Spinning la AVAT cu twistere

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
andrei-ovidiu
veteran
veteran

Spinning la AVAT cu twistere

Mesaj de andrei-ovidiu » 27 Mai 2005, 16:16

Sincer sa fiu eu am pescuit la avat numai cu voblere, rotative si oscilante lungi si subtiri, dar deloc cu twistere. Ati dat la avat cu twistere? Daca da cu ce modele si ce rezultate ati avut pana in prezent la plastice? Ce evolutie i-ati imprimat nalucii si cum sunt atacurile?
Merge in aceasta perioada avatul la twister?

Numai bine!

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 27 Mai 2005, 16:40

Merge foarte bine cu shad alb.Primavara si toamna la adancime,vara cata mai la suprafata.Am prins cu un grub mic de biban un avat de 2 kg,dar a fost un accident,la marimea aceea intra mai mult avatei.Poti sa dai cu grub sidefiu de 6-7 cm,cu rezultate bune.Eu cel mai bine am prins insa la oscilante si rotative.
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!

dinca_daniel
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de dinca_daniel » 28 Mai 2005, 10:40

Cel mai mare avat al meu (3.5kg) a venit la un grub verde sidef de 6-7cm, recuperat repede la suprafata apei. Am prins bine si la twister de 5cm, dar mai mici. Totusi cel mai bine am luat la vobler floating.
Fir intins

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 29 Mai 2005, 09:58

Nu-mi fac reclama dar citeste articolul meu. Gesesti acolo indicatii generale despre pescuitul avatului si nalucile folosite (inclusiv soft-bait-uri).
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 30 Mai 2005, 06:27

Nush ce sa zic de alea albe si sidefii. Cu alea am prins numa pe ape tulburi. Pe ape limpezi am luat mai mult la voblere si dinre plastice la storm wild eie, sassy shad si slidere(home made, k altfel nu as avea asa ceva in trusa, dupa ce se gaseste pe piatza de la noi).
Eu inca nam luat la grub, dar se ia si la asa ceva, la grub vedre sidef transparent si tot asa un maroniu mai transparent.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 30 Mai 2005, 06:41

Eu inca nu am luat avat la plastice,dar l-am vazut intr-o emisiune Pescar Hoinar,pe Tarus pescuind la salau,cu shad.In acel timp,un avat tot rapea la suprafata,la vreo 7-8 m de el.A lasat shad-ul pe fir,dar a legat in fata lui,la vreo 30 cm,un mic grub,la prima lansare l-a si scos.In direct.A fost super.se pare ca merge si cu shad,de fapt cu orice naluca ii trece prin fata si-l atrage.
Cel mai bine am luat avat la rotative(suprafata) si oscilante(la fund).
Michael va recomanda Regulamentul forumului

MariusC
senior
senior

Mesaj de MariusC » 30 Mai 2005, 12:07

Michael scrie:l-am vazut intr-o emisiune Pescar Hoinar,pe Tarus pescuind .
Eu am avut placerea sa pescuiesc avat cu Victor Tarus in Delta (la Maliuc la confluenta din capatul satului). Intr-o ora a luat cu shad MT alb sidefiu vreo 10 bucati. Eu....... :oops: :?: :oops: :cry:

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 30 Mai 2005, 17:02

Dintre plastice am luat avat destul de bine cu shad storm redhead. Am luat si la shaduri albe insa mai rar. Oricum prefer un Rapala HJ8S, mi s-a parut cel mai constant in materie de capturi.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 31 Mai 2005, 06:44

MariusC scrie:
Eu am avut placerea sa pescuiesc avat cu Victor Tarus in Delta (la Maliuc la confluenta din capatul satului). Intr-o ora a luat cu shad MT alb sidefiu vreo 10 bucati. Eu....... :oops: :?: :oops: :cry:
Marius,macar ceva meserie nu ai furat de la el?Nu ai studiat problema,ce facea el in plus si nu faceai tu?
Michael va recomanda Regulamentul forumului

legio1083
veteran
veteran

Mesaj de legio1083 » 31 Mai 2005, 10:31

Eu am luat bine in Delta la muste, dar la plastice, cel mai bine s-au compotat shad-urile de 5-7 cm 1lb-sidef cu spate negru, alb transparent (fluorescent pe intuneric) si la galben-orange shad si brub dar mai mari la 10-12cm. jig mai mare ca sa usureze lanseul la distanta si in rest, avatul facea totul...
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

Scrie răspuns