Desi pescuiesc exclusiv pe Prut ... sunt adeptul lansetei de 2,70.
Am o lanseta MASTER ZANDER A10-40, lungime 2,70 m. (M-a costat 110 RON si are comportament asemanator cu Maver Esox - Maver Esox voiam sa-mi iau ... dar nu mai era in magazin cind aveam banii

)
Acum am o mulineta JAGUAR DL 2000 FD ... dar nu o recomand altcuiva decit in lipsa de altceva. M-a costat 86 RON. Functioneaza ... (cel putin) multumitor ... insa trebuie curatata cam des deoarece dupa cel mult 10 partide suna de parca ar macina nisip ... in rest numai de bine (e usoara 175 grame cu fir pe ea, merge usor, frina precisa, jocuri in limite rezonabile, suporta bine textilul si nu prezinta nici cea mai mica urma de uzura datorita firului textil dupa circa 50 de iesiri la pescuit). Mai are o meteahna, trebuie putina atentie la fir cind incep sa recuperez firul, pentru ca uneori prima spira se duce in fata tamburului peste butonul de reglaj al frinei (si la lansarea urmatoare peruca e ... sigura

).
La capitolul fire e un pic mai greu si depinde de cerintele fiecarui pescar.
Eu folosesc textil Fire Line 12 lb pe tamburul metalic.
Pe tamburul de rezerva mai am inca fir monofilament Trabucco T-FORCE SUPER CAST 0,165 mm, dar nu sunt multumit de el ... o fi el suficient de rezistent insa este mult prea elastic si se pierde mult din sensibilitate.
La capitolul naluci, pentru lanseta pe care o am, un optim de lansare ar fi pe la 20 grame, insa lanseaza bine si naluci mai usoare (10 grame si chiar 7 grame). Mai usoare (e vorba de rotative) nu se mai duc prea departe si sub 10 grame trebuie neaparat trecut pe monofilament.
Eu zic ca e un compromis rezonabil care imi permite san nu fiu nevoit sa intru in primul magazin de pescuit si sa-mi iau prima lanseta cu actiune 5 – 15 grame … pe care totusi va trebui sa o iau impreuna cu o mulineta mai acatarii.
Si toate astea in conditiile in care nu sunt “metalist” convins si nici fidel acestui stil de pescuit. (Vara trec pe stationar.

)