o intrebare de la un incepator in spinning

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

catax4u
utilizator constant
utilizator constant

o intrebare de la un incepator in spinning

Mesaj de catax4u » 13 Mai 2008, 21:50

nu sunt hotarat in privinta lungimii lansetei 2.10 m sau 2.40m
pt inceput ce ma sfatuiti?
pt care ar trebui sa optez?
care ar fi influenta lungimii batului?

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 13 Mai 2008, 22:18

Pt. Olt un bat universal ar fi de 2,40 chiar si din barca dar mai ales de pe mal.2,10 este pt. barca.Chiar un 2,60 ar fi bun (mai bun),presupunand ca dai dupa avat ,salau pe olt si mai mult de pe mal.

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 14 Mai 2008, 06:28

2,4 pe olt,
avantaje la lungime sunt putere mai mare, lungime de aruncare, control a naluci,
dezavantaje greu de intra prin tufe cu el, aruncari dificile in locuri stramte, transport dificil in porbagajul (de exemplul ala de 3m nu mai intra in nici un porbagaj-de berlina).
Dar 2,4 e super pentru un incepator
the angler is catching xxx, not by the lure

catax4u
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de catax4u » 14 Mai 2008, 09:13

si eu tot al 2.40 ma gandeam ca ar fi mai bine.
varianta 2.10 as fi zis ca e mai usor si il pot manevra mai usor.
da pe olt o sa incerc mult de pe mal dupa salau si avat si-asa ca o sa raman la 2.40

Irod
veteran
veteran

Mesaj de Irod » 14 Mai 2008, 09:13

eu as sugera sa cumperi un bat de 2,4 sau 2,7.

Daca nu pescuiesti in zone cu tufe si greu accesibile , indiferent daca dai de pe mal sau din barca as sugera sa mergi pe 2,7.
Oricum 2,1 ar fi ultima varianta de pe lista.

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 14 Mai 2008, 09:45

Eu folosesc lanseta de 2,70 m la pescuit pe un riu (Prut) care banuiesc ca are pe mal mai multi copaci si (mai multe tufisuri) decit majoritatea riurilor mari din ro.
Ma gindesc insa sa trec pe 2,40 nu atit datorita dificultatilor de minuire pe malul apei cit pentru faptul ca in portbagajul masinii mele nu incape decit pe diagonala.

Cit despre influienta lungimii lansetei, cu cit e mai lunga favorizeaza aruncari mai lungi (aici insa determinanta este tehnica pescarului) si ofera in anumite situatii posibilitati mai bune de manevrare a nalucii respectiv a pestelui . Dezavantajul ar fi dificultatea de manevrare in zone cu vegetatie abundenta pe mal (si in cazul meu si la transport).

Si un sfat (pe care vad ca nu l-ai cerut): eu prefer ca minerul unei lansete sa nu fie prea mare. Prinzind lanseta din zona mulinetei (mai precis cu piciorul mulinetei intre degetul mijlociu si degetul inelar) ma deranjeaza daca minerul este prea lung si trece de cot. Aici insa trebuie atentie pentru ca minerele se fac mai lungi pentru a favoriza aruncari mai lungi (si ai nevoie de asta la pescuitul de pe malul riului) ... asa ca nu o lua ca pe o regula stricta .

catax4u
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de catax4u » 14 Mai 2008, 10:25

da,chestia cu maneru nu am intrebat.asta din cauza ca sunt un incepator in spinning,cu toate ca am fost la stiuca care,atat cat am observat eu,e mult mai artagoasa cand vine vorba de artificial decat salaul.nu stiu daca si avatul ar fi in aceeasi oala cu salaul.au fost zile in care atunci cand eu am fost la salau,la stationar,avatul manca la suprafata si am vazut pescari inspirati care au aruncat imediat rotativa si avatii intrau de minune.
oricum tin cont de sfatu tau si din cate bete am vazut pana acuma,manerele nu depaseau cotul ca lungime.

justme
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de justme » 14 Mai 2008, 20:42

2,40 buna, te strecori mai repede prin "tufisuri" si are loc in portbagaj
2,70 f. buna, arunci nalucile mai departe cu tufisurile te descurci tu (ca doar nu mergi prin jungla) iar cu portbagajul la fel (o tii pe geam :lol: )

catax4u
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de catax4u » 15 Mai 2008, 10:10

gata.
am luat lanseta.
am ramas la 2.40.
mi sa parut cea mai potrivita.

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 15 Mai 2008, 14:18

Zi si noua ce marca si ce model, sa mai avem ce comenta :)
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Scrie răspuns