Va salut impatimiti ai cleanului si nu numai
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- utilizator nou
Va salut impatimiti ai cleanului si nu numai
De curand am inceput sa iubesc pescuitul la vobler .Folosesc o lanseta st.croix rod de 1,7 m o mulineta okuma zeon si nailon berkley de 0,16.Mi-am cumparat vobler- dorado alaska 2,5 cm (pastrav),ugly duckling 2,5 (pastrav)salmo hornet 2,5 (pastrav)rapala 2,5 (arginiu) strike pro 2,5(pastrav si argintiu cu burta galben)salmo hornet 2,5 (auriu cu spate rosu) salmo hornet 2,5 (negru cu puncte galbene).Intrebarea mea este :Ce VOBLERE TREBUIE SA CUMPAR ( nume,culoare si dimensiune)avand in vedere ca pescuiesc foarte mult pe raul TROTUS intre Onesti- Adjud si Valea Uzului pe rau.
VA MULTUMESC.
PS. in general la clean cu peshtisor viu eu folosesc o bologneza de 6m un fir de 0,18 o mulineta cu tambur mic, frana pe tambur si pluta fabricata din dop de shampanie cu bile de plumb.Cred ca batul lung si pluta grea face diferenta la pescuit deoarece pluta fiind grea arunc foarte mult adincimea mare chiar dc este apa mica ,o las sa curga foatre departe iar procentul de a nu pierde pestele ( la o distanta cuprinsa intre 50-100 m)este de peste 90 %.
VA MULTUMESC.
PS. in general la clean cu peshtisor viu eu folosesc o bologneza de 6m un fir de 0,18 o mulineta cu tambur mic, frana pe tambur si pluta fabricata din dop de shampanie cu bile de plumb.Cred ca batul lung si pluta grea face diferenta la pescuit deoarece pluta fiind grea arunc foarte mult adincimea mare chiar dc este apa mica ,o las sa curga foatre departe iar procentul de a nu pierde pestele ( la o distanta cuprinsa intre 50-100 m)este de peste 90 %.
- Ionut Petrea
- veteran
Cozma-A3,A4,A5,A9,A16,C8,C9,D1,D3,chiar si D4,E4.
Salmo
-Tiny-HC,BC,BT,SBT,GGT
-Hornet-D,DB,GS,GT,T
Eu cam cu astea am debutat,plus cateva Strike Pro-uri comandate de pe net(de fapt,cam totul e luat de pe net,nu imi place sa cumpar nici de la piata de la Nea Dan, nici de la magazinul din blocul turn de pe Republicii).Si eu sunt tot din Onesti,de aia stiu de magazinele respective.
Ia-o ca pe o prejudecata....dar am incredere mai multa in Salmo Hornet decat in Cozma.Numai bine si fire intinse!
Ma bucur sa vad ca incep, incet-incet,sa mai apara spinneri si prin Onesti.
PS:Intre Onesti si Adjud mai pe unde mai exact?Nu mai miroase?Anul trecut iar incepusera sa il polueze,si acum 2 ani la fel
Mai sus de Onesti nu cunosc, dar am vazut intre Tg Ocna si Darmanesti niste locuri.....belea
Salmo
-Tiny-HC,BC,BT,SBT,GGT
-Hornet-D,DB,GS,GT,T
Eu cam cu astea am debutat,plus cateva Strike Pro-uri comandate de pe net(de fapt,cam totul e luat de pe net,nu imi place sa cumpar nici de la piata de la Nea Dan, nici de la magazinul din blocul turn de pe Republicii).Si eu sunt tot din Onesti,de aia stiu de magazinele respective.
Ia-o ca pe o prejudecata....dar am incredere mai multa in Salmo Hornet decat in Cozma.Numai bine si fire intinse!
Ma bucur sa vad ca incep, incet-incet,sa mai apara spinneri si prin Onesti.
PS:Intre Onesti si Adjud mai pe unde mai exact?Nu mai miroase?Anul trecut iar incepusera sa il polueze,si acum 2 ani la fel

Mai sus de Onesti nu cunosc, dar am vazut intre Tg Ocna si Darmanesti niste locuri.....belea

Intotdeauna C&R
Re: Va salut impatimiti ai cleanului si nu numai
Pentru inceput ai destule. Nu-ti ramane decat sa le dai cat mai des la apa.florinhertic scrie:De curand am inceput sa iubesc pescuitul la vobler .Folosesc o lanseta st.croix rod de 1,7 m o mulineta okuma zeon si nailon berkley de 0,16.Mi-am cumparat vobler- dorado alaska 2,5 cm (pastrav),ugly duckling 2,5 (pastrav)salmo hornet 2,5 (pastrav)rapala 2,5 (arginiu) strike pro 2,5(pastrav si argintiu cu burta galben)salmo hornet 2,5 (auriu cu spate rosu) salmo hornet 2,5 (negru cu puncte galbene).
fir zbuciumat!
S'altare și bunăstare !
Fii destept si nu-ti lua voblere Cozma, sau, daca ti-ai luat deja, ia un ciocan si spargele pe toate, apoi le arunci. O sa-ti piara cheful de spinning daca folosesti Cozma. Si eu am fost curios, si eu am incercat, si eu am plans, ca multi altii. Un vobler care din start vine cu "sfatul" sa reglezi tu ochetul, e rezultatul muncii unor oameni incompetenti...sau o fabrica de voblere de doi bani. Salmo nu face compromisuri, si au preturi bune, Rapala nu are absolut nimic super-tare pentru clean, in schimb are voblere minunate pt salau, stiuca, etc. Dorado e slabut, dar ok,ieftin. Strike Pro e o firma foarte ieftina, dar are voblere foarte prinzatoare la clean. Am fost placut surprins de SP. Mai sunt si altele, dar eu zic ca Salmo si SP iti acopera toata gama de nevoi, cel putin la inceput.
- stefanflorin
- veteran
nu mai luati cozma ca poate astfel le scade pretul si-mi iau si eu mai multe
PS: un salmo =2-3 cozma =>afacere pe fata
PPS: cand o sa puna si salmo bile in voblere o sa aiba si ei succes la fel de mare... pana atunci arata bine, bat bine, insa unde pescuiesc eu cozma prinde mai bine.
PS: un salmo =2-3 cozma =>afacere pe fata
PPS: cand o sa puna si salmo bile in voblere o sa aiba si ei succes la fel de mare... pana atunci arata bine, bat bine, insa unde pescuiesc eu cozma prinde mai bine.
Urasc atarnatorii!
E, nu e chiar asa domnule profesor , se mai practica ajustarea ochetului si la firme mai mari http://www.predatek.com/2_tuning.htm
o fi si predateku' vreo firma
cred ca-s mai slabi decat cozma da e smecheri ...
ei zice tunning la strambatul ochetului
PS
florinhertic nu te lua dupa toate aiurelile pe care le mai spunem pe aici. Ai voblere bune si pentru inceput destule. Timp sa ai pentru pescuit si pe parcurs o sa mai vezi ce-ti mai trebuie.

ei zice tunning la strambatul ochetului

PS
florinhertic nu te lua dupa toate aiurelile pe care le mai spunem pe aici. Ai voblere bune si pentru inceput destule. Timp sa ai pentru pescuit si pe parcurs o sa mai vezi ce-ti mai trebuie.
S'altare și bunăstare !