nalucile suple, superioare celor metalice la biban si salau?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 31 Oct 2009, 21:12

Iti dau una ,ba nu, ti le dau pe toate gratis sa le incerci.Nu stiu insa cum ai sa le pui pe apa cu echipament de bait casting.Asta presupunind ca ai gasit gustul atragator...

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 03 Noi 2009, 09:01

Mai baieti, decat sa luati flacoane cu imputiciuni care vi se varsa in rucsac si declanseaza reactii isterice din partea nevestei sau amantei (macar prima nu te poate parasi ca aveti casa si copil impreuna dar a doua...pa si pusi/pussy :lol: ) mai bine luati la voi niste carne stricata sau peste de 2 zile si frecati pe mortaciuni nalucile ca efectul va fi sigur!
Nu stiu, dar mi se pare ceva bizar in toata povestea asta! Daca ajungem sa "aromatizam" si nalucile unde ajungem? Cum ar fi ca si voblerele, si rotativele poate si mustele artificiale de pastrav sa fie tavalite prin substante miraculoase? Normal e ca nalucile sa prinda prin miscarea lor nu prin arome! Altfel mai bine pun momeli naturale!

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 03 Noi 2009, 09:44

Normal??Pai nimic pe lumea asta nu mai e normal,sau normalul este ceva relativ.Totusi mergind pe logica ta, hai sa renuntam la forma naturala a voblerelor si shadurilor,la detelii minore cum ar fi ochi,pct rosu,solzi aripioare si alte chestii,si sa folosim forme abstracte furate din cubism sau alte chestii ciudate,ca de ,altfel mai bine dam cu momeala naturala... :wink: :wink:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 05 Noi 2009, 00:31

semlecangheorghe scrie:Normal??Pai nimic pe lumea asta nu mai e normal,sau normalul este ceva relativ.Totusi mergind pe logica ta, hai sa renuntam la forma naturala a voblerelor si shadurilor,la detelii minore cum ar fi ochi,pct rosu,solzi aripioare si alte chestii,si sa folosim forme abstracte furate din cubism sau alte chestii ciudate,ca de ,altfel mai bine dam cu momeala naturala... :wink: :wink:
Ei, nu exagera acum! :lol: Normal ca e bine sa avem naluci performante dar de ce sa le aromatizam cand miscarea lor trebuie sa declanseze atacul?

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 05 Noi 2009, 02:26

Am vazut prin reviste voblere gen Bart si Homer Simpson cu barbeta .Trebuie incercat si cu ele,poate prind bine si se duce naibii toata teoria. :roll:
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 05 Noi 2009, 08:02

Am vazut pe you tube un filmulet cu niste rusi care si-au mesterit in barca un fel de slider dintr-un morcov,caruia i-au facut o taietura frontala,si i-au atasat niste triple,si culmea au prins si cu el :lol: .Fario,tu zici ca miscarea declanseaza atacul,si ai dreptate ,dar sint si cazuri cind stiuca ataca o naluca stopata secunde bune chiar in vecinatatea locului de pinda,si aici cred ca intervin detaliile gen solzi ,ochi etc.Mirosul n-as crede sa fie determinant,cel putin nu intr-o masura de speriat,si spun asta pt ca am folosit si ultrabite si berkley gulp alive,ultimele fiind naluci prinzatoare,adevarat, dar nu peste alte naluci nearomatizate.Un amic a facut un cocteil,la o partida de salau pe Mures,disperati de lipsa atacurilor,din ultrabite,ulei de peste si tot
ce a mai gasit pe acolo,amestec caruia i-a zis -smincleu-,si care urma sa-l brevetam daca da rezultate :lol: .Si rezultatul a fost ca a imputit tot pe ce a pus mina:barca,lansete,gume evident,pina si portiera de la masina mea a putit citeva zile ,asa discret :lol: .Salai sau macar atacuri 0 :lol:

rookie4ever
utilizator constant
utilizator constant

nalucile suple, superioare celor metalice la biban si salau?

Mesaj de rookie4ever » 05 Noi 2009, 09:49

Despre folosirea morcovului la stiuca am auzit acum cativa ani de la niste "mosi". Ei ziceau ca o folosea (de) prin 60. Se lua morcovul si se "cioplea" etc. Tot ei ziceau ca mai foloseau pixuri (!?), in loc de morcovi, dar morcovii erau mai prinzatori, probabil ca stiuca tinea mai mult naluca in gura.
Eu sunt convins ca de vina era culoarea (pixurile ziceau ca erau tot strident colorate, ramane doar sa cred ca se gasea asa ceva pe vremea aia)
Despre "arome" si utilitatea lor... cred ca sunt prea multi factori de luat in considerare:
1- nu cred ca au fost facute special pt pestii de la noi...
Inainte de a judeca un loc de pescuit trebuie invatat un pic despre cine locuieste acolo, ce mananca si in ce perioade. Mai demult am disecat niste stiuci(nu marlite) prinse la rotativa si am constatat ca dansele "contineau" lipitori. In zona respectiva carasul si obletele ar fi fost alegerea fireasca. Cand nu erau lipitori se gaseau mrenute in burta lor...etc. (au fost mai multi care au confirmat)
2- aromele/atractantii sunt convins ca au rolul sa mareasca sansele pescarului de a intepa pestele, sperand ca animalu' nu va scuipa asa repede naluca. [La plastice am avut rezultate mai bune. La nalucile "rigide" s-au cam intepat singurei (am spus ca sunt foarte incepator :oops:?)]
3- :D subscriu grupului care sustine ca miscarea/vibratia, apoi aspectul si in ultimul rand gustul este ordinea in care naluca ademeneste musterii...

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 05 Noi 2009, 17:58

eu am prins o ditamai caracalina in gradina.hoata dadea atacul la morcovi si i-am dat dupa ceafa cu un pastarnac.

TopGear
senior
senior

Mesaj de TopGear » 05 Noi 2009, 18:23

Si marmota? Invelea ciocolata, sau ba?

bogdan_rosu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de bogdan_rosu » 05 Noi 2009, 20:21

Morcovi si pixuri mesterite sa devina naluci, in conditiile in care cei mai multi dintre noi au foarte putin timp liber. Mergeti la pescuit oameni buni, lasati vrajeala :lol:
Thousand miles travels begins with one simple step. Keep walking !

Scrie răspuns