Voblere sau linguri?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Voblere sau linguri?
Salut,am o intrebare ce folositi mai mult voblere sau linguri la clean?
Eu am vreo 3 voblere si 5 lingurite ,dar nu am print nimic la voblere ,nici macar o trasatura (aici ma gandesc ca nici nu stiu sa le prezint prea bine),dar cu linguritele am avut mai mare succes.
1.Si daca folositi voblere de care sinking sau floathing???
2.Folositi agrafe,varteje sau legati direct voblere si linguritile??
3.Ceva recomandari de voblere daca se poate,eu se pare ca le aleg pe cele neprinzatoare .
Multumesc.
Eu am vreo 3 voblere si 5 lingurite ,dar nu am print nimic la voblere ,nici macar o trasatura (aici ma gandesc ca nici nu stiu sa le prezint prea bine),dar cu linguritele am avut mai mare succes.
1.Si daca folositi voblere de care sinking sau floathing???
2.Folositi agrafe,varteje sau legati direct voblere si linguritile??
3.Ceva recomandari de voblere daca se poate,eu se pare ca le aleg pe cele neprinzatoare .
Multumesc.
Re: Voblere sau linguri?
Am prins clean cam cu orice tip de naluca. In ordinea preferintelor personale pe primul loc sunt voblerele urmate de oscilante mici si abia pe locul trei sunt rotativele. Nu ca rotativele ar fi mai putin productive insa nu prea le am la suflet. In general folosesc voblere de minim 3 cm uzual 4-5 cm. Prefer sa folosesc naluci mai mari in incercarea de a selecta putin dimensiunea capturilor.
Si ca sa raspund la cele 3 puncte....
1. folosesc si sinking si floating si suspending. Depinde si de apa pe care pescuiesti.
2. In general folosesc agrafe mici gen duolock, fara vartej. Vartej folosesc doar cand pescuiesc cu rotative. Unrori mai dau si cu voblerele legate direct fara agrafa... dar mai rar, si in general atunci cand nu am agrafe mici la mine.
3. Cam orice vobler care bate decent poate sa prinda uneori in anumite conditii. Trebuie doar sa vezi la ce viteza lucreaza bine si sa le alegi in functie de zona unde pescuiesti.
printre preferatele mele sunt stike pro stumpy si strike pro cranky de 4 cm. Clasice un pescuitul cleanului sunt si samo hornet sau tiny. Voblere prinzatoare sunt multe, am reamintit doar ce mi-a venit mai repede in memorie, mai important e sa gasesti cele ce functioneaza mai bine pe apa pe care pescuiesti.
Ca si culori poti incerca de la cele naturale (eu le folosesc destul de rar la clean, insa uneori pot salva partida) pana la cele stridente gen firetiger. Contrar la ce zic multi cu culori stridente am facut partide excelente pe apa limpede, vara pe soare in amiaza mare.
Grija mare si la apropiere de apa... daca ti-au observat prezenta sansele sa-ti atace naluca scad cu 90%. Din barca insa am observat ca nu se sperie asa usor ca atunci cand esti pe mal.
Si ca sa raspund la cele 3 puncte....
1. folosesc si sinking si floating si suspending. Depinde si de apa pe care pescuiesti.
2. In general folosesc agrafe mici gen duolock, fara vartej. Vartej folosesc doar cand pescuiesc cu rotative. Unrori mai dau si cu voblerele legate direct fara agrafa... dar mai rar, si in general atunci cand nu am agrafe mici la mine.
3. Cam orice vobler care bate decent poate sa prinda uneori in anumite conditii. Trebuie doar sa vezi la ce viteza lucreaza bine si sa le alegi in functie de zona unde pescuiesti.
printre preferatele mele sunt stike pro stumpy si strike pro cranky de 4 cm. Clasice un pescuitul cleanului sunt si samo hornet sau tiny. Voblere prinzatoare sunt multe, am reamintit doar ce mi-a venit mai repede in memorie, mai important e sa gasesti cele ce functioneaza mai bine pe apa pe care pescuiesti.
Ca si culori poti incerca de la cele naturale (eu le folosesc destul de rar la clean, insa uneori pot salva partida) pana la cele stridente gen firetiger. Contrar la ce zic multi cu culori stridente am facut partide excelente pe apa limpede, vara pe soare in amiaza mare.
Grija mare si la apropiere de apa... daca ti-au observat prezenta sansele sa-ti atace naluca scad cu 90%. Din barca insa am observat ca nu se sperie asa usor ca atunci cand esti pe mal.

Voblere bune pentru pescuit la clean sunt multe, dar iti voi da exemplu de cateva care prind destul de bine si sunt relativ ieftine: Strike Pro Baby Pro, Salmo Hornet de 3 si 4 cm, Salmo Tiny, Kenart Hunter. Lista ar putea continua dar pentru inceput sunt deajuns sa-ti iei cateva dintre astea...pescuindu-le vei observa care au succes mai mare si poti face o selectie...dintre rotative cele care au dat randament la mine sunt Mepps Aglia si Dam Effzett nr.1 si 2 legate de fir printr-o agrafa cu vartej pentru a nu rasuci firul si cu agrafa duolock pentru voblere...In rest sunt in asentimentul antevorbitorului meu in ceea ce priveste apropierea cu cea mai mare precautie de locul unde urmeaza sa pescuiesti - cleanului ii mai spune si " pestele cu o mie de ochi"...
