Jigging-Diferentze in prezentare

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

mikebazga
junior
junior

Mesaj de mikebazga » 02 Mar 2007, 12:40

Sincer,pe mine m-a pus pe jar Malin Musatescu,in ALP,avea un articol,a fost cu Paco,pe Tzaga,si-au avut capturi deosebite de salau.Adevarul ca au pescuit din barca,pe fundul fostei albii a paraului,aveau sonar si au gasit-o.Au pescuit cu naluci suple(nu stiu exact cum le spune)un fel de gruburi,subtiri,si cu apendicele vibratil,lung,pe jiguri de max 5 gr.Am informatii,ca deja salaul a inceput sa "bata"la apa mica,unde se grupeaza acum albitura.Insa nu prea vad cum as putea pescui,la mal,cu jig.

zander
veteran
veteran

Mesaj de zander » 02 Mar 2007, 12:58

salut, si eu pescuiesc la salau pe lacurile de pe valea Fizesului si pot sa iti spun ca inca nu este salaul langa mal.
Tehnica de joc de pe mal este cea uzuala in "dinti de fierastrau " sau tarat jigul pe fundul albiei, doar ca apa fiind mai mica in zona malurilor trebuie folosire juguri mai usoare.

horiavd
senior
senior

Mesaj de horiavd » 02 Mar 2007, 13:45

zander scrie:salut, si eu pescuiesc la salau pe lacurile de pe valea Fizesului si pot sa iti spun ca inca nu este salaul langa mal.
Tehnica de joc de pe mal este cea uzuala in "dinti de fierastrau " sau tarat jigul pe fundul albiei, doar ca apa fiind mai mica in zona malurilor trebuie folosire juguri mai usoare.
Simplu, :D nu??

mikebazga
junior
junior

Mesaj de mikebazga » 02 Mar 2007, 17:46

Salut,Zander(salau nemtesc)si Horia,usoare insemnand 2-3-5Gr?si twistere de 3-5-7 cm?Shaduri sau gruburi?Parerea voastra..asa,informatiile le am de la un clujean care a fost duminica pe Tzaga,Ce altceva ar fi putut ataca albitura langa maluri?Bibanul?

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 02 Mar 2007, 18:17

La peste viu se prinde salau in 15 m de la mal...Si la Zau , Dostad(inchis!) ,Iernut ! Si daca nu "bat" in mal , va garantez ca masculii "lucreaza" la cuiburi ! Vremea(temperatura) este pentru 10-15 aprilie ! Asta la noi...In sud , pe Valea Argovei , cica curgeau icrele din ei acum doua saptamani...

Daca-i gasesti, mikebazga, iti garantez ca-i vei prinde si la jeliboane ! Acum ,din ce mai stiu si eu , nu-si fac cuiburi pe ...namol :lol:

Fir intins.
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

mikebazga
junior
junior

Mesaj de mikebazga » 02 Mar 2007, 18:54

Sigur,Aline,icrele le vor depune in zone cu vegetatie submersa,asta stiu.problema-i alta;de zonele respective nu te poti apropia decat cu barca,sunt zone intinse spre coada lacului,cu stuf,papura,rogoz,acolo se vor aduna.Apropos,tu mess-ul nu-l mai deschizi?

Scrie răspuns