Pescuitul cu Poppere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Salut!
Am avut si eu o experientza la popper. Pescuiam intr-o dimineatza pe la 6 pe o balta foarte mica cam de dimensiunea unui teren de fotbal, in Canada, pe proprietatea unui amic la care-am fost invitat sa petrec un weekend. Lacul se numea "Ten Penny" - datorita grandorii desigur. Era o dimineatza de iulie superba: putzina racoare iar din lac se ridica cam la jumate de metru o ceatza fina ce avea sa dispara pe masura incalzirii vremii.
Am pus prima data un shad de 2" galben cu alb Lindy pe un jig de 1/16 oz si in momentul aruncarii nu retzin ce s-a intamplat ca am scapat jigul la juma' de metru in apa. In secunda urmatoare a venit un bass si pur si simplu mi-a cules jigul de langa picioare, mie neramanandu-mi decat formalitata intzeparii (avea cam 1,5 kg). Asta a fost primul contact cu apa, apoi am prins aproape la fiecare aruncare, atat la shadul respectiv cat si la un blinker Mepps nr 2, la voblere si spre final am zis sa incerc la popper la care nu prinsesem niciodata. Tocmai imi luasem un Hulla Popper de la Arbogast - galben cu dungi rosii si fusta rosie, si ...am aruncat. Cum a cazut pe apa l-am lasat vreo 10 secunde dupa care i-am dat primul impuls. Am auzit un pop. Apoi inca unul. Dar nu era facut de micutzul meu ci de bassii care atacau pe langa el si faceau un fel de vid, iar zgomotul era ca si cum ai scoate-un dop de pluta dintr-un Pinot Noire de Murfatlar. Apoi am vazut cum mi-a disparut popperul de pe suprafatza si am intzepat.
Am prins in ziua aia multzi achigani (Smallmouth bass) la micutzul Hulla, dar am si scapat multzi, pt ca de multe ori pur si simplu atacau pe langa (cred ca datorita refractziei care da senzatzia unui defazaj al obiectului). Oricum experientza a fost excelenta, aceea a unui pescuit mai putzin tactil dar mai mult vizual si auditiv.
Dar inca o data spun ca activitatea in ziua aia, pe lacul ala aproape deloc pescuit a fost foarte intensa, indiferent ce legam la capatul leaderului de fluorocarbon.
Nu povestesc episoadele nmeroase cand am dat la popper si n-am avut nici cea mai mica tentativa....Insa pt mine aceasta ramane o amintire faina si o experientza ce trebuie traita de fiecare pescar - pescuitul la popper.
In sperantza ca n-am fost plictisitor va urez sa popperitzi fericitzi!
Pe curand,
Cristi
Am avut si eu o experientza la popper. Pescuiam intr-o dimineatza pe la 6 pe o balta foarte mica cam de dimensiunea unui teren de fotbal, in Canada, pe proprietatea unui amic la care-am fost invitat sa petrec un weekend. Lacul se numea "Ten Penny" - datorita grandorii desigur. Era o dimineatza de iulie superba: putzina racoare iar din lac se ridica cam la jumate de metru o ceatza fina ce avea sa dispara pe masura incalzirii vremii.
Am pus prima data un shad de 2" galben cu alb Lindy pe un jig de 1/16 oz si in momentul aruncarii nu retzin ce s-a intamplat ca am scapat jigul la juma' de metru in apa. In secunda urmatoare a venit un bass si pur si simplu mi-a cules jigul de langa picioare, mie neramanandu-mi decat formalitata intzeparii (avea cam 1,5 kg). Asta a fost primul contact cu apa, apoi am prins aproape la fiecare aruncare, atat la shadul respectiv cat si la un blinker Mepps nr 2, la voblere si spre final am zis sa incerc la popper la care nu prinsesem niciodata. Tocmai imi luasem un Hulla Popper de la Arbogast - galben cu dungi rosii si fusta rosie, si ...am aruncat. Cum a cazut pe apa l-am lasat vreo 10 secunde dupa care i-am dat primul impuls. Am auzit un pop. Apoi inca unul. Dar nu era facut de micutzul meu ci de bassii care atacau pe langa el si faceau un fel de vid, iar zgomotul era ca si cum ai scoate-un dop de pluta dintr-un Pinot Noire de Murfatlar. Apoi am vazut cum mi-a disparut popperul de pe suprafatza si am intzepat.
Am prins in ziua aia multzi achigani (Smallmouth bass) la micutzul Hulla, dar am si scapat multzi, pt ca de multe ori pur si simplu atacau pe langa (cred ca datorita refractziei care da senzatzia unui defazaj al obiectului). Oricum experientza a fost excelenta, aceea a unui pescuit mai putzin tactil dar mai mult vizual si auditiv.
Dar inca o data spun ca activitatea in ziua aia, pe lacul ala aproape deloc pescuit a fost foarte intensa, indiferent ce legam la capatul leaderului de fluorocarbon.
Nu povestesc episoadele nmeroase cand am dat la popper si n-am avut nici cea mai mica tentativa....Insa pt mine aceasta ramane o amintire faina si o experientza ce trebuie traita de fiecare pescar - pescuitul la popper.
In sperantza ca n-am fost plictisitor va urez sa popperitzi fericitzi!
Pe curand,
Cristi
nu prea merge figura decat daca lansenzi in amonte si tragi pana la la pozitia ta.adiwolf scrie:zamfi
cum pescuiesti cu poperul pe un rau cu un debit si curent puternic?
anul trecut am imbatranit cu ceva ani vazand cum ataca avatul si nu il luam la nimic si deaceea am zis ca anul asta sa il incerc si cu poper.
in aval e dezastru curentul loveste gura si incepe sa se invarta ca helicopterul si practic face un popp continuu,
pe curent puternic mai bine incerca cu blinker eventual cu paleta salcie (tip mosca) are rezistenta mica si nu are tendinta sa rasuceasca prea tare firul. parerea mea.
the angler is catching xxx, not by the lure
crezi ca nu am incercat?
numai ca in zona respectiva se deverseaza de la o fabrica de alcool borhotul ramas in urma prelucrarii, - un mucilagiu de malai care se depune aproape imediat pe rotative sau woblere si le face nefunctionale.
problema este ca acolo sta obletele ca are ce manca si tot acolo sta si avatul,numai ca nu am gasit solutia cu care sa il capturez din cauzele descrise mai sus
numai ca in zona respectiva se deverseaza de la o fabrica de alcool borhotul ramas in urma prelucrarii, - un mucilagiu de malai care se depune aproape imediat pe rotative sau woblere si le face nefunctionale.
problema este ca acolo sta obletele ca are ce manca si tot acolo sta si avatul,numai ca nu am gasit solutia cu care sa il capturez din cauzele descrise mai sus
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.
razvan m. scrie:Asa e. Si eu am observat ca popperul incita rapitorii, ii face sa devina activi. Chiar daca uneori nu se arunca asupra lui, e clar ca ii trezeste din amorteala. Nu o data am vazut pesti care au inceput sa rapesca la suprafata la auzul zgomotul popperului.
Am mai observat insa ca prea mult popperit ii inactiveaza la loc.![]()
E bun popperul, insa nu trebuie exagerat cu el...

