fluorescent vs fluorocarbon
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
fluorescent vs fluorocarbon
care sunt avantajele si dezavantajele firelor astea?
-
- senior
Re: fluorescent vs fluorocarbon
Fluorocarbon = fir tip nylon invizibil in apa, cu mare densitate, scufundator, rigid si putin afectat de soare si caldura (fata de nylonul obisnuit), folosit ca inaintas ca sa legi o naluca de firul principal de nylon sau textil.
Fluorescent = fir colorat galbui-verde pus pe tamburul mulinetei cand pescuiesti la rapitori ca sa vezi miscarea firului pe apa mai usor. Sper ca te-am lamurit cat de cat. Nu este textil ci nylon.
Fluorescent = fir colorat galbui-verde pus pe tamburul mulinetei cand pescuiesti la rapitori ca sa vezi miscarea firului pe apa mai usor. Sper ca te-am lamurit cat de cat. Nu este textil ci nylon.
filip_pescuitorul scrie:Fluorocarbon = fir tip nylon invizibil in apa, cu mare densitate, scufundator, rigid si putin afectat de soare si caldura (fata de nylonul obisnuit), folosit ca inaintas ca sa legi o naluca de firul principal de nylon sau textil.
da mersi! totusi ata de fly in galben-verde nu e fluo? nu influenteaza negativ partidele la pastrav care sunt mai speriosi?
am mai vazut fire rosii,albastre,culori tipatoare, astea nu sunt fluo? sau doar cele galbui verde?
nu prea au multe chestii in comun firele fluorescente cu cele in fluorocarbon ... sunt doua chestii diferite ...
ps: la fly, se pescuieste cu inaintas ... cu cat mai lung cu atat mai bun in ceea ce priveste sansele ca pestele sa vada firul ...
ps: la fly, se pescuieste cu inaintas ... cu cat mai lung cu atat mai bun in ceea ce priveste sansele ca pestele sa vada firul ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
anem scrie:nu prea au multe chestii in comun firele fluorescente cu cele in fluorocarbon ... sunt doua chestii diferite ...
asa e, m-am exprimat eu gresit la descriere, aveam eu cateva idei dar vroiam sa mai aflu si alte informatii

Daca vrei sa combini amindoua fire....Berkley are un model de fir special ,la parte care intra in apa nu se vede, iar la parte care iasa din apa se vede colorat ca sa poti urmari firul...Berklley Vanish fluorocarbono transicionpaul_pike scrie:care sunt avantajele si dezavantajele firelor astea?

suli scrie:Daca vrei sa combini amindoua fire....Berkley are un model de fir special ,la parte care intra in apa nu se vede, iar la parte care iasa din apa se vede colorat ca sa poti urmari firul...Berklley Vanish fluorocarbono transicionpaul_pike scrie:care sunt avantajele si dezavantajele firelor astea?![]()
parca vad ce calitate are ca nanofilu

- Ionut Petrea
- veteran
Berkley Vanish?! E cea mai mare porcarie pe care am folosit-o ca inaintas FC.Rezistenta la nod ioc, rezistenta la abraziune canci.
Intotdeauna C&R
-
- utilizator constant
foloseste fluorcarbon de la SHAKURA. eu sunt multumit de el.
Despre calitatea firului nu pot sa iti spun nimic ,pentru ca nu l-am probat,era doar o sugestie....mi sa parut interesant ,invizibil sub apa si colorat afara....dar se pare ca ai persoane care l-au probat si nu le place....paul_pike scrie:suli scrie:Daca vrei sa combini amindoua fire....Berkley are un model de fir special ,la parte care intra in apa nu se vede, iar la parte care iasa din apa se vede colorat ca sa poti urmari firul...Berklley Vanish fluorocarbono transicionpaul_pike scrie:care sunt avantajele si dezavantajele firelor astea?![]()
parca vad ce calitate are ca nanofilu