pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
johnnybravo
- Moderator

-
exact, de aia am deschis topicul ca am planuri mari la anul
gerula, la ce culori, modele ai prins?
-
Michael
- Moderator

n-ai vazut modelul ala alb,din poza lui gerula...ah,acolo e stearsa naluca din poza.
cu siguranta vei primi informatiile cerute:brand,cod,marime,pattern,etc
just kiddin'
-
malin
- senior

indiferent daca mananca fito sau zooplancton, daca rade rizomii de stuf si bradisul, daca extermina scoicile, tot chinez este. adica o specie adusa din asia si care a distrus foarte multe ecosisteme acvatice de la noi. faza cu imposibilitatea reproducerii este cu dus si intors... daca nu la ses atunci unde? la munte? chinezii de pe Olt si Dunare (aia de la metru in sus) nu provin toti din crescatorii. cu siguranta ca se reproduc la noi. in State este o lege care spune ca nu ai voie sa faci populari decat cu chineji castrati. si asta nu china town, ci in ape, evident fara valiza din dotare. la noi chinezul este in rauri, in lacuri naturale, in crescatorii, in delta. este plaga care a venit cu o piscicultura facuta de imbecili analfabeti, scoliti prin balega CAP-urilor. pescari de rapitori care plang de mila chinejilor? e cumva aici crapunctro?
-
Gerula
- veteran

malin scrie: faza cu imposibilitatea reproducerii este cu dus si intors... daca nu la ses atunci unde? la munte? chinezii de pe Olt si Dunare (aia de la metru in sus) nu provin toti din crescatorii. cu siguranta ca se reproduc la noi.
Gerula scrie: Fitofagul n-ar fi o problema pentru ecosistemele din baltile de ses (din cate stiu reproducerea pe cale naturala in asemenea ape este extrem de rara) daca mocofanii deveniti peste noapte patroni de balta n-ar popula in nestire cu aceasta specie.
Totusi bolduisem baltile alea, nu putea fi greu de inteles ce vreau sa spun

. Pe rauri e clar ca a reusit sa se reproduca, dar oricum in numar mic. Daca s-ar opri popularile astea aberante cu crap lucrurile ar reveni repede la normal, asta e ideea.
Si ar mai fi o chestie, a-i incuraja pe cosasi, mergand pe ideea ca scapa tara de fitofag/novac/whatever e o greseala imensa. Nu-mi spune tu mie ca jepcarii se supara daca pica salau, somn sau orice alt peste.
Cu lacrimi Bastus!
-
CC59
- utilizator constant

-
Chinezii au creat speciile acestea dupa chipul si asemanarea lor:invadatorul perfect si pun pariu ca in max 10 ani apele noastre vor fi invadate de aceste specii cu toate consecintele negative care decurg de aici.Imposibilitatea reproducerii este un mit...dar pina la urma probabil nu va fi ultimul accident in ecosistemul acvatic din romanica noastra cea de toate zilele.Mila????mai curind dorinta unui GENOCID.Asta e....parerea mea,cui nu-i place poate critica dar vreau sa stiu accepta pariul?
-
tudor
- Moderator

-
CC59 scrie:Chinezii au creat speciile acestea dupa chipul si asemanarea lor:invadatorul perfect
Chiar asa ? Chinezii au creat aceste specii ? Si eu, naiv, credeam ca natura le-a creat.

-
Jonin
- veteran

-
,,Chinezii''joaca la pitici pe langa guvizi.
Pt mine guvizii sunt cel mai mare rau pt pestii din Dunare.
Acum 20 de ani se prindea mreana la greu,acum o vezi in poze sau f.f.rar daca dai dupa al 2 lea baraj.
Acum 20 de ani schimbai locul de pescuit daca vedeai ca musca rasparul si ghibortul.Acum nici de astia nu mai vezi.
Baga baietii plasele si le scot goale.Cei care au magazine de peste si il prind din Dunare stau cu galantarele goale si atunci cand reusesc sa aibe ceva au niste preturi de parca aduc pestele din Africa de Sud.
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!
Multi prosti, putine gloante!
-
CC59
- utilizator constant

-
Poate gresesc dar din cite stiu s-a facut oselectie dirijata in scopul obtinerii unor caracteristici comerciale(adaptabilitate la mediu,rezistenta la boli,capacitate de concurenta cu alte specii,etc) superioare.Chiar crezi ca sint specii salbatice?Generatia spontana?
-
Gerula
- veteran

CC59 scrie:Chiar crezi ca sint specii salbatice?Generatia spontana?
Specii salbatice inseamna una, iar conceptul asa-numitei "generatii spontanee" inseamna cu totul altceva

.
Cu lacrimi Bastus!
-
CC59
- utilizator constant

-
am uitat sa pun zimbete,credeam ca se intelege ca este o gluma...