Sambata ma duc la pastrav, pe Valea Rea (Raul Doamnei). Nu am mai fost la pescuit de pastrav decat o data in Bucegi, doar asa ca eram la o pensiune lanag raulet.
Nu am scule specifice de pastrav, fly, muste etc. Incerc sa dau la spinning cu rotative mici 00,0,1 si cu voblere daca imi permite apa.
Apa am vazut-o o data cand am fost pe munte, e rapida, involburata, dar nu cu cadere accentuata, cu zone de latime de 2-3m dar si de 5-10 m si cu bulboane adanci. Aval de baraj e inceata, (pt ca apa se colecteaza din baraj in Vidraru) si tine si cleanuti. O sa dau si acolo. Nu o sa investesc in echipament suplimentar specific pastravului.
Ma adresez celor cu experienta la pastrav. Ce ponturi imi dati pe o astfel de apa ? Activitatea pastravului cand e mai intensa in aceasta perioada? Dimineata ?Seara ? Firul mono de clean e ok de 0.10 sau sa pun mai gros ? Nu ma astept la capturi mari, am mai prins pastrav de 200g in Bucegi si a rezistat firul f bine. Sa abordez din aval in amonte sau e mai ok invers ? O sa intru si prin apa unde e cazul. Daca mai sunt amanunte care imi scapa si pot fi utile, va rog dati share

Multumesc anticipat pt informatii !