pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
taicanoe
- veteran

-
Dar va recomand la toti, cu o inima calda, renuntati la Salmo, Rapala, Yo-zuri, StrikePro sau alte modele,
Pai n-a prea zis nimeni ca da doar cu Cozma si ca renunta la altele

S'altare și bunăstare !
-
KiD Vicious
- utilizator constant

-
Strike Pro baby face legea pe unde pescuiec eu (Ariesh - zona Campia Turzii, Mures - zona Chetani) modelul asta in special :
http://www.totalfishing.ro/vobler-strik ... -9411.html
am incercat si Salmo Tiny,Cozma,"Rata Urata" , dar nu am avut succes, la fel ca si cu Strike-ul
-
Belenyessy S
- utilizator constant

Folosesc mai ale voblere Salmo, dar si Goldy VibroMax care este foarte bun mai ales pe ape un pic colorate, de multe ori a fost naluca castigatoare...
-
cornel2you
- junior

-
florinhertic scrie:De curand am inceput sa iubesc pescuitul la vobler .Folosesc o lanseta st.croix rod de 1,7 m o mulineta okuma zeon si nailon berkley de 0,16.Mi-am cumparat vobler- dorado alaska 2,5 cm (pastrav),ugly duckling 2,5 (pastrav)salmo hornet 2,5 (pastrav)rapala 2,5 (arginiu) strike pro 2,5(pastrav si argintiu cu burta galben)salmo hornet 2,5 (auriu cu spate rosu) salmo hornet 2,5 (negru cu puncte galbene).Intrebarea mea este :Ce VOBLERE TREBUIE SA CUMPAR ( nume,culoare si dimensiune)avand in vedere ca pescuiesc foarte mult pe raul TROTUS intre Onesti- Adjud si Valea Uzului pe rau.
VA MULTUMESC.
PS. in general la clean cu peshtisor viu eu folosesc o bologneza de 6m un fir de 0,18 o mulineta cu tambur mic, frana pe tambur si pluta fabricata din dop de shampanie cu bile de plumb.Cred ca batul lung si pluta grea face diferenta la pescuit deoarece pluta fiind grea arunc foarte mult adincimea mare chiar dc este apa mica ,o las sa curga foatre departe iar procentul de a nu pierde pestele ( la o distanta cuprinsa intre 50-100 m)este de peste 90 %.
Sunt niste carabusi de la RIVER2SEA foarte apreciati de pescarii la clean si avat. Eu personal am prins avat la 4 kg si mai multe bucati de peste 1 kg. de clean. Dimensiunea acestei naluci este de 3,5 cm cu 3,8 grame si actioneaza pana la 0,3 metri adancime.
[/img]
-
shimano
- veteran

-
Cunosc voblerul in cauza. L-am avut, l-amsi pierdut. Am prins cleni frumosi la el, dar mi se pare putin cam scump. Va recomand insa Rebel Big Ant, modelul silver...cu ala am prins intr-un an zeci de kile de clean, pana am pierdut si ultimul vobler, si n-am mai gasit. Azi insa am facut comanda (prin ILARION) din Polonia la cateva bucati, sa am din nou o vara incendiara. Incercati si va veti convinge.
http://wrchorgaszcentrum.hu/image/cache ... 50x250.jpg
-
Vectrex94
- senior

-
Goldy VibroMax;eu cu acest vobler am avut cele mai bune rezultate la clean.
Am prins si multe exemplare mari, deci inca o data, recomand cu caldura.
-
boistean
- veteran

-
cornel2you scrie:
Sunt niste carabusi de la RIVER2SEA foarte apreciati de pescarii la clean si avat.
la carabusii citati, pe care din acel moment ii urasc, am vazut juvelice pline de cleni
in prohibitie, pe raul Suceava - pentru ca invazia carabusilor de mai se suprapune tot timpul cu perioada de reproducere a marii majoritati a partenerilor de pe apele noastre

-
Fario_nebunu
- veteran

boistean scrie:cornel2you scrie:
Sunt niste carabusi de la RIVER2SEA foarte apreciati de pescarii la clean si avat.
la carabusii citati, pe care din acel moment ii urasc, am vazut juvelice pline de cleni
in prohibitie, pe raul Suceava - pentru ca invazia carabusilor de mai se suprapune tot timpul cu perioada de reproducere a marii majoritati a partenerilor de pe apele noastre

Pai nu e vina voblerelor ci a nesimtitilor care le actioneaza in prohibitie. Te-ai gandit sa suni la 112 sau sa le ceri sa plece? Oricum mi se pare culmea sa aud ca braconierii golesc apa cu voblere nu cu plasele!

-
boistean
- veteran

-
nu le golesc, dar le accidenteaza suficient!!!
si mi-e mai ciuda pe ei decat pe setcari, pentru ca chiar se cred pescari sportivi

-
luci_t
- veteran

-
azi, ratacind printr-un mag de pescuit (din pacate erau 90%produse pt stationar/crap/vanatoare), singurul lucru care mi-a atras atentia au fost niste soricei din silicon de la maver de 3cm/6.5gr. As fi preferat ceva broscute sa le incerc la clean. Ati folosit ceva de genul asta la clean? la stiuca parca is prea mici...