Stuk pe suvoi

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

pikeman
veteran
veteran
Mesaje: 3976
Membru din: 28 Ian 2006, 23:27
Localitate: Brasov
Contact:

Stuk pe suvoi

Mesaj de pikeman » 06 Aug 2006, 10:45

Ieri am avut o iesire pe Olt cu un prieten si undeva pe mijlocul raului tot erau atacuri, cum adancimea nu era mare pana acolo, am reusit sa ajungem, constatam ca in apa era iarba cu frunza lata, dar datorita curentului statea aplecata in apa, dupa primele 2,3 lanseuri prietenul meu ramane fara naluca si zice "stuk", ne uitam unu la altul, cu picioarele in suvoi si asteptand avatul si ne miram, dupa cateva lanseuri ia o marlitza, apoi iau si eu una la kil caremi taie :cry: chiar cand s-o scot si o marlitza...pana acum imi era imposibil sa cred ca pe suvoi si cu recuperare RAPIDA se poate intampla asa ceva....ce parere aveti???

Avatar utilizator
Adi_
veteran
veteran
Mesaje: 3329
Membru din: 27 Apr 2004, 09:34
Localitate: Timisoara

Mesaj de Adi_ » 06 Aug 2006, 20:07

se intampla! am patit-o si eu de 2 ori cand pescuiam la clean, si nu erau marlite, erau stiuci la 2,5-3 kg. odata am prins o marlitza chiar sub o mini-cascada... deci suprize pot aparea.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Avatar utilizator
Adelin
Moderator
Moderator
Mesaje: 5271
Membru din: 14 Apr 2004, 22:53
Localitate: ARAD

Mesaj de Adelin » 06 Aug 2006, 21:59

Eu am luat saptamana asta 2 la vobler pe prundish, deci stai linistit e ceva normal, acolo era albitura, dar daca are o varianta mai buna migreaza si se stabileste la apa mai moale.

tudor
Moderator
Moderator
Mesaje: 2821
Membru din: 14 Apr 2004, 12:10
Localitate: paris
Contact:

Mesaj de tudor » 06 Aug 2006, 22:09

Imi pare rau ca le lasi sa plece cu nalucile in gura, cea ce le condamna, de multe ori la moarte. Un forfac de fluoro gros reduce de foarte multe ori aceste rateuri si iti va da sansa sa si eliberezi o stiuca dupa fotografie. :D

Tudor

Jean Scurtu

Stiuca in suvoi

Mesaj de Jean Scurtu » 06 Aug 2006, 23:31

Pe cand eram copil si mulineta la batul meu de corn(normal facut de mine)erau doua cuie batute in bat prima stiuca pe care am avut-o in carlig a fost cand pescuiam la rotativa intr-un suvoi pe Olt si anume in vadul ce era in amonte de stana C.A.P.-ului.in GORGAN (sau "la Movila")
Am spus ca am avut-o in carlig deoarece ca orice incepator vazand in apa stiuca incovoiata recuperam cu mana firul dar retragandu-ma pe mal.Normal ca a a scapat cand s-a zbatut in apa mica,dar in decursul anilor ce au urmat am prins destule stiuci(cu aceeasi ....mulineta)si destule in suvoi asa ca nu e o exceptie sa o prinzi in suvoi.
E drept ca in acele vremuri,prin 1958 erau atatea stiuci pe Olt la noi ca era mai greu sa prinzi un oblete decat o stiuca si nu exagerez aproape de loc.

Jean Scurtu

Avatar utilizator
bogdank
veteran
veteran
Mesaje: 892
Membru din: 03 Sep 2004, 09:43
Localitate: Timisoara
Contact:

Mesaj de bogdank » 07 Aug 2006, 08:52

tudor scrie:Un forfac de fluoro gros reduce de foarte multe ori aceste rateuri Tudor
Ca sa intareasca regula, zilele trecute un stuk mi-a papat shad-ul, legat pe leader de fluorocarbon :( Sper sa fi scapat de el.
Drept urmare, am pus inapoi wolframul. Si am luat si avat la voblerul cu struna de wolfram, asa ca ce-i sigur e sigur. Asta inca nu a reusit sa-l muste.

pikeman
veteran
veteran
Mesaje: 3976
Membru din: 28 Ian 2006, 23:27
Localitate: Brasov
Contact:

Mesaj de pikeman » 07 Aug 2006, 09:13

tudor scrie:Imi pare rau ca le lasi sa plece cu nalucile in gura, cea ce le condamna, de multe ori la moarte. Un forfac de fluoro gros reduce de foarte multe ori aceste rateuri si iti va da sansa sa si eliberezi o stiuca dupa fotografie. :D

Tudor
Poi n-ai inteles ideea ... eram in mijlocul Oltului porniti dupa avat si naveam nicio struna la noi, doar 0.25 pe mulineta si apa la chiloti, chiar cand am plecat de acasa am zis...numi mai iau tablele si strunele cu mine si na ca atunci s-a intamplat, sti cum e pica de unde nici nu te astepti...

@nea Jean Scurtu
vorbiti de balta "la movila" de langa Bod din Brasov??? - langa cea de la "cismasu" sau "brainer".....???

Avatar utilizator
Adi_
veteran
veteran
Mesaje: 3329
Membru din: 27 Apr 2004, 09:34
Localitate: Timisoara

Mesaj de Adi_ » 07 Aug 2006, 10:32

bogdane, ce grosime avea fluorocarbonul tau?
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Florin M
senior
senior
Mesaje: 402
Membru din: 24 Dec 2004, 10:07
Localitate: Timisoara

Mesaj de Florin M » 07 Aug 2006, 11:13

Pe timp de vara stiuca sta in suvoi ..... probabil cauta apa mai oxigenata si de ce nu ceva de mancare.

Jean Scurtu

stiuca in suvoi

Mesaj de Jean Scurtu » 07 Aug 2006, 19:26

Pikeman,

Nu cunosc denumirile actuale,date dupa regularizarea Oltului,dar vadul de care vorbeam era primul in aval de "MOVILA"(inaitea vadului era o insula pe mijlocul Oltului),vad in care prindeam cu mana sub malul sapat de curentul apei si mentinut de radacinile salciilor o gramada de cleni cu mana vara.
Era vadul mai jos de locul de scaldat al bodenilor,in aval de "Gorgan"(noi bodenii ii spuneam asa si eu tot faceam legatura cu "curgan" si ma tot gandeam cand mancam capsuni salbatici pe movila ,oare ce tezaur se ascunde sub ,dar nu am inceput sapaturile niciodata,doar vulpile le incepuse...)
Nu poti sa-ti imaginezi ce rai al stucilor si avatilor era pe vremea copilariei mele acolo.

O data ajungand devreme la locul de baie al nostru m-a rugat niste pescari brasoveni sa-i ajut sa scoata o stiuca din apa deoarece le incurcase firul sub salcii.Cand am ajuns la stiuca trecand inot apa mi-a fost frica sa o scot,am scos-o doar impreuna cu cu fratele meu mai mare,Relu, era o stiuca peste 10kg. prinsa la viu.(primul mal abrupt pe partea Ariujdului in aval de movila).

Jean Scurtu

Scrie răspuns