Pescuit concedii vara 2015

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

lenovo
senior
senior

Re: Pescuit concedii vara 2015

Mesaj de lenovo » 03 Iun 2015, 15:54

Eu am in plan sa ma duc in 3 locuri
.
1. Raul Mures, care daca gasesti locuri care nu sunt umblate foarte des, sansele de a prinde peste mare sunt destul de mari.
2. Raul Jiu, sunt din Petrosani si o sa le fac parintilor mei o vizita si cu aceasta ocazie voi face o partida pe Jiu la clean/pastrav.
3. Raul Mare (zona Hateg - Jud. Hunedoara ) o zana care merita pescuita de orice entuziasmat al acestui sport. Acolo voi pescui exclusiv la pastrav cu musca artificiala :D
:respekt:

oby 1
veteran
veteran

Mesaj de oby 1 » 03 Iun 2015, 16:10

am vz ca recomandai locuri unde nu te deranjeaza romsilva
din umilele mele cunostinte de pescar de "ape colinare si de ses" stiu ca intai te duci la ocol sau cine dracu ia banii, platesti, si aia de acolo iti spun de unde pana unde ai platit

Gardos
senior
senior

Mesaj de Gardos » 03 Iun 2015, 16:23

oby, zau ca nu mint cand iti spun ca as plati o taxa de cateva sute de euro pe an pentru a pescui in ape publice, daca as sti ca anpa/romsilva oricine chiar face ceva pentru banii aia. dar sa te duci pe un lac neamenajat, brconat in cardasie cu romsilva, sa vezi alevini de maxim 6 cm urmarind o lingura si atat, sa te ia localnicii la misto ca dai la artificiale si altele asemenea, nu prea iti mai arde. sa ti se ia taxa pentru pescuit in sahara, e frustrant, recunoaste. e altoirea eticii pe naivitate. prefer sa zic pas:) a, am vazut si eu camioane cu cate 40 metri cubi de lemn trecand relaxate pe langa mine in valcea, zona voineasa. romsilva, 25 de lei taxa? fii serios...

oby 1
veteran
veteran

Mesaj de oby 1 » 03 Iun 2015, 16:59

atunci, cand vezi vreun politist ca isi bate nevasta in statia de tramvai sa nu suni la 112 ca e de-al lor si oricum nu face nimeni nimic
baieti, atentie!!!! cu atitudinea asta ne ducem de rapa usor usor si pe mana voastra
hai sa aveti fire intinse pe gratis si eventual la rama ca asa da si vasile de la stana

Gardos
senior
senior

Mesaj de Gardos » 03 Iun 2015, 21:09

fix despre asta este vorba! chiar ma gandesc acum ca de pe 15 iunie as putea sa omor legal, cu taxa anpa platita, vreo cateva kile de biban din ciurel sau dambovita. zilnic. si ca sa imi impac si constiinta, le-as putea da pestii plasarilor care probabil pescuiesc de foame. sau maidanezilor care sufera de foame in canisele ong-urilor. totul legal, desigur. de fapt, sunt un ipocrit care isi plateste permisele si isi va face si concediul in afara tarii...

Gardos
senior
senior

Mesaj de Gardos » 03 Iun 2015, 23:41

on topic:
stiu ca aproape toata lumea a auzit de delta :) dar cum e greu sa gasesti locuri cu servicii cat de cat ok, trebuie sa remarc pozitiv Casa Pescarilor din Lunca. e vreo doua sute de lei cabana, dar se apropie de cele 3 stele clamate. Mancarea de 7-8, mai mult decat comestibila. Ai curaj sa te duci si cu copiii.
La polul opus: La Sorin, Murighiol. Pe langa aerul savant al omului care a braconat mult la viata lui, serviciile sunt ca pentru barbati care nu vor face dus trei zile, vor sta ziua pe balta si noapte se imbata ranga. Cam mult jeg, mancare cu sare in exces, cainii umbla liber prin sala de mese. Primitiv...

valeriu28
veteran
veteran

Mesaj de valeriu28 » 04 Iun 2015, 00:08

oby 1 scrie:atunci, cand vezi vreun politist ca isi bate nevasta in statia de tramvai sa nu suni la 112 ca e de-al lor si oricum nu face nimeni nimic
baieti, atentie!!!! cu atitudinea asta ne ducem de rapa usor usor si pe mana voastra
hai sa aveti fire intinse pe gratis si eventual la rama ca asa da si vasile de la stana
Oby, hai sa-ti explic un scenariu.
Incepi sa citesti despre pescuit la "pastrav" de exemplu. te documentezi. incepi sa cumperi. incepi sa cauti ce trebuie sa cumperi. incepi sa platesti. incepi sa te interesezi ce momeli, cum, ce fir, ce lanseta, ce putere, ce tehnica, sa te apuci, citesti reviste, pui intrebari, mai iei ceva, vezi cum se umple trusa, auzi ca x a prins la culoarea y, o iei si pe aia, etc. si ajungi pe la 1000 lei cel putin.
Mulineta, lanseta, fir, agrafe, varteje, linguri, voblere, plastice, jiguri, offset, etc...

apoi, dupa 6 luni de cercetari, si exersat prin casa, sau cu alt echipament, in timp ce dadeai dupa stiuca, te gandeai, mama cum ar fi sa incerc echipamentul ala la pastrav, senzatie,
vii intr-un loc mult laudat, unde nu mai vezi viata, DELOC... te mai costa si drumul 200 lei, cazarea si etc inca vreo 3-400 lei.

o fi un salariu mediu, si tu imi zici de taxa de la romsilva si de pescuit la rame? tu esti ala pe care il injur mereu cand ma duc la pescuit, si sta si isi numara ramele pe mal in speranta ca mai prinde vreun oblete bun de pus in traista si pregatit cu mare fast, acasa, in prohibitie, multumindu-se cu resturile oferite de plasari/electricieni/ autoritati ? sper ca nu !
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !

Gardos
senior
senior

Mesaj de Gardos » 04 Iun 2015, 00:14

nu cred ca e ala:) e o specie mai complexa, genul care isi inchiriaza corpul ca display pentru mesaje publicitare :)

Gardos
senior
senior

Mesaj de Gardos » 04 Iun 2015, 00:25

chiar, daca cineva si ar lua o mulineta okuma pentru ca m-a vazut purtand un tricou pe care scrie high performance pe un podium, oare as dormi linistit? sau daca as plati o taxa de 25 de lei pentru un lac mort, as simti ca iau apararea femeilor abuzate? pentru sanatatea mea mintala, sper ca nu.

oby 1
veteran
veteran

Mesaj de oby 1 » 04 Iun 2015, 07:49

greseala capitala:CAT AM CHELTUIT
cheltui atat cat imi permit(incercand sa nu imi afecteze viata cotidiana) pt ca e o pasiune
okuma are scule decente atunci cand vrei sa faci un combo(cu tot cu accesorii) de pana in mia de lei amintita, indiferent de stilul de pescuit practicat
pe podiumuri ca si la pescuitul de zi cu zi port ce tricouri vreau pt simplul motiv ca mi le platesc si asta inseamna ca imi plac

Scrie răspuns