Oscilante
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Sorin , din cite am inteles eu , detii o gramada de oscilante dar consideri ca nu sint prinzatoare de stiuca.Nimeni nu i-ti poate recomanda un model cu randament sigur , lucrul acesta depinzind in primul rind de tine. Daca esti cit de cit initiat in pescuitul cu oscilante , nu ar trebuii sa-ti pui intrebari de acest gen. In trusa ta , sint convins ca ai unele preferate care i-ti plac cum lucreaza in apa; ai incredere in ele, foloseste culoarea in functie de timp si mediu , da viata nalucii , nu te limita numai la recuperari continue si ai sa vezi ca rezultatele nu se vor lasa prea mult asteptate ! Desigur , sint o multime de factori care pot influenta pescuitul la blinker, o obsevatie atenta a timpului si mediului inconjurator , te pot scoate din incurcatura . Daca esti nehotarit in privinta alegerii 'oscilante-i prinzatoare' ( si mai rusinos din fire) vezi ce folosesc satenii din preajma lacului in care pescuiesti (forma ,culoare , marime, greutate, mod de recuperare etc.) amanunte nesemnificative ptr. alti dar pot fi foarte utile in unele cazuri . Nu ezita sa cauti stiuca in locuri pe care majoritatea le ocolesc de tema pierderii blinker-ului , tocmai acele ochiuri de apa trebuie sa-ti trzeasca interes; riscul agatarilor este mai mare dar si sansele unor capturi demne de invidiat , cresc .
Despre cum sa "joci" blinker-ul si sa-l mentii cit mai mult intr-un ochi de apa de numai citeva palme , am sa-ti explic intr-o alta postare .
Cati
Despre cum sa "joci" blinker-ul si sa-l mentii cit mai mult intr-un ochi de apa de numai citeva palme , am sa-ti explic intr-o alta postare .
Cati
-
- utilizator nou
Oscilante
Multumesc Cati. Sa sti ca in barajul in care pescuiesc eu, nu prea am vazut pe nimeni cu oscilante. Daca as reusi, as fi un fel de pionier. Oricum sa nu-ti inchipui ca e o balta cu o populatie foarte bine reprezentata de stiuca, se prinde destul de rar in general toamna tirziu, chiar inainte sa inghete. 

-
- utilizator nou
Oscilante
Delta e visul meu de cind eram pescar junior. Din pacate, pina acum, nu am reusit sa merg in delta, asa ca nu ma mai amari Florine, te rog 

-
- utilizator nou
Oscilante
Cati. Pe Cincis pescuiesc de obicei. Ai prins stiuca la oscilanta pe Cincis. Nu am observat ca esti din Hunedoara. Poate ne auzim si pe Messenger.
Sorin, si eu am pescuit destul de des pe Cincis, insa aici datorita adancimii apei difera mult fata de pescuitul pe balti. Eu cred ca pe Cincis se prinde mai bine la vobler cu tote ca pe majoritatea baltilor pe care merg prefer oscilanta. Daca tot vrei sa dai la oscilante cred ca ar trebui sa alegi unele mai grele sa evolueze mai la adancime, dar poti sa incerci si la shaduri, din cauza lipsei vegetatiei ai loc destul loc sa le joci si mari sanse sa intre si un salau. Acuma depinde si unde pe Cincis pescuiesti, eu am mers mai mult spre coada lacului, de la Bulbucani in sus, insa am prins si in dreptul motelului Cincis.
-
- utilizator nou
Oscilante
Costi. Sa sti ca la twister si la vobler am prins stiuca si salau, chiar intre Craciun si Revelion, salau la apa adinca, stiuca mai pe linga mal. Mergeam dimineata foarte devreme, intre baza nautica si dig.
Salau si biban am prins pe Cincis ...uneori peste cota limita admisa , dar cum mai ai colegi care nu au intotdeuna rezultate si..." de teama sa nu aiba probleme acasa" , treaba e ca si rezolvata !!! nu te mustra constinta ca ai retinut citeva KG. in plus..!
Stiuca am prins dar mai rar pe Cincis , in schimb in apropierea ta , la Simeria mai exact , este o balta care daca o "prinzi in forma "si dai cu blinker-ul potrivit , poti face adevarate dezastre (ramine la aprecierea fiecaruia dintre noi , cit retinem si ce eliberam !!!)
Stiuca am prins dar mai rar pe Cincis , in schimb in apropierea ta , la Simeria mai exact , este o balta care daca o "prinzi in forma "si dai cu blinker-ul potrivit , poti face adevarate dezastre (ramine la aprecierea fiecaruia dintre noi , cit retinem si ce eliberam !!!)
-
- utilizator nou
Oscilante
Cati. Sa sti ca astazi de dimineata, am fost la Saulesti, si in ciuda unei ploi foarte reci si a unui vint puternic, am prins la fund cu carasel o stiuculita de vreo 7-800 gr,iar la twister mare portocaliu cu gliter verde, un biceag. La oscilante nu a intrat nimic.