feromonii si pescuit la rapitori

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Avatar utilizator
MihaiV
Moderator
Moderator
Mesaje: 3849
Membru din: 11 Mai 2004, 08:40
Localitate: Cluj-Napoca

Mesaj de MihaiV » 27 Mai 2004, 13:36

Daca sunt buni ... e mare sfaraiala. Dar multe produse de acest tip sunt falsuri.

Dady
veteran
veteran
Mesaje: 544
Membru din: 17 Oct 2004, 08:42
Localitate: Rm.Valcea

Mesaj de Dady » 16 Ian 2005, 13:36

Chestia asta cu feromoni ma face de cite ori o aud. Este tare de tot. Reclama reclamelor, minciuna minciunilor, tapa tepelor. De se mai gasesc care sa dea bani pt. asa ceva. E clar ca existenta acestui fapt nu o contest dar cind cineva va detine tehnica feromonista inseamna ca a cistigat cel mai mare razboi mondial. Este dumnezeu pe pamint. Lucru care nu este posibil. Iti dai seama ca un vas de pescuit intra in marea Neagra,si ar arunca asa ceva in apa dupa care cu sistemele f. cunoscute ca eficienta se aduna pestii, numai masculii care sa presupunem ca sint atrasi de cei mai simpli feromoni cei de reproducere,,ar insemna sa distruga populatia de masculi din aceasta mare. Mai are rost sa spunem ca acelasi lucru se poate intimpla si cu albinele sau cu insectele daunatoare? care pot fi dirijate unde vrem , pestele in sensul pescuitului sportiv este a N-a roata la caruta.Ca s-au facut anume descoperiri socante in urma unor cercetari f costisitoare estea este adevarat, dar nimeni nu va putea sa lanseze pe tarabe un produs de asa o importanta. Dupa ce se vor vinde nuclearele la taraba, se vor pune in libera vinzare si produsul feromoni.Pt. ca se considera ca din acel moment inainte nu m,ai exista nimic de distrus. Se folosesc acesti feromoni in sensulcreeri unor capcane pt. diferiti daunatori in domeniul agriculturii.Dar experimental si cu studii colaterale f. bine monitorizate. Orice insecta care este distrusa duce implicit si pagube care este greu sa le masuram . Cea mai buna solutie este sa uitam ca omenirea va fi in stare sa gaseasca aceasta arma, si sa o puna in valuare. Am pus aceste cugetari pe forum ca urmare a pozitiei mele impotriva acestei minciuni pe care o combat cu tarie chiar am propus ca cine are incredere in aceasta teapa sa se puna la diuspozitia compararii cu un simplu aditiv nu neaparat al meu dar de la o firma de incredere si apoiu sa mai vrdem.nu vreau sa inchid topicul dar este parerea mea si cred ca este de inteles ca afirmatiile mele sint bazate pe cunoastere,nu sint intimplatoare. Astept replici dar de domeniul practic, si in cazul in care cineve poate sa-mi demonstreze contrariul voi fi primul care voi face cea mai acerba reclama acestor aiureli si nu voi mai folosi la nici un pescuit de cit feromoni...
Dady

Dady
veteran
veteran
Mesaje: 544
Membru din: 17 Oct 2004, 08:42
Localitate: Rm.Valcea

Mesaj de Dady » 16 Ian 2005, 17:53

Exista multe carti care trateaza simturile pestilor. Exista logica,inpletita cu stiinta, care spune altceva. Ce nevoie are salaul sau avarul sau mai stiu eu ce alt peste rapitor, de miros. Rapitorii ex. salaul avatul exceleaza prin vaz. Salaul are acuitate vizuala si pe timp de noapte, am mai scris chestiile astea. Mirosul este dezvoltat pestilor care se hranesc pe fundul apei, celor care sint de cird,cei care se hranesc in mare viteza si carora nu le mai serveste la mare lucru vazul. Rapitorii au in anatomic ochii mari amplasati cit mai aproape de gura etc... Este o teorie intreaga, care sustine chiar atrofierea mirosului la pesti. Referitor la increderea pescarului in somoiog, se intimla la pescari aflati in deruta nu se intimpla la cei experimentati, cei ce stiu sa citeasca deja naluca din cutie ce stie sa faca si de va fi sau nu indicata intr-un anume loc sau anume conditii, astia, vulpasitii, nu se mai coboara la somoioage. Daca vrei senzatii tari cred ca pe la gazisti poti gasiifiole de mercaptan, care daca dai pe cauciuce de-a dreptul put a hoit pe vevie. Cred ca trebuie sa-ti tai miineile apoi.Si gata feromoni la greu nu... Dar asta este pt....nu tine ceea ce sustin uni despre feromon este cu totul altceva. Aprins la gramada, si mai putin cunoscatori sint multi asa ca se mai cumpara.La nivel de nu mai stiu cite tari care sint supuse tepilor se gasesc destui care sa o ia si uita ca putin cite putin se face contul mare.
Dady.

danr
Site Admin
Site Admin
Mesaje: 5100
Membru din: 12 Mar 2007, 22:56

Mesaj de danr » 16 Ian 2005, 19:42

Dady, au aparut articole documentate, in limba romana, despre feromoni
Este o realitate faptul ca exista, si ca sunt folositi cu succes in crescatoriile de somon - pentru a stimula hranirea.
Pe de alta parte nici eu nu am simtit imbunatatiri cand am folosit feromoni - nici macar la crap unde ar mai putea avea un efect...

