fluorescent vs fluorocarbon

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
paul_pike
senior
senior

fluorescent vs fluorocarbon

Mesaj de paul_pike » 24 Apr 2013, 23:48

care sunt avantajele si dezavantajele firelor astea?

filip_pescuitorul
senior
senior

Re: fluorescent vs fluorocarbon

Mesaj de filip_pescuitorul » 25 Apr 2013, 00:57

Fluorocarbon = fir tip nylon invizibil in apa, cu mare densitate, scufundator, rigid si putin afectat de soare si caldura (fata de nylonul obisnuit), folosit ca inaintas ca sa legi o naluca de firul principal de nylon sau textil.
Fluorescent = fir colorat galbui-verde pus pe tamburul mulinetei cand pescuiesti la rapitori ca sa vezi miscarea firului pe apa mai usor. Sper ca te-am lamurit cat de cat. Nu este textil ci nylon.

paul_pike
senior
senior

Mesaj de paul_pike » 25 Apr 2013, 10:30

filip_pescuitorul scrie:Fluorocarbon = fir tip nylon invizibil in apa, cu mare densitate, scufundator, rigid si putin afectat de soare si caldura (fata de nylonul obisnuit), folosit ca inaintas ca sa legi o naluca de firul principal de nylon sau textil.
Fluorescent = fir colorat galbui-verde pus pe tamburul mulinetei cand pescuiesti la rapitori ca sa vezi miscarea firului pe apa mai usor. Sper ca te-am lamurit cat de cat. Nu este textil ci nylon.

da mersi! totusi ata de fly in galben-verde nu e fluo? nu influenteaza negativ partidele la pastrav care sunt mai speriosi?

am mai vazut fire rosii,albastre,culori tipatoare, astea nu sunt fluo? sau doar cele galbui verde?

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 25 Apr 2013, 10:53

nu prea au multe chestii in comun firele fluorescente cu cele in fluorocarbon ... sunt doua chestii diferite ...

ps: la fly, se pescuieste cu inaintas ... cu cat mai lung cu atat mai bun in ceea ce priveste sansele ca pestele sa vada firul ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

paul_pike
senior
senior

Mesaj de paul_pike » 25 Apr 2013, 12:18

anem scrie:nu prea au multe chestii in comun firele fluorescente cu cele in fluorocarbon ... sunt doua chestii diferite ...

ps: la fly, se pescuieste cu inaintas ... cu cat mai lung cu atat mai bun in ceea ce priveste sansele ca pestele sa vada firul ...

asa e, m-am exprimat eu gresit la descriere, aveam eu cateva idei dar vroiam sa mai aflu si alte informatii :respekt:

suli
senior
senior

Mesaj de suli » 26 Apr 2013, 12:19

paul_pike scrie:care sunt avantajele si dezavantajele firelor astea?
Daca vrei sa combini amindoua fire....Berkley are un model de fir special ,la parte care intra in apa nu se vede, iar la parte care iasa din apa se vede colorat ca sa poti urmari firul...Berklley Vanish fluorocarbono transicion :D :D

paul_pike
senior
senior

Mesaj de paul_pike » 26 Apr 2013, 21:05

suli scrie:
Daca vrei sa combini amindoua fire....Berkley are un model de fir special ,la parte care intra in apa nu se vede, iar la parte care iasa din apa se vede colorat ca sa poti urmari firul...Berklley Vanish fluorocarbono transicion :D :D

parca vad ce calitate are ca nanofilu :wallbash:

Ionut Petrea
veteran
veteran

Mesaj de Ionut Petrea » 26 Apr 2013, 21:17

Berkley Vanish?! E cea mai mare porcarie pe care am folosit-o ca inaintas FC.Rezistenta la nod ioc, rezistenta la abraziune canci.
Intotdeauna C&R

pescarudeclean
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pescarudeclean » 26 Apr 2013, 21:47

foloseste fluorcarbon de la SHAKURA. eu sunt multumit de el.

suli
senior
senior

Mesaj de suli » 26 Apr 2013, 22:28

paul_pike scrie:
suli scrie:

parca vad ce calitate are ca nanofilu :wallbash:
Despre calitatea firului nu pot sa iti spun nimic ,pentru ca nu l-am probat,era doar o sugestie....mi sa parut interesant ,invizibil sub apa si colorat afara....dar se pare ca ai persoane care l-au probat si nu le place....

Scrie răspuns