea nu va fi destul de mare.
as vrea sa stiu cam ce lungime ar trebui sa aiba batul si si limitele gramajului nalucii care poate fi lansata. eu am optat pentru un bat de 2,10m si actiune 10-30gr sau 5-25gr.aici sunt un pic cam confuz.poate niste sfaturi de pe forum ma vor ajuta .va multumesc!
sman

empthy_cluster
veteran
veteran

Mesaj de empthy_cluster » 22 Apr 2007, 22:21

salut, yo am un maver essox aprox 110 ron (pe langa altele), mulineta spro blue ark 9200 aprox 100 euro, maveru-i 2.70 15-35 gr cred, pot spune ca-i o prelungire a mainii, potzi gasii mulinete si la pretz mai acceptabil dar nu-ti recomand, mai citeste pe forum si daka ai nelamuriri intreaba!!!! :)
be smart be silent be deadly.....

sman
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de sman » 22 Apr 2007, 22:44

pai deocamdata astept sfaturi.cand o sa ma hotarasc ce sa cumpar o sa apara la anunturi :wink:
sman

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 22 Apr 2007, 23:39

Ce specie vizezi in special si cat vrei sa dai pe bat+mulineta?

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 23 Apr 2007, 06:47

salutare

pe prut un bat de 2,70 probabil ar fi mai bun, dar si cel de 2,10 e bun atat ca nu ai un control asa bun ca si cu cel de 2,70 si nici nu poti arunca la fel de departe.
oricum o actiune de 5-25 grame e una obisnuita adica mediu probabil cea mai potrivita pentru un pescar incepator/de ocazie la rapitor.

mulineta o alegi in functie de tambur si de bani pe care ii ai (eu personal prefer okuma) eu folosesc fir 0,18 , 0,20, 0,22 de la Trabucco dar sunt si altele destul de bune.

Sfatul meu nu cumpara de la firme renumite/daca nu esti 100% pentru rapitori ca de multe ori platesti numai firma si atat si daca nu stii sa alegi e pacat pentru bani dati.
eu pescuieste cu 2,70 BFF 5-25 grame, epix pro okuma de 20, fir trabucco river trout 0,23.
the angler is catching xxx, not by the lure

sman
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de sman » 23 Apr 2007, 07:09

pai asta e scopul.sa nu cheltuiesc f. mult si echipamentul pe care il iau sa se incadreze in ceea ce se numeste spinning.nu vizez o specie anume.vreau sa prind ce cade.si niste bibanei amarati m-ar satisface.
am gasit la trabucco un bat ff ieftin actiune 10-30gr.de 2,10m.era vreo 40lei.
sman

sman
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de sman » 23 Apr 2007, 07:11

si inca o problema.m-am gandit la lungimea de 2.10m pentru ca pe prut e multa vegetatie padure.nu as vrea sa fiu incomodat in timpul lansarii,de lungimea batului.
sman

marcel gheorghita
senior
senior

Vreau sa ma apuc de spinning!!

Mesaj de marcel gheorghita » 23 Apr 2007, 08:24

Daca iti place sa bati malul Prutului si sa cauti locuri neumblate, ar fi bine sa ai un bat telescopic, pe care sa-l strangi cand intri in "jungla"....Cred ca un 2,10 cu act.10-40 e numai bun, mai iei niste textil si niste voblere mai ieftine si destul de bunisoare (de ex.cozma), (daca cauti bibanii, ia-ti neaparat firetiger), o mulineta cu minim 4 rulmenti (o ryobi de ieftina si buna, si daca te lasi de spin, o folosesti la altceva).....Fir intins!

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 23 Apr 2007, 08:46

Atunci ia-ti mai bine un 2,70 (dar nu una rigida) si o mulineta cu capacitate 100m de 0,3. (e bine sa nu aiba tamburu f mic in diametru, chiar daca nu folosesti fir de 0.3 adaugi pe tambur un surplus de ata si apoi firu pana aproape le "buza" tamburului. Mulinete gasesti cu 4-5 rulmenti relativ ieftine, mai iei cate 2-3 oscilante, voblere, rotative si apoi vezi tu pe parcurs.... Fir poti sa iei un Trabucco, eu personal dau cu textil, da am auzit ca e rezistent. (un 0,25 ar fii indicat dupa mine).

mihali
veteran
veteran

Mesaj de mihali » 23 Apr 2007, 09:34

marcel gheorghita scrie:... si daca te lasi de spin, o folosesti la altceva).....Fir intins!
Sa nu te lasi de spinn!!! Nici n-ai cum sa te lasi. Chiar daca ai pescui la rapitori doar in perioada de prohibitie la pestii pasnici, nu ai cum sa te lasi. Si cand vei merge la stationar,nu uita unealta de spinning, care trebuie sa fie numai de spinning. Te poate salva sa ai o zi fara peste. O spune ...patitul!!! Pretul unei mulinete de spinn? Sunt si cu sapte rulmenti sub un milion...O arunci repede...Deci mai putini rulmenti si mai multi bani! Tot patitul-i priceput.
Capturi dese!!!

Scrie răspuns