Dady
veteran
veteran
Mesaje: 544
Membru din: 17 Oct 2004, 08:42
Localitate: Rm.Valcea

Mesaj de Dady » 16 Ian 2005, 20:36

Draga Danut, te iau cu binisorul, scrisul este cel mai ieftin lucru care se poate face, pe hirtie, pe produse, pe etc, traim o epoca a falsului material si uman, din pacate. Am spus si repet cred ca Dumnezeu a ascuns bine aceste secrete pt. ca altfel devenim foarte vulnerabili. Pescuitul nostru nu este nimic fata de ceea ce se poate face cu asta. Ca dovada ca ceea ce au aparut sint falsuri si devin in favoarea creerii uneiu piete, este feromonul care spuneai ca face stimularea hranirii excesive a pestilor din captivitate. Fals, daca este cineva care este specialist inmutritie sa ma contrazica. Dar degeaba se folosesc zicase feromoni(este vorba de cu totul altceva)care produc fortarea hranirii pestilor aparent de crezut ca sa mareasca cresterea, pt. ca aceasta nu se poate intimpla. Cei ce cresc animale de orice fel sint interesati sa obtina cea mai mareeficienta a hranei administrate. Adica cresterea cea mai buna. Acest compromis, pt. ca asa se traduce procesul pina la urma,nu se poate produce asa cum credem aparent. Sa zicem ca prin absurd hrana este digerata si transformata in fibre care alcatuiesc carnea, daca nu se dezvolta sistemul osos propostional, nu se poate depune carnea pt ca nu are unde, analizindu-se excrementele insituatii de supraalimentare, s-a constatat ca in excrementele analizate se gaseste cca 50 la suta din proteina administrata. Acest flux de hranire dirijata se face de mult si constitue un apanaj bine pazit si bine finantat de producatorii mondiali. Credema ca ceea ce ti-am spus este real si nimeni nu are interese sa arunce furaje bine echilibrate care costa foarte multi bani de dragul ferominizarii pestilor. Parerile ramin la nivel de cunoastere a fiecarui individ. Si eu am citit ceea ce spuneati dar nu stiu daca tradus sau nu, am citit multe dar trebuie sa sti care e de crezut si csre este literatura. Eu vreau sa dau valoarea certa a acestui fenomen.
Dady

Calone
veteran
veteran
Mesaje: 614
Membru din: 27 Mai 2004, 21:56
Localitate: cs

Mesaj de Calone » 17 Ian 2005, 13:37

Dupa parerea mea , feromonii nu fac 2 lei . Nu am folosit , dar au facuto prieteni de-ai mei . Nimic deosebit . Concluzia e ca nu functioneaza .

Vizitator

eu am incercat cu feromoni

Mesaj de Vizitator » 17 Ian 2005, 15:16

Si va spun ca merge,am folosit pe oscilanta,are miros de ulei de peste foarte puturos.N-am sa mai incerc pentru acel miros insuportabil nu pentru altceva,ce sa mai spun ca se ia pe haine si ajungi sa mirosi a hoit.Am prins stiuca cu asa ceva,acuma nu stiu daca cauza a fost feromonul Ultrabait pe care l-am folosit eu sau altceva dar a mers.Stima :wink:

eugen
veteran
veteran
Mesaje: 2258
Membru din: 23 Feb 2004, 18:12

Mesaj de eugen » 17 Ian 2005, 16:26

dupa parerea mea, feromonii astia au un fel de efect placebo asupra pescarilor. pur si simplu unii au mai multa incredere in naluci daca manjesc bine cu ceva, deci pescuiesc mai bine si insista mai mult. logic ca prind.

altfel, asupra pestilor care vaneaza bazandu-se pe vedere si linia laterala, nu cred cu nici un chip ca au vreun efect. cum zice si dady, cred ca toata povestea e o mare vrajeala. dar daca ai nevoie de asta ca sa capeti incredere, why not. in fond, fiecare face ce vrea cu banii lui.

mai exista si un alt aspect: eu nu vad nici o diferenta intre a folosi feromoni si a da cu momeala vie. e cam aceeasi discutie pe care o aveam mai demult cu privire la montura drachovitz, unii sustin ca e tot pescuit cu artificiale, deci jigging si nu livebait. nici cu aia n-am fost de acord.

ca sa revin la subiect, un exemplu din real life cu trimitere la bibani. sambata asta pe podul care trece oltul la iesirea din slatina, 5 pescari pescuiau pe fund cu pestisor viu si viermusi, de pe pod. mi-au zis din start ca nu trage si cu atat mai putin la twistere. totusi am prins cativa intr-o jumatate de ora exact langa ei, cu o musca pe jig ce e drept, dar si aia fara arome. inclin sa cred ca daca ar fi vrut sa pape ceva frumos mirositor, ar fi prins si baietii cu pestisori natur, ceea ce nu s-a intamplat deloc.

situatia asta am intalnit-o de foarte multe ori. o singura data mi s-a intamplat contrariul, adica sa prinda doar cei cu viu si eu chiar sa n-am trasatura. dar aia o consider o ecuatie nerezolvata si atat. acuma deh, fiecare cu pasarica lui, nu vad de ce sa nu folosesti feromoni atata timp cat te ajuta sa prinzi peste si sa-ti faci damblaua.

Scrie răspuns