Mulineta Ultralight (?) okuma polaris 30

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
pricop
junior
junior

Mulineta Ultralight (?) okuma polaris 30

Mesaj de pricop » 09 Iun 2015, 14:49

Vreau sa imi cumpar un bat de ultralight (am pus ochii pe un cormoran 1-9 gr) si am nevoie de o mulineta foarte usoara. Tot cautand am dat peste Okuma Polaris 30FD

Imagine

Peste tot apare in descriere ca ar avea 171 gr, mai putin pe TF unde e trecuta cu 230 gr. In fine, voi presupune luand partea majoritatii ca are 171 gr.

A folosit-o cineva? o poza cu tamburul incarcat se poate? Fiind o mulineta pentru UL va fi incarcata cu fir subtire motiv pentur care as cam avea nevoie sa aseze bine firul.

Mulineta Okuma are 2 rulmenti, iar in aceeasi zona de pret as mai avea optiunea Baracuda Scorpion DC20 cu 10 rulmenti (?) la 160 grame.

Imagine

Rugamintea e aceeasi: pareri despre Baracuda Scorpion DC20 si poze cu tamburul incarcat daca se indura careva.

Nu am pescuit tare mult la clean; pentru inceput o lanseta de 120 lei + mulineta la 80 lei imi satisfac cerintele. Atata doar ca nu stiu care din cele 2 mulinete sa o aleg.

Sunt deasemenea deschis la sugestii (insotite de poza cu tamburul incarcat daca e posibil), dar n-as prea trece momentan de 80-100 lei la mulineta. 100 lei Maxim si doar daca face si cartofi prajiti. :) Daca imi propuneti ceva la 101, e mult.

vampir
utilizator constant
utilizator constant

Re: Mulineta Ultralight (?) okuma polaris 30

Mesaj de vampir » 09 Iun 2015, 17:54

Okuma este prea mare de 3000 pt ce iti trebuie tie. Totalfhising o da ca are 230 g parca si cred ca asta este greutatea reala. Dar sa pui 240 m fir pe ea chiar de ar fi mai usoara tot este prea mare. Sunt si niste daiwa pe la 95 ron. Baracuda nu stiu daca pune firul asa cum vrei tu.

valeriu28
veteran
veteran

Mesaj de valeriu28 » 10 Iun 2015, 00:09

stimabilul Domn Vampir nu vorbeste niciodata in plus. complet de acord cu dansul. vezi totusi ca sienna e la 139 lei la total. 210 grame. greutatea e importanta, dar mai important e cat de mare e tamburul. pt dimensiunea de 1000, ai nevoie de un tambur mai marisor, la shimano mi se pare ok. (sienna, nexave, etc). iar sienna, stiu, trece putin de suta, dar e bine construita (pt monofilament)
Okuma am avut si eu de 3000, e micuta pentru 3000, dar face peruci, etc. nu te lua dupa rulmenti, hakuyo probabil o sa scoata mulinete cu 20 rulmenti doar doar mai vinde ceva... ti-am propus la 139 pt ca nu prea ai de ales.
Scula face diferenta, si nu vorbesc de prins, acolo e simplu (am vazut stiuci de 2-3 kile scoase cu mulineta de 10 lei, care era pe dreapta dupa prima stiuca)
e vb de stresul cu incurcatul firului, (firul cat te costa?) si de placerea unei miscari cursive..etc. tu stii mai departe.
cred ca si 230 grame echilibreaza, dar ca fost proprietar de okuma, actualmente shimano, mergi pe ultima din toate considerentele.
e mult mai buna okuma decat orice chinezarie, insa nu imi place cum incurca firul, am patit-o cu o safina noir de cateva ori si mi-am f...t partida.
baracuda, jaxon, astea scoate-le din ecuatie.
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !

Dan Stefan C.
veteran
veteran

Mesaj de Dan Stefan C. » 10 Iun 2015, 08:58

Am verificat si modelul Polaris 30 este dat de producator la 230g.
Ca si mulinete iti recomand ori Tica Dyna Spin ori Shimano Sienna 1000 FD. Mulinetele mai ieftine nu vor aseza bine firul si vei face multe peruci.

pricop
junior
junior

Mesaj de pricop » 10 Iun 2015, 14:41

Multumesc mult pentru raspunsuri. Raman atunci la Sienna, n-am ce face. M-as fi ferit de Shimano pentru ca am avut de-a face cu o Shimano Catana 2500 si sa te fereasca Sfantu' sa te prinda o ploaie ca nu mai mulinezi cu ea. Cum da de apa cum iti f...e partida de pescuit. Ziceai valeriu de jaxon. Nu am folosit nicio mulineta de la ei, dar doar din curiozitate iti recomand cand ai ocazia sa pipai un fir Monolith sau New concept de 0.10 mm. Majoritatea firelor le iei la grosimea specificata de 0.10 mm si au de fapt 0.15-0.20. Jaxon in schimb daca scrie 0.10 mm pe rola, de 0.10 e... daca nu chiar mai subtire. Incearca-l cand esti intr-un magazin si ai ocazia.

Inca odata va multumesc tuturor pentru sugestii.

vampir
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vampir » 10 Iun 2015, 19:05

Asta am cumparat eu pt un prieten http://www.totalfishing.ro/mulineta-dai ... 22350.html . Functioneaza binisor. Chiar la-m intrebat daca ia facut vreodata peruci, o foloseste cu un fir textil de mana 2. Nu a facut niciodata peruci. Catana stiu si eu cum este cand intra apa in ea. Despre Daiwa asta nu stiu nimic daca intra apa in ea cum se comporta. Depaseste si asta cu 6 ron bugetul. Vezi si tu ce faci. Tot Tica te sfatuiesc si eu sa iti cumperi. Mai stai o luna si iti iei mulineta pe care ai sa te bazezi multi ani.

misulica70
veteran
veteran

Mesaj de misulica70 » 10 Iun 2015, 21:10

+ 1 ptr Tica ,folosesc 2 buc si merg fain de tot.[ptr banii in care este]

3my
senior
senior

Mesaj de 3my » 10 Iun 2015, 21:19

Daca tot este sa ne dam cu parerea, si eu ti-as recomanda Tica, modelul Dyna Spin Gh(I) 1000:
http://www.totalfishing.ro/mulineta-tic ... 37446.html
Cu toate ca este o mulineta pentru UL, am scos cu ea stiuca si avati si de 2 dar si de 3 kg.Nu mi-a facut niciodata peruci, si functioneaza ireprosabil.Eu unul sunt impresoinat de ea.

Scrie răspuns