Am o gramada de poppere de la: Salmo( http://www.24.olsztyn.pl/salmo/modules. ... age&pid=61 ), Rapala( http://www.rapala.com/products/luresdet ... salt=Fresh), Yo-Zuri( http://www.yo-zuri.ro/ProductDetails.aspx?productID=400 ) , insa cel mai bine am luat la Yo-Zuri 3D. La primele partide am zis ca am prins eu o conjunctura favorabila, dar ceea ce a urmat m-a convins ca are ceva special!MariusC scrie:
Ce poppere ai folosit la avat? Marca, marime, culoare? Ce dimensiune de avati? Cum se recupereaza popperul pt. avat?
Intrebarile sunt adresate si celorlalti.
Multumesc.
http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=1682
http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=1681
http://yo-zuri.ro/Forum/photos/adelin/picture1764.aspx
zilele trecute am avut si eu ocazia sa vad live intr-un magazin popperele yo-zuri.scumpe dar arata beeeeton,fata de salmo si rapala pe care le-am folosit.mai subtiri,parca se vede prin straturi in adancime.m-am contaminat,trebuie sa-mi cumpar si eu unul 

Michael va recomanda Regulamentul forumului
si in magazin erau mai scumpe decat cele de pe Yo-zuri.ro ? sau este magazinul lui Caius?Michael scrie:zilele trecute am avut si eu ocazia sa vad live intr-un magazin popperele yo-zuri.scumpe dar arata beeeeton,fata de salmo si rapala pe care le-am folosit.mai subtiri,parca se vede prin straturi in adancime.m-am contaminat,trebuie sa-mi cumpar si eu unul
de exemplu cat erau poperele?
magazinul din TM la care am fost nu este al lui Caius si preturile pot spune ca erau mult mai mari decat pe site,deeeeci e bine ca am avut ocazia sa vad,sa pun mana,dar atat.
de cumparat voi comanda on-line.
de cumparat voi comanda on-line.
Michael va recomanda Regulamentul forumului
parerea mea
avatul da in popper cand e foarte agresiv
si atunci il poti prinde cu multe altele.....
dar e adevarat ca e frumos cand iti da in popper
mai interesant ar fi la avat o naluca sa dea in el cand are momentele alea de "ignoranta" totala la adresa nalucilor
cine o descopera: premiul nobel rapitori.ro
nu intra in calcul muste si sportul cu panglica.....
avatul da in popper cand e foarte agresiv
si atunci il poti prinde cu multe altele.....
dar e adevarat ca e frumos cand iti da in popper
mai interesant ar fi la avat o naluca sa dea in el cand are momentele alea de "ignoranta" totala la adresa nalucilor
cine o descopera: premiul nobel rapitori.ro

nu intra in calcul muste si sportul cu panglica.....