Mulineta lui Greuceanu

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Gardos
senior
senior

Mulineta lui Greuceanu

Mesaj de Gardos » 12 Mai 2015, 21:48

am vreo doua bete heavycarora mulinetele de 2500, sub 280 de grame, nu le ridica botul din pamant. Si mai am si niste naluci de la 30 de grame in sus: slidere, jerkuri,voblere, d-astea. ma gandeam sa imi iau o mulineta de 4000, care sa si echilibreze lansetele, dar nici sa nu se uzeze de la nalucile de 50 de grame dupa 10 partide. si care sa aiba si tambur mai mare, sa castig inca vreo cativa metri de pe mal...Dupa mintea mea de acum, as lua un zauber de 4000 sau una dintre la fel de celebrele-i clone.
ma intreb insa daca chiar si mulinetele astea nu sunt prea putin pentru submarinele de 50 de grame ? stiu, casting, dar am o retinere...ceva mai bun/ fiabil in zona sub 150 de euro exista? multam anticipat pt raspunsuri!

valeriu28
veteran
veteran

Re: Mulineta lui Greuceanu

Mesaj de valeriu28 » 12 Mai 2015, 22:42

Pt tine, STELLA !!:))
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !

valeriu28
veteran
veteran

Mesaj de valeriu28 » 13 Mai 2015, 00:29

Dragos, fie vorba ntre noi...ce rost are o mulineta de 4000 de 150 eur? clar orienteaza-te catre shimano. dar cred ca un nexave D, ar face ce-i ceri cu bani mai putini. gen 250 lei.. sau un Solstace cum am eu dar de 4000. Solstace are drag de 10kg...sau 20lbs. mi se pare super power, pacat ca nu are tambur de rezerva. si crede-ma ca iese somnul ala cu mulineta asta, cu un fir de la power strike si cu o lanseta puternica!
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !

Gardos
senior
senior

Mesaj de Gardos » 13 Mai 2015, 04:27

Valeriu, nu mi-e teama de niciun peste cu biomasterul de 2500, nu stiu insa cat ii prieste sa plimb cu el prin apa naluci mari...

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 13 Mai 2015, 07:59

Ceva full metal, gen Spro Red Arc, sau ceva de la Penn (astea sunt mai grele dar sunt mulinete de care tragi fara emotii).

Iujin
veteran
veteran

Mesaj de Iujin » 13 Mai 2015, 08:12

ABU GARCIA SORON STX 40.

Deliberately overbuilt to give you the strength advantage. All Aluminium construction, 11 HPCR® bearings, Super smooth and powerful Carbon Matrix drag and stainless steel components. Functionally improved for smooth and consistent operation. Now with our exclusive Superline spool system which eliminates the need for backing or tape.

SuperLine and Mono Aluminium Spools Included
X-Crâftic™ Alloy Body, Body Cover, Rotor and Bail Arm for Corrosion Resistance
Sealed Carbon Matrix™ Front Drag System for Ultra Smooth Drag
Duragear™ Gears for Long Life
11 HPCR Bearings

Greutate 289 grame.
Dragostea e oarba, dar casatoria ii reda vederea!!!

Dan Stefan C.
veteran
veteran

Mesaj de Dan Stefan C. » 13 Mai 2015, 09:27

Cred ca pentru naluci mai grele s-ar potrivi SPRO Red Arc, SPRO Zaltarc sau Shimano Technium.. Mulinete gen Solstace sau Nexave nu cred sa faca fata prea mult timp la asemenea naluci. Forta de franare de 10kg nu are nici o relevanta in acest caz.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 13 Mai 2015, 09:53

Dan Stefan C. scrie:[…..] Forta de franare de 10kg nu are nici o relevanta in acest caz.
Cata dreptate ai … si de regula nu prea are relevanta atata timp cat nu se pescuieste cu lansete care sa faca fata unei astfel de forte. Este amuzant (si am vazut destule pe forum) cum unii ce pescuiesc cu lansete pana in 20 de grame cauta mulineta care sa aibe frana de 8-10kg pentru a pescui la salau, stiuca sau avat. Pai nicicare dintre pestii astia nu reusesc sa miste o frana stransa peste 5kg … poate doar o stiuca sanatoasa rau de tot.

Cei care cauta frane cu cifre mari … sa regleze frana de la oricare dintre mulinete la 3 kg si sa traga cu lanseta pana isi da drumul :wink: … iar cand vine vorba de somn sa o regleze undeva la 5,5-6,5 kg si sa traga cu lanseta din nou :wink: (am dat afara somn ce sarea de 2,5m cu frana reglata la vreo 4,5kg)
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

vampir
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vampir » 13 Mai 2015, 18:18

Tica Stunna.

Gardos
senior
senior

Mesaj de Gardos » 13 Mai 2015, 20:26

am pus mana pe stunna, si nu mi-a placut. dupa aia, am citit si un review aici: http://fabulateur.over-blog.com/article ... 74934.html
am pipait si spro zaltarcul, si redarcul. zaltul mi-a placut mai mult, dar are knobul ala atat de mare, ca vad numai peruci in fata ochilor.
imi face rau de tot cu ochiul acel abu garcia. dar nu exista in romania...
maine vad niste penn-uri, dar si niste sakura gunner, aplax(?)...multumesc pentru sugestii, chiar m ati ajutat enorm.

Scrie răspuns