evolutie oscilanta
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
A D N-ul
Cred ca nu sunt doi maestri care sa evolueze la fel aceeasi oscilanta.La acest capitol putini sunt maestri, dar vorbind serios fiecare evoluam oscilanta altfel. E semnatura fiecarui spiner in condica apelor.As putea spune, si nu cred sa gresesc, ca acelas pescar nu poate sa evolueze o oscilanta, de doua ori in acelas fel(la xerox). De aceea cand vorbim de oscilante, ar trebui sa ne dam jos basca.
oscilo...
Ok!
Atunci cum se face ca unii pescari(printre care ma numar, (cu smerenie ) au tendinta de a se "specializa" pe un anumit dip/profil de oscilanta , reusind s-o adapteze la o multime de situatii. Personal dau cu modele ce seamana cu Eira, mai mult sau mai putin. In cazuri aparte(curent sau obstacole) folosesc profile alungite(cumva aproape de Es /BetTi) sau f. asemanatoare cu causul unei linguri(de fapt multe chiar din asta provin...) in special pt prezentari in 5/10 cm de apa.
Cred ca astfel cunosti bine "scula" si o poti exploata la maximum. Si ca sa revenim putin la subiect, aveam o perioada in care imi salvam partidele de lingurit cu o tabla care la o anumita recuperere se invartea mai ceva da "tazzy Devel"... Avea eu un "ceva defect " care gadila cumetrele la coarda sensibila....
Atunci cum se face ca unii pescari(printre care ma numar, (cu smerenie ) au tendinta de a se "specializa" pe un anumit dip/profil de oscilanta , reusind s-o adapteze la o multime de situatii. Personal dau cu modele ce seamana cu Eira, mai mult sau mai putin. In cazuri aparte(curent sau obstacole) folosesc profile alungite(cumva aproape de Es /BetTi) sau f. asemanatoare cu causul unei linguri(de fapt multe chiar din asta provin...) in special pt prezentari in 5/10 cm de apa.
Cred ca astfel cunosti bine "scula" si o poti exploata la maximum. Si ca sa revenim putin la subiect, aveam o perioada in care imi salvam partidele de lingurit cu o tabla care la o anumita recuperere se invartea mai ceva da "tazzy Devel"... Avea eu un "ceva defect " care gadila cumetrele la coarda sensibila....
Legio - Patria Nostra
Prieteni Pescari _Iasi
Prieteni Pescari _Iasi
Pt PITICU
Cum se face dom-le argintarea asta?
Euy stiu doar de cateva procedee de amalgamare(din pacate nici unul practicat) prin care lingura se "prelucreaza " incalzita , uneori chiar la rosu...
Comod fiind( din punctul asta de vedere) ma folosesc de materialul uzat si de caracteristicile sale "brute". Adica daca folosesc tabla de inox, o las fie total "intacta" p[t luciu fie o matuiesc cu glaspapir pt a crea o lucire apropiata de cea a argintului, doar ca e putin mai inchisa lca nuanta....
Sau , am folosit cu rezultate f. bune cutiile de instrumentar medical din alama (de 0.3, 0.5 pa,a la 1mm) nichelate pe ambele parti, care se prelucreaza f. usor si pot face si "bicolore" indepartand pe o parte sau partial rtratul de Ni.
Am incercat si eu sa-mi procur substante pt acoperire dar mai aveam putin si ma trezeam cu dosar penal pt detinere, trafic si manipulare defectoasa a "substantelor cu regim special". Aiurea!!!
Euy stiu doar de cateva procedee de amalgamare(din pacate nici unul practicat) prin care lingura se "prelucreaza " incalzita , uneori chiar la rosu...
Comod fiind( din punctul asta de vedere) ma folosesc de materialul uzat si de caracteristicile sale "brute". Adica daca folosesc tabla de inox, o las fie total "intacta" p[t luciu fie o matuiesc cu glaspapir pt a crea o lucire apropiata de cea a argintului, doar ca e putin mai inchisa lca nuanta....
Sau , am folosit cu rezultate f. bune cutiile de instrumentar medical din alama (de 0.3, 0.5 pa,a la 1mm) nichelate pe ambele parti, care se prelucreaza f. usor si pot face si "bicolore" indepartand pe o parte sau partial rtratul de Ni.
Am incercat si eu sa-mi procur substante pt acoperire dar mai aveam putin si ma trezeam cu dosar penal pt detinere, trafic si manipulare defectoasa a "substantelor cu regim special". Aiurea!!!
Legio - Patria Nostra
Prieteni Pescari _Iasi
Prieteni Pescari _Iasi
Nu cred ca exista oscilanta buna in toate conditiile. Si nu cred in specializarea pe o anumita oscilanta, care cam tot aia e. Poate increderea mai mare intr-un anumit model "prinzator" te face sa insisti cu el.
N-ai observat niciodata ca dupa ce ai pierdut o naluca norocoasa (prinzatoare, sau cum vrei sa ii spui) si ai cumparat o alta, acelasi tip, aceeasi marime etc, parca nu mai mergea la fel, nu mai dadea rezultatele astepate. Deci si factorul subiectiv conteaza mult in pescuitul cu naluci.
N-ai observat niciodata ca dupa ce ai pierdut o naluca norocoasa (prinzatoare, sau cum vrei sa ii spui) si ai cumparat o alta, acelasi tip, aceeasi marime etc, parca nu mai mergea la fel, nu mai dadea rezultatele astepate. Deci si factorul subiectiv conteaza mult in pescuitul cu naluci.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
la una din italnirile celor din bucuresti (doar atati sa fim in bucuresti pe ecsti site oare ?:) cineva vorbea despre INCREDEREA pe care o ai in oscilanta , vobler, lingurita , etc ....
si tare bine graia .....
...cred ca asta conteaza forte mult....si aici e de discutat cum ai ajuns la increderea pe care o ai in aceasta naluca , si cum te opresti mai mereu Tot la ea
si tare bine graia .....
...cred ca asta conteaza forte mult....si aici e de discutat cum ai ajuns la increderea pe care o ai in aceasta naluca , si cum te opresti mai mereu Tot la ea
gyorg era. si bine zicea. diseara din nou "live" la han.
argintarea la rece - am facut-o de citeva ori un blinker acu fo... 80 de ani?, din pacate am uitat reteta (o luasem dintr-o carte - care carte?)
azotat de argint (folosit de fotografi) si sare (Na Cl) are loc o reactie la rece dar se mai adauga ceva... un chimist ar stii cu siguranta si reactiile si reteta. incerc sa imi aduc aminte si iti zic.
argintarea la rece - am facut-o de citeva ori un blinker acu fo... 80 de ani?, din pacate am uitat reteta (o luasem dintr-o carte - care carte?)
azotat de argint (folosit de fotografi) si sare (Na Cl) are loc o reactie la rece dar se mai adauga ceva... un chimist ar stii cu siguranta si reactiile si reteta. incerc sa imi aduc aminte si iti zic.