nalucile suple, superioare celor metalice la biban si salau?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 07 Noi 2009, 13:15

Hai sa fiu eu al doilea :lol: Se foloseste bronz exact pentru sunetele care le scoate in contact cu margica ...Plumbul,asa cum stim ,e mult mai "tacut" :wink:
Deci parerea mea este ca merita folosit bronzul in loc de plumb...
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 07 Noi 2009, 16:24

Mircea 13.N-ai auzit de bronz pt ca nimeni n-a fost curios sa cerceteze cum este montura ORIGINALA.Celelalte sint imitatii. La fel cum pun pariu ca ,multi folosesc drop shotul pt a explora suprafete mari. Nu ca ar fi ceva gresit ,dar montura originala acopera sprafete mici insistind mult in acelasi loc.
Zamfi,stii cumva de unde se pot procura lesturi din bronz si la ce pret??

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 07 Noi 2009, 16:27

Mircea13 am vorbit doar pt montura texas,montura carolina este ceva foarte diferit de texas,asta daca mergem la original din nou.

mircea13
veteran
veteran

Mesaj de mircea13 » 07 Noi 2009, 17:12

Salut. Nici in cataloagele americane nu am vazut decat monturi gata facute dar cu plumb nu cu bronz. De la care magazin ati cumparat voi cu bronz ca vreau si eu sa cumpar? Numai bine. Mircea13

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 07 Noi 2009, 17:32

Zamfi,stii cumva de unde se pot procura lesturi din bronz si la ce pret??
Mie mi-a adus cineva din Aiud la comanda .Un tip care are magazin de scule.Nu mai stiu pretul dar nu era foarte mare.E drept ca a trecut cam un an... :lol: Cred ca le-a adus din Ungaria ca omul e maghiar.O sa-l intreb cu prima ocazie si eventual iti dau mp.
Din alama mi-am facut eu :lol: Ma rog ,un strungar la servici... :P Nu suna ca bronzul dar asta e!De fapt dintr-o bara de bronz , la un diametru de vreo 10-15 mm ,orice strungar care se pricepe poate sa-ti faca.Inconvenientul ar fi ca pierzi ceva material la prelucrare ,dar asta e...
O seara buna.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 07 Noi 2009, 21:08

Si eu ma gindeam la varianta asta. In seara asta am lasat 3 monturi texas,bine ca n-au fost cu bronz :lol: :lol:

mircea13
veteran
veteran

Mesaj de mircea13 » 08 Noi 2009, 17:35

Salut. Va rog sa imi spuneti daca voi folositi pentru drop shot carlige de culoare rosie sau carlige normale de crap cu ochet indiferent de culoare nr 2-3-4 sau ce numar? Am vazut pe youtube ca unii folosesc carlige rosii si ma gandesc ca poate au o mai mare atractie pentru pesti.Numai bine. Mircea13

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 08 Noi 2009, 18:31

Imi pare rau dar eu nu pescuiesc cu montura drop-shot deoarece pe la mine nu am conditii de asa ceva... :cry: Un texas sau california mai merge ... :wink:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 08 Noi 2009, 20:34

semlecangheorghe scrie:drop shot:pe leader la 30-40cm de lest este legat fie un cirlig special,care sta la 90 de gr fata de fir,fie un cirlig de jig neturnat,la care nodul se face pe acea portiune mica ce sta la 90de gr fata de tija,in ambele variante,cirligul sta la 90 gr fata de fir.Se folosesc naluci fara apendice vibratil,dar nu neaparat.Este o metoda ce exploreaza pe verticala,si nu pe arii largi,ci acolo unde banuim ca sta salaul:praguri, butuci,crengaraie inundate etc.Lestul trebie sa fie suficient de greu sa nu-l misti din loc.Se lanseaza linga locul banuit ca ar fi sediul dintosilor,si, dupa ce lestul atinge fundul,FARA A MISCA PLUMBUL DIN LOC,se scutura usor firul cu miscari repetate din vf lansetei,urmate de tensionari si detensionari.Este un fel de joc al nervilor,in care,cine cedeaza primul pierde.In mod normal nici un salau normal la cap nu rezista la asa ceva.Gulp alive sint naluci create special pt aceasta tehnica dar am avut rezultate si cu altele,neimpregnate cu miros.TEXAS:o montura ce exploreaza pe orizontala,pe arii destul de mari acolo unde sint bolovani ,praguri etc.Consta dintr-un lest in forma de glont,tras pe leader,apoi o margica de sticla si apoi un cirlig cu o forma speciala,care se ascunde in corpul nalucii.In varianta originala lestul este din bronz si sunetele produse de loviturile cu bolovanii si cu margeaua de sticla,atrag atentia rapitorilor.Naluca poate sa fie fara vb sau cu apendice vibratil.Lanseta trebuie sa fie rapida si cu rezerva mare de putere,pt ca intepatura sa penetreze mai intii corpul nalucii si apoi dantura salaului.Cind maninca prost,ratarile sint dese.Fiecare dintre aceste tehnici se pot adapta la orice rapitor prin alegerea specifica a nalucilor ,colorilor,etcMontura clasica cu jig o stii deja,spor la treba..
Scuze ca intervin. Poti da cumva un link sau o poza ca sa ne lamurim cum e montura Texas? Se gasesc cele necesare si la magazinele de pescuit din Romania sau doar comandate de pe net?

bushmaster
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bushmaster » 08 Noi 2009, 20:41

Scrie răspuns