lanseta salau
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
lanseta salau
salut, caut o lanseta de salau senzitiva, cu care sa simt tzacurile fine. sa fie usoara si comoda. nu am gasit nimic pana acum. dau si de pe mal si din barca pana acum am avut 2.4 si 2.7. bugetul e 300 lei, dar vreau sa fie senzitiva, pot sa mai pun 100-200 dar vreau ceva senzitiv cu care sa pot pescui si de placere
Re: lanseta salau
custom si ai scapat de toate temerile...
Albert... Custom la 400 - 500 lei? Cu care sa simți tancurile fine?albert.C scrie:custom si ai scapat de toate temerile...
Dacă vrei ceva senzitiv trebuie sa scoți cam dublu din buzunar... și noua tot nu o iei...
Cauta la anunturi un Sh poate ai noroc
-
- veteran
O lanseta cu un raport bun calitate/pret pana in 300 de lei este Shimano Exage 240 M. Este destul de senzitiva si placuta in drill.
exage ca toate shimano sunt prea moi si nu-mi place vreau ceva sa plece doar de varf primele 2-3 inele cu rezerva pe talon si subtire in blank inele lipite sa fie ceva senzitiv, maner splitat sau pluta. nu cred ca trebuie sa ai peste 1000 lei sa cumperi o lanseta buna de salau sunt atatia pescari de salau care nu dau banii astia
-
- veteran
Pentru barca poti folosi Berkley Pulse 632 ML sau daca vrei ceva dintr-o bucata pentru un pescuit cu gramaje mici, poti sa incerci Rapture Finezza. Pentru pescuit de pe mal e destul de greu sa gasesti o lanseta asa de rigida si usoara in bugetul specificat de tine. Doar Berkley Pulse Evo 2,40 ar corespunde specificatiilor, insa vei avea probleme sa lansezi greutati mici.
O sa-ti dau cateva idei din cele pe care le stiu eu si care cred ca pot fi gasite la preturi in jur de 300lei. Nu ai specificat daca vrei pe balta sau pe rau, exemplele de mai jos sunt mai mult pentru balta.
Shimano compre seria veche, putere medium, 2.1m. Seria noua e si ea reusita desi pare mai moale fibra, eu am modelul compre travel 2.1m MH de curand, deocamdata fara capturi dar pare suficient de senzitiva, cu textil subtire merge binisor de la 5gr+guma. Modelul M e aproximativ la fel pe varf, pare ceva mai fin pe cotor si la scuturat parca e mai moale putin.
Poate gasesti un st croix premier la mana a 2-a, in timp am avut mai multe puteri si lungimi, inca mai am 3 bucati si sunt foarte ok pret/performnta, ML de 7' e ok. Poate la SH si daca mai pui ceva gasesti si un avid, M de 7' e foarte ok.
Daca gasesti un bat facut pe blanc cabelas IM7 704-2 sa nu-l scapi. E favoritul meu la salau pe balta. Si XML-urile vechi sunt reusite.
Merita sa te uiti si la un colmic black weapon de 7', cel pana in 5/8oz.
Mai bine nu te grabi, incearca sa pui mana pe ele (mai ales cele pentru piata locala, de cele mai multe ori descrierea nu se potriveste ) sa vezi care iti vine bine. Senzitivitatea e o chestie subiectiva, conteaza foarte mult si firul, mulineta si ... mai ales obisnuinta cu semnalele batului.
Shimano compre seria veche, putere medium, 2.1m. Seria noua e si ea reusita desi pare mai moale fibra, eu am modelul compre travel 2.1m MH de curand, deocamdata fara capturi dar pare suficient de senzitiva, cu textil subtire merge binisor de la 5gr+guma. Modelul M e aproximativ la fel pe varf, pare ceva mai fin pe cotor si la scuturat parca e mai moale putin.
Poate gasesti un st croix premier la mana a 2-a, in timp am avut mai multe puteri si lungimi, inca mai am 3 bucati si sunt foarte ok pret/performnta, ML de 7' e ok. Poate la SH si daca mai pui ceva gasesti si un avid, M de 7' e foarte ok.
Daca gasesti un bat facut pe blanc cabelas IM7 704-2 sa nu-l scapi. E favoritul meu la salau pe balta. Si XML-urile vechi sunt reusite.
Merita sa te uiti si la un colmic black weapon de 7', cel pana in 5/8oz.
Mai bine nu te grabi, incearca sa pui mana pe ele (mai ales cele pentru piata locala, de cele mai multe ori descrierea nu se potriveste ) sa vezi care iti vine bine. Senzitivitatea e o chestie subiectiva, conteaza foarte mult si firul, mulineta si ... mai ales obisnuinta cu semnalele batului.
asa e multumesc.pentru balta e sigur batul pe rau nu ai nevoie mare sa fie senzitiv.colmic am vazut niste bete reusite dar sunt scumpe 1000-1200lei.Nu ma grabesc o sa mai caut. am obs ca daca e carbonul mai subtire sau cu cat mai putina vopsea pe el si senzitivitatea creste. subiectiv dar sunt lansete pe care cand le iei in mana nu mai trebe sa te obisnuiesti cu ele
Zi-mi una la 300 lei sau chiar 500lei.hook4ever scrie:... subiectiv dar sunt lansete pe care cand le iei in mana nu mai trebe sa te obisnuiesti cu ele