Localizare salau pe Dunare

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

pricopo
junior
junior
Mesaje: 68
Membru din: 16 Aug 2013, 15:10

Re: Localizare salau pe Dunare

Mesaj de pricopo » 05 Dec 2019, 13:56

Mâine vreau sa mai bag o fisa. Credeti ca ar fi mai bine să merg pe Sarulesti?

adrian99
veteran
veteran
Mesaje: 11636
Membru din: 06 Sep 2008, 13:51
Localitate: Buzau

Re: Localizare salau pe Dunare

Mesaj de adrian99 » 05 Dec 2019, 14:21

probabil a inceput sa inghete....
mai bine o "bagi"la flipere
:D

Adi G
veteran
veteran
Mesaje: 2177
Membru din: 21 Sep 2010, 13:44
Localitate: Malu Garlei

Re: Localizare salau pe Dunare

Mesaj de Adi G » 05 Dec 2019, 16:47

Cand pescuiesti la salau nu mergi la pescuit sa prinzi peste, mergi la pescuit de dragul pescuitului... :lol: In zile insorite inceraca dimineata inainte de rasarit si seara cand incepe sa se intunece, in zile tulburi, cetoase merita incercat toata ziua. Cauta zone mai linistite, mai ferite de curent, pe langa barje sau pontoane, pe langa picioare de pod, unde vezi pe mal stanci sau alte ciudatenii. Daca ai "scanat" un anumit loc si nu se intampla nimic o jumatate de ora, treci mai departe la urmatorul spot. Important este sa insisti si sa te obisnuiesti la maxim cu lanseta. Incearca sa pipai substratul cu jigul si sa intelegi ce se petrece, unde se afla praguri, pietre, gropi etc....
Spor!

pricopo
junior
junior
Mesaje: 68
Membru din: 16 Aug 2013, 15:10

Re: Localizare salau pe Dunare

Mesaj de pricopo » 08 Dec 2019, 17:57

Așadar, vineri, conditii extreme. Temperatura de dimineata sub zero grade, cumulată si cu vant de 10, 12 km/h faceau inele sa necesite degivrare cam la jumatate de ora. După un răsărit frumos s-a lăsat si o ceață care a ținut toata ziua.
Am avut noroc si am avut parte de un ciocan, atât cât a putut el, de la strap de pana in 800g, în prima jumătate de oră de pescuit, fapt ce mi-a dat speranta pt restul zilei.
Dar n-am mai avut decât niste atacuri timide, fără finalizare, în zona copacilor căzuți de lângă mal. Probabil se impunea schimbarea cu o nălucă mai puțin agresivă, si o prezentare mai fina, dar frigul si-a pus amprenta asupra concentrării si lucidității deciziilor.
Raman in continuare aspirant la salai mai rasariti pana la următoarea încercare.

catalinioan
utilizator nou
utilizator nou
Mesaje: 2
Membru din: 31 Dec 2018, 13:55

Re: Localizare salau pe Dunare

Mesaj de catalinioan » 05 Apr 2020, 17:45

nu te descuraja,cand te duci la pescuit insista sa pescuiesti corect,nu ridica foarte mult naluca de pe fundul apei,incearca sa joci naluca in mai multe feluri,o tarai pe substrat,o ridici usor cu varful lansetei,si de obicei coreleaza bine greutatea jigului si conditiile in care pescuiesti nu pune jig mai greu decat este nevoie,nu insista foarte mult pe un loc da in locul respectiv cam 30 min timp in care schimbi nalucile incerci pe culori diferite si actiuni diferite,tine firul tensionat sa ai control mereu la naluca daca ii lasi burta poti avea atac si sa nu-l simti,foloseste fire de calitate eu cred ca acest aspect conteaza si cat mai subtire posibil la partida respectiva am vazut ca de multe ori face diferenta,,,,,,si dupa atate sfaturi iti zic urmatoarele,,,,,,,eu pana in toamna lui 2019 am pescuit la salau exclusiv pe lacurile de pe Siret din Moldova cand in sfarsit cu niste prieteni am fost 3 zile la pescuit la MURIGHIOL-,Uzlina ,am pescuit prima zi la biban si stiuca ,am dat de biban a fost un spectacol,am prins si ceva stiuci dupa care am plecat in cautarea salaului in zilele urmatoare,unde aplicand metodele mele am prins in jur de 4-5 salai punctabili unii spre 2 kg ,si foarte multi mici bineiteles eliberati toti,concluzia se poate prinde si la primul pescuit salau la Dunare----fir intins iti urez

Scrie răspuns