Tehnici recuperare

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
drakulea
utilizator nou
utilizator nou

Tehnici recuperare

Mesaj de drakulea » 12 Dec 2024, 09:08

Salutare,

Sunt nou in domeniul spinning, mai precis 2 luni, am avut cateva capturi dar mi s'au parut cumva accidentale.
As vrea sa stiu in special pentru avat, in functie de tipul nalucii (lipless, sau diverse voblere) cum ar trebui sa abordez recuperarea in functie de conditiile apei ( pescuiesc pe dunare ) si cum ar trebui in principiu sa caut un loc potrivit pentru avat?

adrian99
veteran
veteran

Re: Tehnici recuperare

Mesaj de adrian99 » 12 Dec 2024, 21:14

salut.vad ca esti tulcean.avatul il gasesti(inca destul de mult)pe bratul Sulina.ca orice rapitor este legat de o structura(suprafata(copaci,rupturi de maluri),subacvatica(pietre,epiuri,praguri(unde mai sta cu salaul).poti foarte bine de pe mal,ideal din barca,lasata pe curs,abordand locurile in evantai.naluci ai o groza:incepand cu banala rotativa,oscilanta tip gnom,pilker si terminand cu stremere.pe langa locurile precizate altele pot fi:intersectii de canale,intrari/iesiri din lacuri(in special primavara),anafoare etc.deci ai de umblat,pentru a obtine rezultate(si aici ma refer in a gasi pesti de la 2kg in sus).spor!

johnnybravo
Moderator
Moderator

Re: Tehnici recuperare

Mesaj de johnnybravo » 17 Dec 2024, 07:47

drakulea scrie:
12 Dec 2024, 09:08
Salutare,

Sunt nou in domeniul spinning, mai precis 2 luni, am avut cateva capturi dar mi s'au parut cumva accidentale.
As vrea sa stiu in special pentru avat, in functie de tipul nalucii (lipless, sau diverse voblere) cum ar trebui sa abordez recuperarea in functie de conditiile apei ( pescuiesc pe dunare ) si cum ar trebui in principiu sa caut un loc potrivit pentru avat?
Bine ai venit!
Cumpara ASP (spinnertail) de la Spro de 10-16gr (alb) si un Salmo Thrill de 7cm, ambele trebuie recuperate rapid, liniar, lansezi unde vezi curent (dupa un obstacol sau un cot al Dunarii sau oriunde unde vezi ca ataca avatul - lansezi si recuperezi cat mai paralel cu malul). Sunt o groaza de alte naluci dar astea iti permit un pescuit usor si sunt naluci prinzatoare.
Fir intins la primavara!

Scrie răspuns