pescuit la somn
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
pescuit la somn
Sunt nou pe-aici,deci "BINE V-AM GASIT"!!
As vrea sa stiu daca in aceasta perioada somnul mananca si la ce momeala ar fi cele mai bune rezultate.
Va multumesc.
As vrea sa stiu daca in aceasta perioada somnul mananca si la ce momeala ar fi cele mai bune rezultate.
Va multumesc.
Salut!
Pai in aceasta perioada incepe sa manance ,dar atentie ca pe apele nationale de luni se intra in prohibitia mare ,deci si la somn! Ca si momeli cele mai potrivite mi se par twisterele pentru perioada de primavara. Urmate de voblere ...Dupa ce se incalzeste apa bine prefer voblere si oscilante.
Pai in aceasta perioada incepe sa manance ,dar atentie ca pe apele nationale de luni se intra in prohibitia mare ,deci si la somn! Ca si momeli cele mai potrivite mi se par twisterele pentru perioada de primavara. Urmate de voblere ...Dupa ce se incalzeste apa bine prefer voblere si oscilante.
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
@ zamfi
...anul asta mi-am propus sa incerc si eu somnul pe Somes . Vara trecuta am observat , seara tarziu , ca ataca in suprafata . Cred ca atunci ar fi momentul voblerelor si al lingurilor .
...poti sa recomanzi ceva naluci ?
...banuiesc ca trebuie ceva mai mare si galagios....rattlin , jointed sau in orice caz sa aiva bataie mai larga
...eventual rotative cu dubla paleta ?
...anul asta mi-am propus sa incerc si eu somnul pe Somes . Vara trecuta am observat , seara tarziu , ca ataca in suprafata . Cred ca atunci ar fi momentul voblerelor si al lingurilor .
...poti sa recomanzi ceva naluci ?
...banuiesc ca trebuie ceva mai mare si galagios....rattlin , jointed sau in orice caz sa aiva bataie mai larga
...eventual rotative cu dubla paleta ?
-
- utilizator constant
Parerea mea ca depinde mult de locul de pescuit, in sensul ca daca locul este "stramt" si nu ai spatiu de manevra e greu si cu un echipament MH sa stapanesti mustaciosul...Mai ales ca are prostul obicei de a face figuri cand simte ca nu prea are stapan.ma intrebam daca cu un 10-35 g am vre-o sansa sai aduc la mal sau trebuie echipament special

Daca terenul iti permite (gen lacuri ,spatiu larg,balastiere, fara copaci ,etc) te descurci onorabil .Sigur ca depinde cat de mare e pestisorul si daca e pe lac,rau, Dunare...Dar oricum cine a prins pesti de 15 kg are deja o idee formata.
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.