firetiger

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

cristian.ene
veteran
veteran

FT, muste, oscilante care frustreaza

Mesaj de cristian.ene » 09 Ian 2006, 20:49

Vanatoruldepesti

in 98` am prins pe Vidra evact cu un FT de 7cm -Original nemodificat. Acum le lestez pana le fac suspending. Poate imi spui si mie in ce zona ai lacului ai prins cu voblere ca eu ioc. Exclusiv cu oscilante Berti sau unele de serie mica. Esti tare daca ai prins la vobler eu unul am tot tras de oscilante nu fara rezultate, dar........mustele sunt solutia, cel putin pentru pastravii de 300g -kil.

Calone

Si pe voblere folosesc ancore mari si deobicei pescuiesc cu voblere de 7 si 9 cm Original (Fire tiger,Minnow, Perch, Gold). Pe 10 septembrie am facut ultima iesire pe Vidra impreuna cu Florin Zmeu si Adi. In 3 ore eu am avut 9 prezentari, 3 curcubei de kil scapati, 2 lufturi la 2-3 m de mal restul indigeni de 30 cm din care doi au ajuns pe mal. Toti la Taifun Berti care deja o urasc pentru ca atrage pestii dar la fel de usori scapa de ei.
Multi pastravi, musca prost dar e clar ca miscarea haotica a oscilantei recuperata nebuneste e greu de prins cu precizie. Voblerele au o miscare mult mai naturala , previzibila, rateurile sunt mai putine. Pescuitul frecvent care il faceam pe lacul Bolboci era la 7-8 m de mal unde veneau bucati de 2-4 kile care se jucau cu voblerele.

Calone
veteran
veteran

Re: Lacuri alpine, naluci si muste

Mesaj de Calone » 09 Ian 2006, 22:38

Va invit mai baieti cum sa nu ! Numai sa va tina picioarele !
Mai stiu si alte locatii unde daca cumva mori pe acolo risti sa fi gasit schelet , cam asa de batute sunt .
Am uitat sa precizez ca pe langa pescuit mai imi place sa hoinaresc prin munti , astfel depistand fel de fel de locuri .
Numai sa vina sezonul , ca anul asta am fost foarte putin la pastrav , aproape deloc in comparatie fata de alta data :) .
Despre locuri si detalii deastea vb. pe privat .

MAREAN
junior
junior

Mesaj de MAREAN » 10 Ian 2006, 20:54

Intamplator, total intamplator (pentru ca am intarziat si era cat p-aici sa raman acasa :( ) ma aflam in aceeasi barca cu vanatoruldepesti cand s-a intamplat acel eveniment si o sa-mi permit sa-ti raspun eu: sub partia de ski, sum fosta fosa (o cladire alba, destul de joasa, de pe malul drept a lacului) si pe mijlocul lacului in dreptul unei alte zone numita Bora. Nu iti fa nici o problema, daca ajungi acolo si intrebi orice pescar, o sa iti indice locurile "la fosa" si "Bora". Poate ne intalnim pe acolo si mai facem schimb de experienta. Vanatorul are suflet mare si sigur te ia cu el in barca. Vasleste super si cunoaste lacul foarte, foarte bine. In afara de asta mai are si ceva "cunostinte" printre angajatii romsilva si poate iti aranjeaza sa pescuiesti si "sub gradini". Iti spune el mai multe cand intra.

vanatoruldepesti
veteran
veteran

Mesaj de vanatoruldepesti » 11 Ian 2006, 00:53

Mareane, mai bine nu imi mai aduceai aminte :twisted: si vezi ca memoria iti joaca feste.
Ptr. cristian.ene: La Vidra poti considera loc bun de pescuit la vobler toata suprafata lacului. In functie de cetatenii de pe mal (ma refer la cei cu gratare si manele la maxim :evil:), unele locuri devin neglijabile. Partide frumoase de pescuit la vobler daca intri cu barca. "Vadurile" cele mai bune sunt in numar de sapte: debusare (treci barajul spre malul stang si mergi vreo 3-400m pana ajungi la un rau ce curge in Vidra), "la fosa"(pe malul drept sub partia de ski), "la gradini" (vis-a-vis de fosa, pe malul stang, sunt niste garduri mici de lemn ce delimiteaza o obste de alta), Puru (in drumul spre Obarsie, la vreo 5 km de la aparatia indicatorului ptr. Obarsie), Bora ( la 2km dupa Puru se face un drum de masina in dreapta, printre brazi, pana pe malul laculu), insula (de pe maul lacului, la Bora, daca te uiti in dreapta se va vedea o insula foarte mare) si Mioare sau betoane (in apropiere de coada lacului). Trebuie sa ti le arate cineva, pentru ca altfel este destul de greu de explicat astfel. Daca intrebi padurarul (care apare de cele mai multe ori), ti le va spune. Este un tip cumsecade si il cheama Cosmin. Cel mai bine am prins pe mijlocul lacului.

Scrie răspuns