-
- veteran
Si voblerele si lingurile sunt eficiente. Personal, prefer voblerele (si sinking si floating). Ca sa le atasezi liniei este de preferat nodul Rapala dar se pot folosi si agrafele care au varful rotund (pentru a nu afecta evolutia voblerului). Ca si modele poti folosi Strike Pro Baby Pro, Salmo Tiny, Salmo Hornet 2,3 sau 4cm, Strike Pro Pygmy, Kenart Hunter, Rapala Ultra Light Shad
Eu personal prefer voblerele atat floating cat si sinking. marimile cele mai uzitate sunt 2,5 si 3 cm cu rezultate foarte bune chiar si la cleni mari.
Le agat cu snap-uri iar in situatii de criza cu nod rapala. Personal nu-mi plac voblerele din comert, le-am folosit acum foarte mult timp cand nu gaseam altceva, dar de cand au aparut voblerele facute manual de cativa pescari de prin tara le-am folosit permanent si nu asa mai pescui cu altceva
Bineinteles aici ma refer la voblerele care intradevar au o evolutie buna. Inainte mai pescuiam cu salmo hornet de 2.5 cm, batea bine, dar aveam rateuri cam multe, deoarece avea o singura ancora in coada si dupa parerea mea cam mare. De fiecare data trebuia sa o schimb. Tind sa cred ca mai sunt acum pe piata si ceva voblere mici, de fabricatie japoneza care ar trebui sa evolueze bine, dar sa dai 40-50 lei pe un vobler si sa ai o partida cu ghinion in care pierzi 2 sau 3 nu este prea placut.
Le agat cu snap-uri iar in situatii de criza cu nod rapala. Personal nu-mi plac voblerele din comert, le-am folosit acum foarte mult timp cand nu gaseam altceva, dar de cand au aparut voblerele facute manual de cativa pescari de prin tara le-am folosit permanent si nu asa mai pescui cu altceva
Bineinteles aici ma refer la voblerele care intradevar au o evolutie buna. Inainte mai pescuiam cu salmo hornet de 2.5 cm, batea bine, dar aveam rateuri cam multe, deoarece avea o singura ancora in coada si dupa parerea mea cam mare. De fiecare data trebuia sa o schimb. Tind sa cred ca mai sunt acum pe piata si ceva voblere mici, de fabricatie japoneza care ar trebui sa evolueze bine, dar sa dai 40-50 lei pe un vobler si sa ai o partida cu ghinion in care pierzi 2 sau 3 nu este prea placut.
Ma poate ajuta cineva cu un vobler jackal tn 60 mat tiger???
Il gasesti la A.b.r.e.v.i.s.paul alin scrie:Ma poate ajuta cineva cu un vobler jackal tn 60 mat tiger???
Salut!oni scrie:Eu personal prefer voblerele atat floating cat si sinking. marimile cele mai uzitate sunt 2,5 si 3 cm cu rezultate foarte bune chiar si la cleni mari.
Rateuri la voblerele de 2.5 nu am prea avut. Depinde acum de tipul apelor pe care ai pescuit. Cât de limpezi erau și cât de reci erau. Mie nu-mi plac ancorele prea mici, cum sunt cele de la Ugly Duckling, spre că nu încurc modelul. Din câte știu, la oblete se folosesc cârlige foarte mici pentru rapiditatea „extragerii” cârlligului. Poate ne lămurește cineva.
... voblerele trebuie corelate și cu acțiunea lansetei, dar și a firului+ altele.
Câteva topic-uri pe care s-a mai scris.
http://www.rapitori.ro/forum/pescuit-la ... t7824.html
http://www.rapitori.ro/forum/recomandar ... 30671.html
http://www.rapitori.ro/forum/cele-mai-p ... 24468.html
Fir întins!
Prin natura omul este posesiv, dar prin incultura ce devine, egoist ?
Citesc de saptamana trecut despre clean si voblere
Astazi am dat comanda de ceva nou am vazut ca sunt foarte prinzatoare.
1 buc Hornet H3F GS
1 buc Tiny 3F BT (Black Tiger)
1 buc DAM Effzett Standard Gold 3g
1 buc Mepps Aglia Silver 1, 3.5g
1 buc DAM Effzett Standard Silver 3g
Mai am ceva de la tiny sper sa nu am probleme se cu asta sa mi se incalceasca ancorele ca sa le schimb.

1 buc Hornet H3F GS
1 buc Tiny 3F BT (Black Tiger)
1 buc DAM Effzett Standard Gold 3g
1 buc Mepps Aglia Silver 1, 3.5g
1 buc DAM Effzett Standard Silver 3g
Mai am ceva de la tiny sper sa nu am probleme se cu asta sa mi se incalceasca ancorele ca sa le schimb.
-
- utilizator constant
ce oscilante folositi la clean?